Hvordan lodde ledning til ledning hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lodde ledning til ledning hjemme
Hvordan lodde ledning til ledning hjemme

Video: Hvordan lodde ledning til ledning hjemme

Video: Hvordan lodde ledning til ledning hjemme
Video: How To Solder Wires Like A Pro 2024, April
Anonim

Forskjellige metoder og metoder for lodding brukes alltid for å sette sammen enhver elektrisk krets, lage et ferdig kretskort med radioelementer, slik at alle deler holder seg godt på plass. Lodding er ikke bare utsatt for forskjellige ledninger, kabler, men også lyspærer, motstander, transistorer, dioder, mikrokretser, nøkler, knapper, brokretser, etc. Ikke alle vet hvordan man lodder ledning til ledning, selv om denne ferdigheten noen ganger er veldig nødvendig.

Lodding kan komme godt med selv hjemme: hvis du ved et uhell blåste en ledning i favorittradioen din på grunn av en strømstøt, eller du bestemmer deg for å bygge en forsterker med egne hender for å gjøre musikken høyere på festen.

Velge loddebolt og andre verktøy

Før du går direkte til lodding, må du velge en loddebolt og alt annet du trenger for å jobbe.

Først av alt velges en loddebolt, de er forskjellige i kraft. Derfor bør du vurdere hva som skal loddes. Hvis dette er radioelementer som er redde for alvorlig overoppheting, eller mikrokretser, vil den optimale kraften til loddebolten være 5-20 watt. For å lodde en ledning til en ledning eller terminal, et loddejern med en kraft på 40-50watt. For å koble sammen metallelementer som har en tykkelse på 3 mm eller mer, må du velge en loddebolt med en effekt på 50 watt eller mer.

hvordan lodde ledning til ledning
hvordan lodde ledning til ledning

For å jobbe med en loddebolt må du også forberede:

- loddetinn;

- lang pinsett;

- tang;

- kolofonium, flussmiddel eller loddesyre.

Hvordan forberede seg til lodding

Før arbeid renses loddeboltspissen for karbonavleiringer ved å rengjøre den med en fil. Deretter kobles loddebolten til strømnettet, varmes opp og dyppes i kolofonium.

Hvis du aldri har jobbet med loddebolt og ikke vet hvordan du skal lodde ledning til ledning, må du øve deg.

ledning til ledning
ledning til ledning

For å gjøre dette, ta et stykke avfallstråd uten isolasjon og del det i 12 omtrent like deler på 2,5 cm hver. Ved å bruke en pinsett, en loddebolt, loddetinn og fluss, prøv å sette sammen en kube fra disse bitene. Dette vil være en god praksis for å lære å lodde. Etter at designet er klart, la det avkjøles og sjekk hvor tette alle koblingene er. Hvis noe f alt av, lodd det.

Før arbeid skal alle steder hvor det skal loddes fortinnes.

Viktige lodderegler

Loddetråder med loddebolt krever at visse regler følges slik at resultatet blir nøyaktig og pålitelig. Lodding er nødvendig for lodding, de mest brukte er POS-40, POS-50, POS-61. Sistnevnte er vellykket og oftest brukt i produksjonen. For å lodde må du varme opp stedet der det skal påføresloddetinn, til en temperatur slik at loddet kan smelte og ledningene ikke overopphetes.

lodde ledning til ledning
lodde ledning til ledning

Alt arbeid med loddetråder består av påfølgende trinn:

- Ledninger forberedes for lodding. Oksydfilmen bør fjernes ved å tørke av med loddesyre eller kolofonium.

- En forvarmet loddebolt bringes til loddetinn, det tas svært lite for å unngå store tilstrømninger på loddestedene.

- Den loddede ledningen påføres ledningen og en loddebolt bringes til kontaktstedet nøyaktig i den tiden det tar før loddetråden forblir i krysset mellom ledningene.

Du trenger ikke å holde loddebolten for mye nær ledningene. Det tar et par sekunder for loddetinn å holde ledningene sammen. Etter at spissen er fjernet fra stedet for lodding, stivner loddet. For at krysset ikke skal loddes, og det viser seg å være pent, må ledningene holdes ubevegelige til loddet er helt herdet. Hvis det er overskudd av fluss på stedet for lodding, må det fjernes. Dette er nødvendig for at stedet for lodding ikke skal oksidere over tid.

Hjelpsomme tips

Før du kan øve på hvordan du lodder ledning til ledning, her er noen nyttige tips du kanskje trenger.

Under lodding trenger du ikke bruke mye loddetinn, det er nok bare litt slik at loddet kan komme inn i mikrosp altene i materialet og feste ledningene. Dette vil være nok til at kreftene til intermolekylær interaksjon begynner å virke.

For å fjerne overflødig loddemetall,du kan bruke en skjermingsfletting tatt fra hvilken som helst kabel. Og bruk også en loddebolt, som har et hulrom på spissen, som overflødig loddemetall kommer inn i når det berører loddepunktet.

loddetråder med loddebolt
loddetråder med loddebolt

For mye loddemetall kan føre til at kontaktene kortsluttes.

Hvis du legger for lite loddemetall på spissen av loddebolten, vil du ikke kunne lodde noe.

Hvis det er mye sot eller fluss igjen på loddebolten, vil loddet vise seg å være av dårlig kvalitet. Det samme vil skje hvis loddebolten ikke varmes opp til ønsket temperatur.

Ikke glem å lodde med et godt avtrekk eller i et godt ventilert område.

Nå vet du hvordan du lodder ledning til ledning riktig.

Anbefalt: