Hvordan beregne kvadratet til et rom: tips fra mesteren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregne kvadratet til et rom: tips fra mesteren
Hvordan beregne kvadratet til et rom: tips fra mesteren

Video: Hvordan beregne kvadratet til et rom: tips fra mesteren

Video: Hvordan beregne kvadratet til et rom: tips fra mesteren
Video: How to do Square-up Diagonal Calculations without Formulas | Construction Master 5 2024, April
Anonim

Begynner reparasjonsarbeid, spesifiser først mengden nødvendige byggematerialer: lim, tapet, maling og lakk. For å gjøre slike beregninger og ikke kjøpe for mange eller ikke nok forbruksvarer, må du først bestemme området til rommet. Et slikt konsept vil være nødvendig ikke bare for reparasjoner, men også for salg av eiendom. La oss prøve å forstå hvordan vi beregner kvadraturen til et rom, får og implementerer de innsamlede dataene.

Beregningsfunksjoner

Hvis spørsmålet oppstår om hvordan man korrekt beregner kvadraturen til et rom, ta utgangspunkt i hvilke typer arbeid som skal utføres.

For å finne de nødvendige dataene, må du bruke formelen. Beregningen er utført under hensyntagen til formen på rommet og tilstedeværelsen av ytterligere strukturer i det: loggiaer, nisjer, buer, overliggere, garderober.

Hvordan beregne kvadratet av et rom
Hvordan beregne kvadratet av et rom

Kvadraten til et rom er ikke bare gulvarealet. Derfor, når du reiser spørsmålet om hvordan du beregner kvadratet til et rom, må du bygge videre på det kommende arbeidet.

Så ved puss beregnes S vegger ogtak, og for flislegging av kjøkkenet med fliser, vil det være nødvendig å beregne gulvarealet og veggflaten til en høyde på 1,0-1,5 m. Under operasjonen kan det oppstå vanskeligheter hvis utformingen av rommet er kompleks: det er bjelker, nisjer eller alkover, spesielt hvis de er plassert i nærheten av vindusåpninger.

Det ville være en feil å tro at Sfloor og Sceiling er like. På loftet henger for eksempel takskråningene fra over hodet og danner det såk alte valmtaket. Det er umiddelbart merkbart at kvadraturen til gulvbelegget vil være større. Derfor, når du starter reparasjoner i rommet under taket, beregnes arealet av strandoverflaten separat.

Beregne kvadratet til et rektangulært rom

I et standardrom er gulvet alltid lik taket og beregnes ved hjelp av formelen for rektangelet S=AxB.

Gipsplater, tapetsering, puss, vegg- og/eller takmaling, flislegging og andre reparasjoner som involverer avretting og etterbehandling av veggbelegg krever arealberegning.

Alle beregninger er basert på rommets omkrets og høyde. Etter å ha målt dem med et målebånd, bytt inn formelen:

S=РхН, der Н er høyden på rommet, Р er omkretsen. Formel P=2(A+B), der A og B er lengdene på tilstøtende vegger.

Ikke glem vindus- og døråpninger som ikke er gjenstand for dekorasjon. Arealet deres må trekkes fra det totale antallet.

Før du beregner kvadratet på rommet for tapet, måles derfor alle vindusåpninger, hvoretterberegn arealet av hver, summer opp og trekk fra Srom, noe som resulterer i en firkant for etterbehandling.

Hvordan beregne kvadratet av rommet riktig
Hvordan beregne kvadratet av rommet riktig

Viktig! Husk at for dør- og buede strukturer brukes formelen for et sirkelsegment eller for en halvsirkel i tillegg.

Hvordan får du måleresultatet

Hvordan beregner jeg kvadratet til et rom? Mål veggene først. For å gjøre dette, bruk et vanlig målebånd. For å plassere en kvadratisk form er formelen egnet:

S rom=AxB (A er lengde; B er bredde).

Hvordan beregne kvadratet til et rom for tapet
Hvordan beregne kvadratet til et rom for tapet

bredde multipliseres med høyde, hvoretter det oppnås et tall som gjenspeiler arealet av rommet i m2.

øver på formelen

Det bør ikke oppstå problemer hvis du vet hvordan du regner ut kvadratet til et rom. Prøv å analysere funksjonene for å beregne arealet av rommet for tapetsering mer detaljert, i henhold til eksemplet.

Ofte, etter at reparasjoner er fullført, gjenstår det ofte overflødig materiale. Eller, på slutten av limingen, viste det seg at det ikke var nok tapet til lerretet. Når du planlegger finishen, ikke glem den nøyaktige og riktige beregningen av arealet til rommet. Så du sparer deg selv fra ubehagelige situasjoner i prosessen med tapetsering.

Hvordan finne ut hvor mye bakgrunnsbilde som trengs?

Alt avhenger av rommets omkrets og bredden på rullen. Når du har disse dataene i en notatbok, vil det ikke være vanskelig å beregne kubikkkapasiteten. Når du arbeider med slikt materiale, bør du vurdere mønsteret.

Hvordan tellefliser på badet
Hvordan tellefliser på badet

Den enkleste måten er å lime over veggen med segmenter med et enkelt bilde: lerretene trenger ikke å tilpasses. Hvis du kjøpte ruller med komplekse geometriske mønstre, gjør deg klar for mer materialforbruk, fordi delene må kuttes slik at elementene i forskjellige kutt passer sammen til en helhet.

Viktig! Uavhengig av tekstur og stil på lerretet, legg alltid til 2-3 centimeter for godtgjørelsen under gulvlisten.

Teller bakgrunnsbilder: hvordan finne ut av det?

La oss se på et eksempel. Med en omkrets på 12 m og en standard rullebredde på 53 centimeter, trengs det 23 tapetstrimler for å lime veggene.

Viktig! Når du limer med overlapping, ikke glem å ta hensyn til tillegg.

Hvis takhøyden i rommet er 2,7 m, legg til et tilskudd på minst 5 cm. Dette viser seg lengden på 1 lerret - 2,75 m. Med en standard lengde på materialet i en rull - 10,05 m, 3 kommer ut av en pakke hele striper. For å beregne antall ruller, del 23 på 3 og få antall pakker som kreves for etterbehandling - 7, 54, det vil si at du må kjøpe 8 ruller med tapet.

Baderomsfliser: hvor mange fliser trenger du

Vi vil analysere beregningen av nødvendig mengde materiale ved å bruke et eksempel. Mestere bruker en velprøvd metode for å beregne volumet av forbruksvarer for etterbehandling av et bad.

For å gjøre dette, mål veggene og utfør beregningen i henhold til formelen for å beregne kvadratet på badet. Her, som ved beregning av nødvendig antall bakgrunnsbilder, trekkes dør- og vindusåpninger fra det totale arealet.

La oss se på et eksempel. Ja, etter å ha fåttantall 21 kvadratmeter, finn ønsket antall fliser. Først beregnes arealet av 1 keramisk produkt, med en størrelse på 0,3 x 0,2 får vi 0,06 m2.

Sbaderom/Sproducts=n, der n er antall fliser.

21/0, 06=350stk Beholdningen ved legging av produkter er 10 % av nødvendig antall. For eksempel 35 stk. Som et resultat viser det seg at 385 hele flisruter må til for å dekke badet.

Viktig! Mengden gulv bestemmes på samme måte.

Beregn kvadratmeterne til badet
Beregn kvadratmeterne til badet

Nå vet du hvordan du beregner kvadratmeterne til et bad for å flislegge, tapetsere eller montere gulv.

Ved hjelp av en enkel formel kan du uavhengig bestemme hvor mye etterbehandlingsmateriale, limblanding, avrettingsmasse som kreves for å utføre reparasjoner i et av rommene i huset. Det er praktisk og enkelt, fordi det ikke er nødvendig å ansette spesialister for å utføre en så enkel jobb.

Anbefalt: