Industriell linoleum: typer, beskrivelse, fordeler

Innholdsfortegnelse:

Industriell linoleum: typer, beskrivelse, fordeler
Industriell linoleum: typer, beskrivelse, fordeler

Video: Industriell linoleum: typer, beskrivelse, fordeler

Video: Industriell linoleum: typer, beskrivelse, fordeler
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Kan
Anonim

Økende krav til etterbehandlingsmaterialer tvinger ofte brukere til å vende seg til nye typer belegg. Men ikke alle er klare til å gi opp fordelene med mer kjente midler for overflatedesign. Spesielt når det kommer til rimelige materialer, som inkluderer linoleum. Det er langt fra alltid hensiktsmessig å bruke slike gulvbelegg i standardversjoner - selv om belegget er fordelaktig med en rimelig prislapp, lar styrkeegenskapene mye å være ønsket. Og helt andre inntrykk er forårsaket av industriell linoleum, som er en modifisert versjon av tradisjonelle materialer av denne typen. Disse modellene brukes i utformingen av offentlige rom, industri- og kontorlokaler - faktisk av denne grunn kalles belegget også kommersiell.

Generell informasjon om industriell linoleum

industriell linoleum
industriell linoleum

For å avsløre egenskapene til dette materialet, bør det bemerkes at nesten alle gulvbelegg har en gradering av slitestyrkeklasser. Det samme gjelder linoleum. Utforming av overflater på steder med stor trafikk eller i lager hvor det forventes bruk av hjulkjøretøy, innebærer bruk av sterke og slitesterkemateriale. Slike krav oppfylles av industriell linoleum, som er den mest slitesterke i sin familie. Høy styrkeegenskaper oppnås på grunn av innføring av spesielle tilsetningsstoffer og beskyttende lag i beleggstrukturen. Av spesiell betydning er basissubstratet, som bruker høystyrkelag. Nå er det verdt å se nærmere på andre fordeler med et slikt gulv.

Fordeler med industriell linoleum

semi-kommersiell linoleum
semi-kommersiell linoleum

Den største fordelen med kommersielle modeller av linoleum skyldes de allerede angitte spesifikasjonene for bruken. Dette er holdbarhet ved mye bruk. Avhengig av produksjonsteknologien og råvarene som brukes, kan slike belegg vare i ca. 10-15 år. Til sammenligning demonstreres bare i sjeldne tilfeller en lignende levetid av husholdningskolleger hjemme. Det er også verdt å merke seg de ekstra ytelsesegenskapene som spesialiserte belegg mottar. For eksempel kan industriell antistatisk linoleum brukes i serverrom. Det finnes også ledende, anti-skli og antibakterielle versjoner av belegget, som brukes på ulike felt. Ved hjelp av spesialbehandling og inkludering av spesielle tilsetningsstoffer, gir produsenter materialet visse kvaliteter, noe som forbedrer visse egenskaper.

varianter av linoleum

linoleum for industrilokaler
linoleum for industrilokaler

Hovedklassifiseringen innebærer deling av industrielle linoleumer i henhold til strukturen. Eksistereto tilnærminger til dannelsen av slike lerreter - homogene og heterogene. I det første tilfellet er materialet et homogent lag som kan gjenopprettes til et punkt med fullstendig slitasje. Derfor, fra et dekorativt synspunkt, er dette det beste alternativet. Vanligvis er semi-kommersiell linoleum laget i henhold til dette prinsippet, som beholder anstendige slitestyrkeegenskaper og samtidig beholder designverdien i lang tid. Homogene belegg brukes oftere i offentlige rom og kontorer. Hvis det er planlagt å designe områder i produksjon, er det bedre å henvende seg til heterogen linoleum. Slike belegg har et spesielt beskyttende lag av polyvinylklorid, som utfyller den allerede sterke basen. Resultatet er mekanisk motstand og holdbarhet til dekkstrukturen.

Materialstørrelser

Industribelegg er tilgjengelig i både tradisjonelle ruller og plater. Maksimal lengde på ruller er vanligvis 25 m, og deretter dannes segmenter av den størrelsen kjøperen krever. Når det gjelder bredden, er den 1-2 m i standardformater. I plater varierer også dimensjonsverdiene over et stort område. Men siden vi snakker om slitesterke belegg, er det mye viktigere å evaluere tykkelsesparametrene. Så, semi-kommersiell linoleum hever gulvet med et gjennomsnitt på 2-3 mm. Denne verdien er nær husholdningsbelegg, men separat er det verdt å legge til et beskyttende lag ca 1 mm tykt. Fullverdige kommersielle modeller har en 7 mm høy struktur, som lar deg danne et slitesterkt dekk med optimalmekanisk styrke. Forresten, tykkelsen på linoleum påvirker ikke bare motstanden mot slitasje og fysisk skade. Tette massive plater gir også effektiv termisk isolasjon med støyreduksjon.

Dekorative kvaliteter

industrielle linoleumspriser
industrielle linoleumspriser

Industrityper linoleum har få ulemper, men de finnes også. Slike modeller taper mot husholdningskolleger når det gjelder dekorativitet, noe som forklares av to faktorer. Først av alt skyldes det magre utvalget av design påføringsområdene for slike belegg. Fabrikk- og lagerlokaler, korridorer og kontorer innebærer ikke introduksjon av lyse og spektakulære farger, så produsenter søker ikke å fylle samlingene sine med slike modeller. Det andre punktet er knyttet til det faktum at linoleum for industrilokaler er designet for å opprettholde strukturen i lang tid. Samtidig gir intensive driftsforhold fortsatt ikke en sjanse til å bevare overflatens opprinnelige utseende. Det vil si at basen forblir intakt, og det ytre laget mister gradvis sin tidligere dekorative effekt. Dette gjelder også for homogene belegg, hvis ujevne slitasje forvrenger teksturegenskapene.

produsentanmeldelser

industriell linoleumslegging
industriell linoleumslegging

Kvalitetsgulvmaterialer er produsert av Tarkett. I følge eierne av kommersielle modeller av denne linjen takler ferdiglagde gulv mekanisk stress og er samtidig enkle å rengjøre. På hjemmemarkedet, industriell linoleum "Tarkett"presentert i samlingene "Prima", "Monolith", "Melody", etc. Produktene til produsentene "Linodur" og "Sinteros" fortjener også oppmerksomhet. I dette tilfellet, i tillegg til kvaliteten på belegg, kan kjøperen også stole på en rimelig prislapp. Det er sant at mange brukere legger merke til et beskjedent utvalg av teksturerte løsninger i modelllinjene til disse selskapene.

Hvor mye koster industriell linoleum?

Det skal bemerkes med en gang at linoleum, selv i industrielle versjoner, forblir et ganske attraktivt materiale med tanke på kostnad - i hvert fall sammenlignet med laminat- og parkettplater. Inngangsnivået er representert av beleggsmodeller som kan kjøpes for et gjennomsnitt på 300-350 rubler/m2. Dette er løsninger av god kvalitet, men du skal ikke forvente holdbarhet av dem. I denne forstand er industriell linoleum å foretrekke, prisene starter fra 500 rubler / m 2. For slike penger kan du for eksempel få et belegg av høy kvalitet som inneholder naturlige ingredienser, som også vil ha ekstra beskyttende egenskaper, for eksempel mot brann og vann.

Monteringsteknikk

industriell antistatisk linoleum
industriell antistatisk linoleum

Rullmodeller er lagt etter samme prinsipp som husholdningslinoleum. Det vil si at overflaten som limet påføres først rengjøres på, og deretter dekkes den med et etterbehandlingsmateriale. Skjøtene som dannes mellom strimlene er i tillegg forseglet med loddede ledninger. En annen tilnærming til installasjon bør brukes hvis materialet ble kjøpt i form av fliser. Dette er en industriell linoleum, leggingen som sørger fordannelsen av et spesielt substrat - som regel fra kork. Det er modeller som allerede har et slikt grunnlag, så du kan umiddelbart gå videre til stadiet med å koble panelene. Dette gjøres ved hjelp av Click-låsemekanismene, som er plassert i endene. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å bruke lim, men for høyere pålitelighet vil slik fiksering ikke være overflødig.

Konklusjon

industriell linoleum tarkett
industriell linoleum tarkett

Til tross for forbedringen av produksjonsteknologier for linoleum, har dette belegget fortsatt sin egen spesielle nisje i den generelle gruppen av gulvmaterialer. Som før er dette gulvet forbundet med en rimelig pris og gjennomsnittlige dekorative kvaliteter. Men samtidig har teknologiske fremskritt forbedret styrkeegenskapene som industriell linoleum har i moderne versjoner betydelig. Selvfølgelig har prisen også økt sammenlignet med husholdningsbelegg, men konkurrerende belegg med lignende egenskaper for slitestyrke og pålitelighet er som regel dyrere. Hvis høykvalitets høyfast linoleum kan kjøpes for 500-600 rubler/m2, så er for eksempel laminerte paneler beregnet til 1-1,5 tusen rubler/m 2. Riktignok er den dekorative effekten av laminatet merkbart høyere enn for linoleum.

Anbefalt: