Hvis maur slo seg ned i hagen

Hvis maur slo seg ned i hagen
Hvis maur slo seg ned i hagen

Video: Hvis maur slo seg ned i hagen

Video: Hvis maur slo seg ned i hagen
Video: Rødmaling 2024, Kan
Anonim

Alle vet at maur er nytteinsekter. Når de bor i skogen, er de til stor nytte. Det samme kan sies om maurene som bor på stedet. De løsner bakken, ordner boligen deres, ødelegger forskjellige skadelige insekter, larver. Imidlertid kan maur i hagen skade kulturplanter ved å lage passasjer mellom røttene. I tillegg lever insekter av bladlusmelk, så de beskytter den ved å spre dette skadedyret over hele området. Derfor er det bedre å ødelegge maur på stedet. Spesielt hvis de slo seg ned direkte i den plantede hagen.

maur i hagen
maur i hagen

Det er mange måter å drepe maur på, både tradisjonelle, folkelige og mer moderne, ved å bruke spesielle kjemikalier. Folkemidler gir ikke en absolutt garanti for at maurene i hagen vil forlate stedet de liker for alltid og ikke kommer tilbake igjen. Spesialiserte kjemikalier er mer pålitelige i denne forbindelse, men når du arbeider med dem, bør du fortsette med forsiktighet, i henhold til vedlagte instruksjoner.

Blant folkemetodene for å håndtere maur er det følgende:

maurkontroll i området
maurkontroll i området

- løsnet reir av insekterdryss over lime, bords alt, en blanding av treaske og rød pepper eller tobakksstøv;

- hagemaur liker ikke sterk lukt, så du kan legge hodet av røkt sild, hakket hvitløk, tomattopper, persilleblader på bosetningen deres;

- du kan fylle reiret med kokende vann med tilsetning av vegetabilsk olje, et avkok av tomattopper. Du kan også tilberede en løsning av vann med vegetabilsk olje, eddik og sjampo. Det er nødvendig å stikke hull på maurtuen med en pinne i midten og hell den tilberedte blandingen der. Etter det lukkes den med plastfolie og lagres i flere dager. Maur i hagen under slike forhold vil ikke kunne leve og vil forlate hjemmene sine;

hagemaur
hagemaur

- spray insektredet med sotløsning eller dryss med kanel, dekk deretter med bølgepapp, minst 20 cm bred.

Dette er de mest kjente folkemetodene for insektkontroll. Det er også foreslått en slik metode som å installere en krukke med syltetøy, sirup ved siden av reiret. Maur i hagen kommer dit for å kose seg med sødme, og de blir skåldet med kokende vann. Denne metoden er imidlertid lang og krever konstant overvåking av beholderen.

Det er verdt å merke seg at alle disse metodene ikke vil fungere, kampen mot maur på stedet vil være meningsløs hvis livmoren forblir i reiret. Derfor er det beste alternativet å flytte det, og de gjenværende insektene vil følge det. Denne metoden er den mest effektive, og insekter vil ikke bli skadet. Tross alt er de fortsatt nyttige for naturen vår.

Kjemiske midler burdegjelder kun som en siste utvei. Tross alt er de skadelige ikke bare for maur, men også for planter og naturen rundt. Ved bruk av dem må personen selv ta forholdsregler for å unngå forgiftning. Derfor er det bedre å bruke folkekampmetoder, de som vil få insektene til å flytte til et annet sted.

Anbefalt: