Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender - beskrivelse og bilde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender - beskrivelse og bilde
Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender - beskrivelse og bilde

Video: Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender - beskrivelse og bilde

Video: Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender - beskrivelse og bilde
Video: build a Portico 20200815-31 2024, Kan
Anonim

Sommer, hytte, ferie – hva kan være bedre? Dessuten er landstedet allerede bygget, og det er et sted hvor du kan slappe av med familiemedlemmer og venner. Men verandaen i nærheten av huset er midlertidig, og den ser litt uferdig ut … Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender? I artikkelen vil oppmerksomheten din bli presentert med alternativer for å løse dette problemet.

hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender
hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender

Hva er en veranda?

Veranda - et utvendig tilbygg foran inngangsdøren til huset. Dette er en funksjonelt nødvendig del av enhver bygning, som er designet for å sikre komforten ved den besøkendes overgang fra bakkenivå til gulvplanet i første eller kjelleretasje.

Faktisk er dette en plattform som ligger rett foran inngangen til bygningen, hvor det går trappetrinn. Den skal være stor nok til å ha plass til flere personer. Over verandaen er det ønskelig å utstyre en baldakin som beskytter den og menneskene på den mot nedbør.

Hvor skal jeg begynne å bygge en veranda?

Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender? Først bør du planlegge arbeidsstadiene nøye, og deretter vurdereutformingen av verandaen, dens utseende, dimensjoner og proporsjoner, antall og parametere for trinn, tilstedeværelsen og høyden på rekkverk, andre detaljer. Spesielt er det ønskelig at verandaen har et oddetall trinn. I dette tilfellet, ved inngangen, går en person inn på verandaplattformen med samme fot som han begynte å reise seg med.

Det anbefales ergonomisk å velge høyden på trinnene fra 15 til 20 centimeter, og dybden - ca. 30. Med store verdier av de angitte parameterne vil det bli mindre behagelig å gå.

hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender fra metall
hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender fra metall

Overordnet verandadesign

Det anbefales å velge det basert på flere faktorer. Til å begynne med bør det huskes at verandaen er et arkitektonisk element i bygningen, som må være endelig i utformingen av bygningens ytre utseende. Derfor bør utformingen være i samsvar med den generelle utformingen av bygningen og det omkringliggende landskapet. Materialet som verandaen er laget av, må være i harmoni med materialet i bygningens kledning.

Så, for trebygninger (fra tømmer eller avrundede stokker) ser en treveranda bedre ut. For bygninger laget av murstein eller byggeklosser, er det tilrådelig å lage en veranda av passende materiale eller av metall.

Overdekningen til kalesjen bør også velges i henhold til bygningens takmateriale. Et alternativt alternativ er en polykarbonatstruktur (solid eller honeycomb), som er tilpasset fargen på bygningens hovedtak.

hvordan lage en treveranda med baldakin med egne hender
hvordan lage en treveranda med baldakin med egne hender

Verandafunksjoner

Når du bestemmer deg for hvordan du skal lage en veranda med baldakin med egne hender, er det viktig å vurdere følgende funksjoner.

Når du bygger en veranda, er det hensiktsmessig å danne en skråning med trinn noen få grader unna bygningen. Dette sikrer naturlig fjerning av nedbørsvann fra overflater.

Ofte er verandaen inngjerdet med rekkverk. Dette elementet er valgfritt og rettferdiggjør seg for en relativt høy struktur (fra en meter og over). For et lavt tilbygg er rekkverk ofte overflødig. Uansett er valg av rekkverkshøyde fra 0,8 til 1,0 m ergonomisk begrunnet Hvis det er barn i førskolealder blant beboerne i huset, så er det lurt å utstyre ekstra rekkverk i lavere høyde.

For enkel bruk kan verandaen utstyres med et valgfritt element som en benk.

I forhold til størrelsen på siden er det ingen standarder og regler for alle anledninger. Det skal samsvare med det funksjonelle formålet, som er bestemt av eieren av bygget. Hvis saken bare er i komforten av inngangen, er 2 - 4 kvadratmeter nok. m. Hvis det er en tilleggsfunksjon til et sted å slappe av (faktisk et formål kombinert med en veranda), bør et større område tildeles for å plassere passende møbler på det, grønne områder i potter eller i blomsterpotter, andre interiørelementer, for å sikre fri bevegelse av besøkende mellom dem. Forresten, før du løser problemet med hvordan du lager en veranda med baldakin med egne hender, er det veldig nyttig å se på bilder av allerede fullførte alternativer.

hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender i landet
hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender i landet

Foundation

Den praktiske gjennomføringen av konstruksjonen av verandaen begynner med fundamenteringen. Den skal dekke hele verandaområdet pluss en trapp. Et av alternativene er arrangementet av fundamentet umiddelbart under byggingen av huset. I dette tilfellet kan materialet og arrangementsmetoden velges identisk med bygningens fundament. Selv om det ikke anbefales å lage et enkelt fundament for verandaen og huset. Faktum er at når det gjelder vekten og følgelig når det gjelder belastningen på jorda, er verandaen klart mindre enn selve bygningen. Derfor, under driften av bygningen, når jorda krymper under fundamentet, vil mengden av denne krympingen være forskjellig for bygningen og verandaen. Som et resultat vil en enkelt foundation sprekke og få andre feil.

Et annet, mer foretrukket alternativ for å ordne fundamentet, er å gjøre det atskilt fra hovedfundamentet til huset. I dette tilfellet må dens type og implementeringsfunksjoner beregnes separat, avhengig av parameterne til selve verandaen.

Så et søyleformet fundament er egnet for et treprodukt, og for en murstein eller armert betong er det bedre å velge en tapeversjon. I alle fall, som med enhver foundation, er det tilrådelig å senke støttepunktene under frysenivået til jorden i ditt område. Dette vil tillate driften av bygningen å unngå problemer forårsaket av heving av jord.

hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender bilde
hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender bilde

Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender av metall?

Etter at du har fullført grunnlaget, kan du begynne å ordne trinnene. For veranda med metallbaldakindet er bedre å lage trinn fra betong eller murstein. Funksjonene ved arrangementet av betongtrinn er: fremstilling av forskaling, obligatorisk forsterkning av hvert trinn med en ramme med en stangtykkelse på 10 mm og sekvensiell støping av hvert trinn etter at det forrige har herdet. Samtidig er det bedre å betonge metallstengene for å støtte baldakinen over verandaen når du arrangerer fundamentet. Utvendig dekorasjon av trinn kan gjøres med keramiske eller porselensfliser, det er nødvendig for utendørs arbeid, slik at det ikke faller sammen under drift fra naturlig påvirkning.

Trinn av murstein er laget av solide murstein sekvensielt fra trinn til trinn, og etterlater det samme gapet mellom mursteinene og gjør sømmene forskjøvet, som i vanlig murverk. I dette tilfellet bør du ikke bruke rød murstein, som under påvirkning av temperatur- og fuktighetsendringer begynner å smuldre og smuldre over tid.

Metaldelene av kalesjen over verandaen er laget på samme måte som metallelementene som allerede er brukt i utformingen av huset, gjerdet og landskapet. Dette lar deg opprettholde en enkelt stil og eksteriør av bygningen. Baldakinen over verandaen er laget i stil med det eksisterende taket på bygningen ved å bruke samme belegg eller polykarbonat med en tykkelse på minst 8 mm. Størrelsen på kalesjen bør være slik at den stikker 50 cm utover kantene på verandaområdet, og gir bedre beskyttelse mot atmosfærisk nedbør for både selve strukturen og menneskene på den.

hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender på nordsiden
hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender på nordsiden

Hvordan lage en veranda i tre medDIY baldakin?

Treveranda er perfekt for en struktur laget av tømmerstokker eller tømmer, så vel som for ramme. Funksjonene ved konstruksjonen av strukturen er bruken av et lettbetongfundament, festing av en trekasse med trinn på den, behandling av tredeler i kontakt med betong med bitumen eller maskinolje (for å forlenge levetiden).

En annen måte er å bruke de såk alte stringers - armerte betongbjelker plassert i vinkel mot jorda, som trinnene er montert på. Det er viktig å sørge for vanntetting av fundamentet og støtter for stringers. Mellom seg er de sistnevnte festet med et støttebrett, festet med pigger, og de festes til fundamentet til bygningen ved å kutte dem ut.

I begge tilfeller er det bedre å feste verandaplattformen på bjelkene som stikker ut fra fundamentet til bygningen. Baldakinen over verandaen monteres ved hjelp av trestøtter og sperrer. Å dekorere søyler med utskjæringer, likt å dekorere andre elementer i huset, vil bidra til å opprettholde den generelle stilen til bygningen.

Andre funksjoner

Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender i landet? Du kan bruke forslagene ovenfor. Det viktigste er å huske at dette designet ikke bare skal oppfylle hovedfunksjonen sin, men også tjene som dekorasjon for et landsted.

Hvordan lage en veranda med baldakin med egne hender på nordsiden? I dette tilfellet er det tilrådelig å gi en gjennomskinnelig polykarbonatskygge i den generelle stilen til hjemmedekorasjon som et materiale for å dekke baldakinen, samt ekstra belysning som brukes i mørket.dager.

Dermed gir artikkelen informasjon om å løse problemet med hvordan du lager en veranda med baldakin med egne hender. Vi håper du finner dem nyttige.

Anbefalt: