Butylfugemasse: produksjonsmetoder og påføring

Innholdsfortegnelse:

Butylfugemasse: produksjonsmetoder og påføring
Butylfugemasse: produksjonsmetoder og påføring

Video: Butylfugemasse: produksjonsmetoder og påføring

Video: Butylfugemasse: produksjonsmetoder og påføring
Video: Butyl Sealant Tape Installation 2024, April
Anonim

Ofte står mange overfor problemet med akutt lokal forsegling, som er nødvendig for å beskytte mot fukt og støv. Det finnes mange forskjellige typer tetningsmaterialer, butyl fugemasse er en av dem. Enkel tilgjengelighet og lave kostnader, i motsetning til andre produkter, har gjort denne typen utbredt.

Hva er butylforsegling

butyl tetningsmasse for frontlykter
butyl tetningsmasse for frontlykter

Tetningsmidler laget på basis av bituminøse forbindelser er mye brukt. Butylforseglingsmidler består av hydrokarboner og deres svovelholdige, oksygenholdige derivater, samt metall- og nitrogenholdige forbindelser. Den første utviklingen av denne tetningsmassen ble laget på midten av 60-tallet av forrige århundre. I fremtiden ble produksjonsprosessen forbedret, det samme var maskinene for å påføre den på alle overflater og lagerbeholdere.

Butylfugemasse vil senere finne sin største bruk i produksjon av doble vinduer. For ham vil detutviklet en spesiell type spesialutstyr, som vil bli k alt butylekstrudere. Det brukes også noen ganger som tetningsmiddel for frontlykter. Sterk etterspørsel har presset produsenter til å øke typene og mengden butyl i markedet for tetningsmasse.

Produksjon

utstyr til å lage butyl
utstyr til å lage butyl

Produksjonen av butylfugemasser har lenge vært ingen hemmelighet og er ganske enkel sammenlignet med produksjon av andre typer, for eksempel polysulfid eller silikon. Sammensetningen av butyl inkluderer komponenter som butylgummi og myknere, samt spesielle teknologiske tilsetningsstoffer, det er sistnevnte som er komponentene som produsenter lager i visse proporsjoner.

Mykneren i sammensetningen av butylforsegling spiller en av hovedrollene, den er produsert av industrielle oljer og parafinholdige harpikser. Den viktigste rollen til en slik komponent er vedheft, det vil si evnen til et materiale til å binde seg til hverandre i lang tid. Over tid mister myknere sine egenskaper og trykkavlastning i det produserte produktet er mulig. Noen ganger, når sjåfører bruker butyl frontlysforsegling, skreller det av de limte delene.

Typen ferdig butyl avhenger av forbruket. Hvis butylforseglingsmiddel brukes til vinduer, produseres det hovedsakelig i form av en sylindrisk boks med en masse på 7 kg, noen ganger 2,5 kg. Dette fatet dyppes deretter i en butylekstruder hvor det påføres en aluminiumsramme under høy temperatur og lufttrykk. Etter at rammen er limt påglassemner for produksjon av doble vinduer.

Nøkkelfunksjoner

hovedtypen produksjon av butylforsegling
hovedtypen produksjon av butylforsegling

Butyl er en ikke-herdende, en-komponent fugemasse med utmerket vedheft til glass, aluminium og stålplater. Hovedindikatoren er vedheftsnivået på 93-95% for glass, for metall er det litt lavere. Hoved- og hovedrollen for butyl er evnen til å opprettholde tetthet i et dobbeltvindu og for andre materialer, for å hindre at fukt og støv trenger inn i et produkt der butyl brukes.

Butylforsegling er hovedsakelig laget i svart, det avhenger av hovedkomponentene. Den påføres ved hjelp av spesielle maskiner - ekstrudere. I ekstrudere oppvarmes butyl til en temperatur på 110 til 150 ° C, mens det mykner og under trykk lett påføres overflaten som skal limes. Det finnes spesielle GOST-er for bruk av denne tetningsmassen.

Application

påføring av butylforsegling
påføring av butylforsegling

Bruken av materiale har ingen klare grenser. Butyl vindusforsegling er hovedapplikasjonen, den påføres kanten av karmen og fungerer som hovedforseglingslaget. Butyllaget er vanntett og hindrer gass i å slippe ut av kammeret.

butyl glass fugemasse
butyl glass fugemasse

Noen ganger brukes den til å lime ødelagte overflater. Butyl frontlys tetningsmasse brukes ofte av mekanikere og vanlige sjåfører, denne typen er enkel å bruke og rimelig. Mestdet viktigste å huske når du bruker det er den direkte virkningen av ultrafiolett stråling, fuktighet og høye temperaturer. Disse faktorene påvirker egenskapene til butyl negativt, trykkavlastning av limte overflater er mulig.

Så, det hermetiske middelet som anses å være svært viktig å ha for hånden, siden det har universelle egenskaper. Å sette det ut i livet er ganske enkelt.

Anbefalt: