Hageskadedyr. Generelle tips for å håndtere dem

Hageskadedyr. Generelle tips for å håndtere dem
Hageskadedyr. Generelle tips for å håndtere dem

Video: Hageskadedyr. Generelle tips for å håndtere dem

Video: Hageskadedyr. Generelle tips for å håndtere dem
Video: Hvordan vanne og mate pepper i bedene og i drivhuset hvis bladene visner 2024, April
Anonim

Ah, sommer… Tiden for ferier, feriesteder, bekymringsløst liv, så vel som modningen av den etterlengtede innhøstingen på stedet, som venter ikke bare for enhver gartner, men også for hageskadedyr ! Men hva skal man gjøre? Hva er måtene å håndtere disse insektene-kakerlakkene på? Vi vil snakke om dette i artikkelen vår.

Hageskadedyrbekjempelse

skadedyr i hagen
skadedyr i hagen

Selvfølgelig er kjemikalier det mest effektive og utprøvde middelet i kampen mot hageskadedyr. Men slike midler har en betydelig ulempe. Faktum er at ikke bare hageskadedyr dør av dem (bildene 1, 2, 3), men også fordelaktige insekter - plantebestøvere (humler, bier, insekter, blomsterfluer), fugler. I tillegg har insektmidler en negativ innvirkning på både mennesker og selve planten!

Derfor leter gartnere hele tiden etter effektive og, viktigst av alt, metoder som er ufarlige for mennesker og planter for å bekjempe skadedyr av grønnsaker, frukt og bær. I dag er en av de mest effektive og sikre midlene, frahvilke hageskadedyr som dør er plantegifter. Deres fordel fremfor andre midler er at de raskt fordamper eller brytes ned til grunnstoffer. Dette gjør dem trygge for mennesker, varmblodige dyr og planter selv. Det vil ikke være vanskelig å tilberede disse produktene hvis du har for hånden slike planter og avlinger som dill, poteter, hvitløk, paprika, løk, sennep, bønner, shag, tobakk, furunåler, burdock, fuglekirsebær.

skadedyrbekjempelse i hagen
skadedyrbekjempelse i hagen

Hvis du fortsatt er en tilhenger av kjemi, har du en direkte vei til butikken for insektmidler (for eksempel karbofos, Agravertin, Aktara, Fitoverim og andre). For eksempel, hvis hageskadegjørere som snegler plager deg, kan du sprøyte jorda med en metalldehydløsning, samt bestøve den med aske og kalk. Sugende skadedyr, som bladlus, insekter, skjellinsekter og suger, må bekjempes ved å behandle blomsteravlingene de setter seg på med en løsning av karbofos (0,2 %) med kombinert bruk av insektmidler Aktara og Agravertin.

Ikke mindre vanlige hageskadedyr er Colorado-potetbillen og larvene. Potetene og tomatene våre lider av dem. Her er hvordan du skal håndtere dem? Er det virkelig mulig å spraye potettopper eller tomatblader med all slags skitt? Tenk om igjen, venner! Bruk den trygge folkemetoden - varm pepper! Alt du trenger å gjøre er å plante denne planten ved siden av avlingen du vil beskytte mot invaderende parasitter. Hvis entomater og poteter reagerer godt på paprika, da er dill og løk mer egnet for agurker. Bare ikke plant paprika ved siden av dem, ellers blir smaken av agurker bitter. Poteter er forresten en veldig lunefull avling, så hvis pepper fortsatt ikke virker, så er det på tide å bruke et giftig insektmiddel som heter Previkur.

hage skadedyr bilde
hage skadedyr bilde

Men i jakten på effektivitet, ikke glem at du ødelegger nyttige skapninger som frosker, pinnsvin, spissmus, padder og flaggermus, som kan være et komplett alternativ til kjemien din! Flaggermus kan for eksempel ødelegge opptil 30 parasittiske biller på en kveld, og marihøner og øyenstikker spiser hensynsløst bladlus.

Anbefalt: