Hva skal man lage hyller i badekaret av? Kun fra tre

Hva skal man lage hyller i badekaret av? Kun fra tre
Hva skal man lage hyller i badekaret av? Kun fra tre

Video: Hva skal man lage hyller i badekaret av? Kun fra tre

Video: Hva skal man lage hyller i badekaret av? Kun fra tre
Video: Building a DIY Bathroom Wall Shelf for Less Than $20 2024, April
Anonim
Hyller i badekaret
Hyller i badekaret

Folkevisdom sier: "Hvis du tar et dampbad - du blir aldri gammel." Den beste måten å opprettholde helse, ungdom og skjønnhet på er et varmt russisk damprom, og en finsk badstue er også bra. Men gleden av å bruke denne nåden avhenger helt av det interne arrangementet av baderommene. Badet liker ikke oppstyr, atmosfæren i det skal bidra til fritid, ro og avslapning, så hvert indre element krever nøye oppmerksomhet. Hovedrommet er et damprom, som skal ha komfortable, praktiske hyller, slik at både kroppen hvilt og sjelen som de sier.

Hyller i badekaret er tradisjonelt bygget av myke tresorter uten harpiks. Til tross for den behagelige lukten av bartrær, brukes de aldri til rom som er intenst oppvarmet. Harpiks, som har generelt medisinske egenskaper, når det oppvarmes, kan forårsake mye ulempe og til og med skade. Den er rik på helbredende aromatisk olje, når den varmes opp, inneholder denpinen kan forårsake forgiftning.

Trehyller i badekaret
Trehyller i badekaret

Benker og hyller i badekaret er laget av tre med behagelig lukt og lav varmekapasitet, oftest av lind, poppel, osp, bjørk. Disse rasene har alle nødvendige egenskaper for et utmerket damprom: de varmes raskt opp, men samtidig holder de en behagelig temperatur for kroppen, er behagelige å ta på og tåler høy luftfuktighet godt. Samtidig, når de varmes opp, utstråler de en behagelig, beroligende aroma som fremmer avslapning og helbredelse.

Den klare lederen innen høykvalitets etterbehandling av badekaret, spesielt damprommet, er vanlig lind. Treet på dette treet avgir ubeskrivelig duftende eteriske oljer som har en bakteriedrepende og anti-inflammatorisk effekt. Det er generelt anerkjent at lind har positiv energi. I tillegg øker kalkfytoncider svetting, noe som er spesielt egnet i damprommet.

Tradisjonelt er hyllene i badekaret laget av osp, til tross for at slaverne i gammel tid anså det som et uheldig tre. Tradisjonelle healere hevder at osp har en unik evne til å bli kvitt sykdommer og forbedre menneskekroppen. Treet har høyytelsesegenskaper: styrke, motstand mot fuktighet og råte. Under påvirkning av høy temperatur og damp sprekker ikke osphyller, deformeres ikke, mister ikke farge og pent utseende. Og viktigst av alt, de blir ikke varme nok til å brenne deg.

Hyller for et bad i et damprom
Hyller for et bad i et damprom

Velg det perfekte treet forÅ gjøre ferdig damprommet og ordne hyllene er ganske vanskelig. For eksempel har mykt tre, for alle sine utmerkede egenskaper, ulempen med dårlig motstand mot sprekker. Siden trehyller i badekaret ikke krever en betydelig mengde materiale, foretrekker mange å ikke spare penger og kjøpe dyrt afrikansk eik abachi-tre for dem. Foringen av denne harde steinen deformeres ikke, sprekker ikke, er ikke redd for varme og fuktighet. Abachi eik har en porøs struktur og følgelig lav varmeledningsevne, derfor blir hyllene til badet i damprommet nesten ikke varme, du kan sitte og ligge på dem uten frykt for å bli brent. Abashi-tre er lyst i fargen og har en vakker struktur, det mørkner ikke over tid og beholder sitt attraktive utseende i lang tid. Valget av abasha på hyllene i badekaret, til tross for den høye prisen, er begrunnet med holdbarhet, praktisk og ubestridelige helsemessige fordeler.

Tre som er egnet for innredning og hyller i badekaret er ikke begrenset til de nevnte artene, du kan velge andre trematerialer, men kravene til deres egenskaper forblir de samme: hensiktsmessighet og nytteverdi kommer først, og først da skjønnhet, prestisje og pris. Det må huskes at et badehus ikke bare er et sted for vask, men på en eller annen måte et medisinsk kompleks.

Anbefalt: