Varm aluminiumsprofil for vinduer: formål, egenskaper, glassegenskaper og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Varm aluminiumsprofil for vinduer: formål, egenskaper, glassegenskaper og anmeldelser
Varm aluminiumsprofil for vinduer: formål, egenskaper, glassegenskaper og anmeldelser

Video: Varm aluminiumsprofil for vinduer: formål, egenskaper, glassegenskaper og anmeldelser

Video: Varm aluminiumsprofil for vinduer: formål, egenskaper, glassegenskaper og anmeldelser
Video: Fixed aluminum window base 2024, April
Anonim

Varm vindusprofil i aluminium er ideell for helårsbruk. Sammenlignet med kalde rammer vil den ikke fryse selv om temperaturen når -40 °C. Dette er spesielt viktig for russiske værforhold.

varm innglassing av balkong med aluminiumsprofil
varm innglassing av balkong med aluminiumsprofil

Profildesign

Varm aluminiumsprofil består av en fast ramme, som festes i vindusåpningen, samt en åpningsramme. Konstruksjonen av en isolerglassenhet inkluderer flere hovedkomponenter:

  1. Intern og utvendig aluminiumsprofil. Den er laget ved ekstrudering.
  2. Polyamidinnsats. Den har lav varmeledningsevne. Den er forsterket med glassfiber og fungerer som en termisk separator mellom den indre og ytre profilen, som avbryter den økte varmeledningsevnen til metallet.
  3. Briller. De er tilgjengelige i en rekke utførelser som forbedrer ytelsen: tonet, reflekterende, flerlags, energisparende, pansret eller herdet.
  4. Gummiforseglinger. De ersørge for tetthet av doble vinduer, varmeisolasjon og lydisolering.
  5. Beslag og hengsler. De er ansvarlige for åpningstypen: sving, tilt, sving-tilt.

Hver del lages separat, deretter monteres alle elementer slik at de indre og ytre aluminiumsprofilene ikke berører hverandre. Dette forhindrer dannelsen av kuldebroer. Ofte har en varm premium aluminiumsprofil termiske innlegg. De er fylt med skummaterialer, for eksempel polyuretan. Dette gir det doble vinduet et ekstra nivå av lydisolasjon.

varm aluminiumsprofil for dører
varm aluminiumsprofil for dører

Vindusfunksjoner

Den varme aluminiumsprofilen skiller seg fra den kalde ved å sette inn en termisk pause. Dens bredde kan nå 18-100 mm. Det avhenger av graden av energisparing. For russiske klimatiske forhold vil en innsats 20 mm bred være tilstrekkelig. Ofte er termiske brudd laget av polyamid. Slikt materiale er preget av holdbarhet. Den tar over opptaket av fuktighet ved kontakt med miljøet. Det termiske bruddet er vektet med glassfiber, som gjør at profilen tåler ganske lave og høye temperaturer.

Benefits

Glass med varm aluminiumsprofil er ganske populært, fordi det ikke er dårligere enn plastmodeller i kvalitet, og på noen måter til og med overgår dem. For eksempel er aluminium mye mer miljøvennlig og sterkere enn PVC.

Det er følgende hovedfordeler med varme aluminiumsprofiler:

  1. Høykvalitetsvinduet er i driftløpetid på 70 år. Imidlertid setter produsentene andre vilkår, og skriver minimum levetid - 40 år.
  2. Profilen er lett, noe som betyr at det ikke er behov for ytterligere forsterkninger. Den kan installeres på nesten alle strukturer.
  3. På grunn av strukturens styrke er det mulig å lage vinduer i alle former og størrelser. Et materiale som aluminium kan gjenta selv komplekse former uten å bli deformert.
  4. Det varme profilvinduet er motstandsdyktig mot alle værforhold. Den er ikke redd for rust og fuktighet, er ikke utsatt for råtne og muggdannelse. Aluminiumsramme vil ikke falme eller brenne.
  5. Produksjonsmaterialet er miljøvennlig, avgir ikke skadelige elementer, og forurenser derfor ikke miljøet og vil ikke skade helsen. Den kan også resirkuleres.
  6. Vinduet er enkelt å installere og demontere.
  7. Profil kan tilpasses etter kundens ønsker, det finnes et stort antall farger og stiler. Nesten alle produsenter produserer en RAL-palett i blanke og matte versjoner.
  8. Aluminiumsrammen er tynnere enn tilsvarende plast- og treprodukter, noe som gir den et estetisk utseende.
  9. Systemet kan males på nytt til en annen farge selv med standard pulvermaling.
  10. Du kan feste et myggnett til rammen.
  11. Enhver åpningsmekanisme er installert på systemet, for eksempel i et lite rom er det tilrådelig å lage en skyvemekanisme.
  12. Rammen er enkel å betjene og trenger ikkespesialbehandling. Det vil være nok å utføre våtrengjøring fra tid til annen.
vindusprofil
vindusprofil

Systemfeil

Varm aluminiumsprofil for dører og vinduer, som alle design, har ulemper. De er mye mindre enn fordelene, men valget må tas i betraktning. Ulemper inkluderer:

  1. Ved bruk av aluminiumsprofil uten isolasjon vil et doble vinduer være betydelig kaldere enn analoger fra andre materialer.
  2. Profiler med isolasjon er ikke lett tilgjengelig, siden ikke alle merker produserer slike vinduer. Ofte tilbyr produsenter bare standardstørrelser og -former.
  3. Isolerte aluminiumsvinduer er de dyreste på markedet sammenlignet med andre glasssystemer.
glass med varm aluminiumsprofil
glass med varm aluminiumsprofil

Hvordan gjøre rammen enda varmere

Varmglass av balkong med aluminiumsprofil kan suppleres med ulike alternativer, som vil bidra til å forbedre doble vinduer og sterk isolasjon:

  1. Multifunksjonell varmepakke. Det skiller seg ved at rommet mellom rutene ikke er fylt med luft, som et standardvindu, men med et materiale som argon. Eksperter har bevist at den kan holde på varmen bedre og ikke forstyrrer lysets inntrengning i rommet.
  2. Energibesparende doble vinduer. Et spesielt belegg påføres glasset. Den kan slippe inn sollys og fortsatt holde rommet varmt.
  3. Multifunksjonelt glass. Det er som et klimakontrollsystem. I tillegg til detHjelper med å holde varmen om vinteren og kjølig om sommeren. Dette spesialglasset beskytter mot infrarød solstråling.
varm vindusprofil i aluminium
varm vindusprofil i aluminium

Profilprodusenter

Det er flere ledere innen produksjon av varme vindusprofiler i aluminium. Firmaet "Shuko" (Schuco) er anerkjent som ledende innen produksjon av doble vinduer og tilbehør til dem. Dette gjør det mulig å velge et alternativ for et prosjekt av enhver kompleksitet. Kjente er også merker som Metra, Reynaers, Indinvest og RS Sistem.

Blant russiske produsenter kan Alutech trekkes frem. Det tilbyr et variert sortiment på samme måte som utenlandske selskaper. Men produktene kjennetegnes av en gunstig pris med høy kvalitet. Det finnes andre merker, for eksempel KraMZ eller B altic Aluminium.

varm aluminiumsprofil for vinduer
varm aluminiumsprofil for vinduer

Aluminium systemanmeldelser

Varme vindusprofiler i aluminium brukes i økende grad i russiske hjem, da de er ideelle for det lokale klimaet. Det er foretrukket fordi det har høye nivåer av pålitelighet, styrke og termisk isolasjon. Til tross for de ganske høye kostnadene, er varme aluminiumsvinduer sammenlignet med plastprofiler bedre egnet for innglassing av et stort område med butikkvinduer, balkonger eller loggiaer. Brukere legger også merke til at vinduene er enkle å bruke, de er holdbare og krever ikke spesiell pleie.

Anbefalt: