Folkemidler for møll

Innholdsfortegnelse:

Folkemidler for møll
Folkemidler for møll

Video: Folkemidler for møll

Video: Folkemidler for møll
Video: How to deal with aphids and whiteflies on cabbage: folk remedies 2024, Kan
Anonim

For øyeblikket er det ikke vanskelig å kjøpe et møllmiddel i butikken. Men er denne kjemien trygg? Hvilken effekt har det på menneskekroppen, spesielt hvis det er barn i huset? Hvis du er bekymret for helsen din og helsen til dine kjære, foreslår vi at du bruker folkemedisiner mot møll.

folkemedisiner for møll
folkemedisiner for møll

Hva er møll redde for?

Det er allment kjent at møll er redde for sollys, frisk luft og dens bevegelser innendørs. Derfor kan ødeleggelsen av møll begynne med å lufte rommet, skapene der det starter. På ting du stadig har på deg, er det vanskelig å oppdage larvene til dette insektet. Men varme klær laget av naturlige materialer, som har vært lagret i årevis på støvete hyller, er en utmerket yngleplass for larver. Det er lurt å oppdatere garderoben fra tid til annen ved å gi bort ting du ikke bruker lenger eller legge dem bort for langtidsoppbevaring. Vakuumposer kan komme til unnsetning, der du må plassere klær forsiktig og suge luften ut av posen med en støvsuger. Denne formen for lagring sparer ikke bare plassskap, men forhindrer også utseendet til møll.

utryddelse av møll
utryddelse av møll

Folkemidler mot møll

Hvis det ikke var mulig å forhindre angrepet, og insektet fortsatt startet, må du ty til hjelp av folkemedisiner. Det er ganske mange planter hvis lukt frastøter insekter. Geranium, tobakk, humle, shag, sedertre er utmerkede folkemedisiner for møll. Friske appelsin- og mandarinskall vil ikke bare friske opp rommet, men også drive skadedyret ut av skapet ditt. Det er enkelt å sy små poser av naturlig stoff og fylle dem med velduftende urter som mynte, oregano, nellik. Slike poser må henges i skapet på en kleshenger og med jevne mellomrom endre innholdet slik at skapet fylles med nye aromaer. Samtidig vil ting være mettet med essensielle oljer og vil ha en behagelig frisk duft. Folkemidler for møll er mye bedre enn kjemiske motstykker. I tillegg vil du være garantert at naturlige urter ikke vil skade helsen din.

Kornmøll

føflekk ødeleggelse
føflekk ødeleggelse

I tillegg til klesmøll, som spiser naturlige stoffer, har også kornmøll blitt utbredt. Denne underarten av insektet har valgt forskjellige korn og korn. For å forhindre spredning er det nødvendig å lagre korn i lufttette beholdere i tørre rom. Du bør ikke lage store lagre for vinteren, for tiden er utvalget av frokostblandinger i butikkene slående i variasjon, og du kan alltid kjøpe det du vil ha. Samtidig er poser med korn et utmerket ly der møll avles opp. Ødeleggelsen av parasitten i dette tilfellet er en lang og utakknemlig oppgave. Det blir lettere å si farvel til den infiserte frokostblandingen og ta den med til søpla. Vi må ikke glemme at kampen ikke skal være med sommerfugler, men med larver, siden det er de som forårsaker skade på boliger. Hvis du så en flygende møll på kjøkkenet, så er dette bare et tegn på at matlagrene bør sorteres nøye og ses gjennom til insektet har spredt seg til alle skap.

Så vi kan konkludere med at folkemedisiner for møll er svært effektive for å forhindre utseendet til et insekt i huset. Men hvis larvene allerede har kommet inn i skapet eller kjøkkenet ditt, kan du ikke klare deg uten kardinal skadedyrbekjempelse.

Anbefalt: