Paneler til badet: foto, finish

Innholdsfortegnelse:

Paneler til badet: foto, finish
Paneler til badet: foto, finish

Video: Paneler til badet: foto, finish

Video: Paneler til badet: foto, finish
Video: Dido - Thank You (Official Video) 2024, April
Anonim

Plastpaneler er et utmerket alternativ til keramikkkledning på badet. De anses som det mest akseptable alternativet når budsjettet er begrenset, men du vil virkelig oppdatere interiøret. Hva er egenskapene til en slik finish og hvilke egenskaper den har, vil vi vurdere i artikkelen vår.

Hva er PVC-paneler?

Plastbaderomspaneler kan sammenlignes med treplater. De er presentert i form av PVC-strimler, der et hakk går langs den ene kanten, og et fremspring langs den andre. På grunn av dette er elementene sikkert festet til hverandre og danner et jevnt og glatt belegg.

type plastpanel
type plastpanel

Strukturen til panelet er representert av et stort antall celler. En rekke mønstre er brukt på forsiden av produktet. Det kan være en etterligning av tre, dyr stein og keramiske fliser. Ofte presenteres finishen i form av lyse og kontrasterende bilder, som kan forbedre dens dekorative kvaliteter betydelig.

varianter av PVC-kledning

Alle baderomspaneler i plasthar samme struktur og metode for fiksering. Kun dimensjonene på lamellene kan variere. Avhengig av dette kriteriet er materialer delt inn i to grupper:

  • wall;
  • tak.

Produktnavn taler for seg selv. Vegglister monteres på vertikale flater. De er mer holdbare, siden de kan bli utsatt for mekanisk påkjenning under bruk.

Tak alternativer er veldig lette og skjøre. De er ikke under belastning, så de trenger ikke overdreven styrke.

takpaneler
takpaneler

Lengden på plastlameller varierer vanligvis fra 250 til 600 cm. Bredden på produktene avhenger av formålet og varierer fra 10-96 cm. Maksimal tykkelse på panelene kan nå 12 mm. Denne indikatoren er spesielt viktig, siden rommet i rommet som ferdigstilles reduseres med tykkelsen på kledningen.

I henhold til de dekorative egenskapene er panelene delt inn i:

  • matte;
  • glossy;
  • speil;
  • med fotoutskrift;
  • med en frise;
  • med imitasjon av dyre finisher.

Ulik design og rikdom av farger lar deg velge en kledning for ethvert interiør og smak til eieren.

Fordeler med veggpanel

PVC-kledning i dag er svært vanlig i private boliger, på badene på kafeer og restauranter, i hotellleiligheter. Populariteten skyldes først og fremst den rimelige prisen.

utsikt over badet
utsikt over badet

Denne veggdekorasjonen kosterto ganger billigere enn flislagt murverk. I tillegg har å kle badet med plastpaneler følgende fordeler:

  1. Høye dekorative kvaliteter. Bak panelene kan du enkelt skjule alle feil og uregelmessigheter på veggene. Taklameller lar deg skjule ventilasjonskommunikasjon og elektriske ledninger.
  2. Lett vekt. Paneler belaster ikke overflaten av vegger og tak. Denne egenskapen gjør det mulig å kle falleferdige vegger og gipsplater.
  3. Gode isolasjonsegenskaper. Takket være fikseringen ved hjelp av not- og fjærteknologi, er trimelementene tett festet til hverandre. Dette hindrer fuktighet i å trenge inn i underlagets overflate. Det bør også bemerkes deres høye lyd- og varmeisolasjonsytelse.
  4. Enkel installasjon. Alle kan montere paneler på veggene på sitt eget bad. Teknologien er så enkel at du kan gjøre jobben uten hjelp fra spesialister.

Den største fordelen med baderomspaneler i plast anses å være motstandsdyktig mot fuktighet. Du trenger ikke å bekymre deg for at veggene blir mugne og finishen vil mislykkes. Det er mer sannsynlig at eieren blir lei av den og blir utdatert enn at den må endres på grunn av mangler.

Er det noen ulemper med baderomsvegger i plast?

Sammen med en overflod av positive egenskaper har hvert materiale også ulemper. Når det gjelder plastpanelene til badet, er dette dekorative og slitesterke mønstre.

Lamelltrim kan se veldig imponerende ut, men det er det alltidvil tape til keramiske fliser. Panelene kan ikke formidle tekstur og relieffer til edle materialer, så forskjellen er alltid merkbar.

baderomsinnredning
baderomsinnredning

Når du velger dette materialet for å dekorere et bad, vær oppmerksom på at med intens friksjon kan mønsteret bli slettet. Vegger bør ikke vaskes med slipende produkter eller gnides med metallbørster.

Nyansene ved å velge farger

I dag får vi bare et stort utvalg paneler. Variasjonen av mønstre og farger får selv den mest kaldblodige kjøper til å tenke. For å gjøre det riktige valget må du forberede deg på kjøpet.

Først av alt, bestemme utformingen av rommet. Velg hovedfarge og mulige mønster alternativer. PVC-paneler for badet, hvis bilder er presentert i vår artikkel, er fulle av lyse farger og attraktive mønstre. Vær imidlertid oppmerksom på det faktum at hvis rommet er lite, vil mørke farger og store ornamenter visuelt gjøre det enda mer trangt. I slike tilfeller er det bedre å foretrekke lys alternativer.

lys design av plastpaneler
lys design av plastpaneler

God effekt kan oppnås ved å kombinere flere farger og mønstre. Dekorer hele plassen i beherskede farger, og installer bare striper på noen deler av veggene med et stort og lyst mønster. Resultatet vil overraske deg positivt.

Funksjoner ved skinnemontering

Hvis du bestemmer deg for å installere panelene på badet med egne hender, vær oppmerksom på at de kan festes på veggene med tomåter. Valg av teknologi bør gjøres basert på data om tilstanden til veggene og størrelsen på rommet.

Du kan feste etterbehandlingsmaterialet med et lim og på en ferdigmontert kasse. Det første alternativet lar deg la rommet i rommet være uendret, men bruken er bare mulig hvis veggene er jevne.

uvanlig design
uvanlig design

Montering på en kasse lar deg skjule alle overflateujevnheter, men samtidig beveger veggene seg innover med 2-5 cm. Hvilket alternativ som er mer akseptabelt er opp til deg.

Hva du trenger for å forberede deg til jobb

For å gjøre badet (med PVC-paneler) så komfortabelt som mulig, må du forberede alt nødvendig verktøy på forhånd.

Listen over nødvendige materialer og inventar inkluderer:

  • drill eller puncher;
  • skrutrekker;
  • hammer;
  • møbelstiftemaskin;
  • konstruksjonskniv eller baufil;
  • plastlameller og profiler for rammemontering (eller flytende spiker);
  • selvskruende skruer;
  • plastdybler;
  • måleverktøy;
  • marker.

Før du starter installasjonen av plastpaneler (til badet), må du tømme rommet helt. Veggene må frigjøres fra den gamle kledningen, store sprekker skal dekkes med sparkel. Det anbefales å behandle alle overflater med et soppdrepende middel.

Monteringsteknologi: limmetode

For å reparere et bad med paneler med lim, må du være oppmerksom på kvalitetbegrunnelse. Hvis veggen har et stort antall ujevnheter og fordypninger, vil den tynne finishen bli skjev, alle defekter i underlaget vil være veldig merkbare.

Derfor må veggene glattes ut. Rens av alle bulene med en slikkepott, sparkel hulrommene. Er underlaget for skjevt, må det gipses. Når veggene får det rette utseendet, kan du fortsette med montering av skinner.

Mål høyden på veggene i rommet, kutt panelene til ønsket størrelse. Deretter elter du limet du ønsker. Påfør den med en slikkepott på baksiden av panelet og trykk produktet mot veggen. Arbeidet må begynne fra hjørnet av rommet.

Ta den andre planken og spre den med lim. Sett elementet inn i sporet på forrige stripe, trykk produktet til overflaten. Dermed kappe hele veggen. Arrangement av rommets hjørner utføres ved hjelp av innvendige og utvendige plastskinner.

Monteringsteknologi 2: feste på kassen

Hvis du bestemmer deg for å fikse baderomspanelene med en mer kompleks metode, bruk følgende instruksjoner under arbeidet:

  1. Installer guideprofiler langs omkretsen av rommet. For disse formålene kan du bruke metalllameller (seksjon 40x25) og treplanker. De er plassert under taket og på gulvet.
  2. Fyll ut mellomrommet mellom topp- og bunnskinnene på ringen. De må festes i trinn på 40 cm. Hvis panelene er montert horisont alt, plasseres lamellene vertik alt. Hvis panelene er plassert vertik alt, er lamellene horisontale.
  3. I alle innvendige hjørner, installer plaststartlameller.
  4. Fest også plaststrimler til føringene som er installert rundt omkretsen av rommet.
  5. Installer det første panelet i sporet på den øvre og nedre styrelisten, før kanten inn i hjørneskinnen. Fest elementet til kassen med skruer eller stifter.
  6. Sett den andre stangen inn i den øvre og nedre skinnen. Koble den til det første kledningselementet og fest den på rammen. Fullfør alle vegger på denne måten.

Hvis du trenger å kutte panelet under arbeidet, bruk en konstruksjonskniv til dette. For å eliminere muligheten for fuktinntrengning under finishen, kan skjøtene på tilstøtende paneler smøres med fugemasse.

rammesammenstilling for montering
rammesammenstilling for montering

Taket er ferdig på lignende måte. Lektestigningen for horisontale flater kan imidlertid økes opp til 50 cm.

trekke konklusjoner

Som du ser, er det nok å installere panelene på badet på egenhånd. Bildene som er lagt ut i artikkelen vil hjelpe deg med å skape et inntrykk av det kommende arbeidet og det mulige resultatet.

Hvis du ønsker å oppdatere badet ditt så fort som mulig, så finnes det rett og slett ikke noe bedre klednings alternativ. Utformingen av panelene er uendelig mangfoldig. Installasjonsarbeidet krever ikke mye strøm, er raskt og bidrar ikke til oppsamling av skitt og rusk.

baderom
baderom

Kostnaden for plastskinner er også gode nyheter. En veggskinne koster rundt 200 rubler. Hvis du foretrekkerlys design, prislappen kan stige til 500 rubler. Men i alle fall er dette mye mindre enn prisen på fliser.

Anbefalt: