Oleander er en blomst i hjemmet ditt

Oleander er en blomst i hjemmet ditt
Oleander er en blomst i hjemmet ditt

Video: Oleander er en blomst i hjemmet ditt

Video: Oleander er en blomst i hjemmet ditt
Video: Эти растения в доме нельзя держать, опасны для денег и удачи. Народные приметы про комнатные цветы 2024, Kan
Anonim

Oleander er en sørlig blomst fra Kutrov-familien, vokser hovedsakelig i Sør-Europa, Japan, Asia og Afrika. Denne eviggrønne planten blomstrer hele sommeren. Blomsterstander kommer i helt forskjellige farger (hvit, gul, rød, rosa, lilla) og former.

Vedlikehold av hjemmet

Det er verdt å nevne at det kan være farlig å dyrke denne planten hjemme, ettersom innendørs oleanderblomster er giftige. Det er også ganske vanskelig å holde denne planten i huset, siden den er veldig lunefull: om sommeren trenger den mye lys, mens om vinteren trenger blomsten kjølighet. Det er best å plassere denne egensindige eviggrønne blomsten i øst, vest eller sør, ikke lenger enn en halv meter fra vinduet. Med mangel på lys vil oleanderen begynne å strekke seg kraftig oppover.

oleander blomst
oleander blomst

Oleander i naturen

Oleander er en blomst som under naturlige forhold kan nå en høyde på to meter, så når den dyrkes hjemme, er beskjæring rett og slett nødvendig for den. Etter eget ønske kan du gi den hvilken som helst form - i form av en busk eller i form av et tre. Sørg for å fjerne 2/3 av skuddet. Danner en oleander i formenbusk, beskjæring gjøres 3 ganger før blomstring. Dette gjøres for å danne en frodig busk og øke antall knopper.

Care

Oleander er en blomst som krever mye oppmerksomhet. Om sommeren kan den tas med ut i hagen, men for ikke å skade den bør solen unngås. Jorden for denne sørlige planten brukes best tilberedt fra følgende komponenter: torv - 4 deler, bladjord - 2, humus - 2, sand - 1. Oleander er en blomst som vokser godt utendørs i litt sur jord med en nøytral reaksjon. Hvis den har gjennomgått en transplantasjon, må den gis nok lys, varme.

Vanning bør være regelmessig, og planten må ordne et månedlig bad i dusjen. For vanning er det best å bruke vann i en mengde på 5-10% av det totale volumet av potten. Det betyr at vinter og høst tas det 50-100 gram vann per liter jord, i sommervarmen øker volumet 3 ganger.

Innendørs blomster oleander
Innendørs blomster oleander

Hold blomsten kjølig om vinteren, temperaturen bør være 8-12°C (ikke lavere enn 7°C). Hvis sentralvarme er slått på i et hus der det er en oleander, må den i dette tilfellet sprayes regelmessig. Overholdelse av riktig pleie om vinteren er nøkkelen til rikelig blomstring neste sommer.

Fôring

Denne vakre eviggrønne kan også mates med gjødsel som mullein (organisk) eller en full mineralblanding av stueplanter. Det er nødvendig å gjødsle i perioden med rask vekst (fra april tilaugust) hver 14. dag. I august gjødsler vi ikke, da planten må modnes og forberede seg på overvintring. Unge oleandere transplanteres årlig, gamle en gang hvert tredje år, mens det øverste laget av jorden bør endres. Planten forplanter seg ved lagdeling, frø, stiklinger, som må rotes om våren og sommeren i vann eller sand.

Oleander blomster bilde
Oleander blomster bilde

Oleanderblomster (bildet deres kan ses i artikkelen) dyrkes ganske ofte hjemme, og er en lys interiørdekorasjon.

Anbefalt: