Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet: designmuligheter, materialvalg, navn og beskrivelser med bilder

Innholdsfortegnelse:

Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet: designmuligheter, materialvalg, navn og beskrivelser med bilder
Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet: designmuligheter, materialvalg, navn og beskrivelser med bilder

Video: Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet: designmuligheter, materialvalg, navn og beskrivelser med bilder

Video: Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet: designmuligheter, materialvalg, navn og beskrivelser med bilder
Video: Inside the Project: Selecting Materials 2024, April
Anonim

Når man velger materialer til interiøret i en leilighet, blir folk ofte forvirret. I byggemarkedet vokser produktutvalget hvert år. Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet inkluderer maling, tapet, samt gips og fliser. Når du velger et belegg, er det nødvendig å ta hensyn til stilen til leiligheten, samt råd fra moderne designere. I artikkelen kan du finne bilder av veggdekorasjon med moderne materialer og bli inspirert av et av de foreslåtte alternativene. For å gjøre det riktige valget, må du studere sammensetningen og egenskapene til belegget. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot kvaliteten på moderne veggreparasjonsmaterialer.

Hva er typene bakgrunnsbilder?

Ofte i reparasjonsprosessen bestemmer folk seg for at de skal lime tapetet. Denne typen finish er den vanligste i vår tid. Det er ganske vanskelig å velge mellom forskjellige farger og forskjellige teksturer på belegget. For ikke å gjøre en feil når du velger, må du vite hvilke typer bakgrunnsbilder som finnes:

  1. Papir. De er de billigste blant resten. De fester seg godt selv på trevegger. Dekselet er pustende. Tapeter av denne typen tåler ikke fuktighet, ved høye hastigheter kan de flasse av.
  2. Vinyltapet er også et moderne materiale for veggdekorasjon i leiligheten. De er ikke redde for høy luftfuktighet, belegget kan til og med tørkes med en fuktig klut når du rengjør leiligheten. Denne typen tapet er egnet for soverommet og barnehagen. Dekselet er ikke pustende. Når du arbeider med vinyltapet, må du lime raskt og være nøyaktig.
  3. Fototapet vil være et flott alternativ for de som ønsker å se sine egne bilder på veggen. Dette er et moderne materiale for innvendig veggdekorasjon. Du kan bestille hvilket som helst bilde. Blant de forskjellige materialene for veggdekorasjon er alternativet for fototapet populært blant unge mennesker. Mange unge familier gjengir feriebilder på veggen, så vel som bilder av familien. Det er viktig å velge en vegg for bildet som ikke vil bli blokkert av møbler. Den eneste ulempen med fototapet kan være behovet for reparasjon hvis bildet kjeder seg.
  4. Bakgrunn for maling er et unikt belegg. Den kan males på nytt flere ganger. Du kan velge materialet du liker som oppfyller alle kravene. For eksempel interlining eller glassfiber. Disse bakgrunnsbildene er også tilgjengelige på tykt papir.
moderne dekorasjon for veggene i leiligheten
moderne dekorasjon for veggene i leiligheten

Hva gjør bakgrunnsbilde bra?

Har valgt dem, folkensmotta flere fordeler:

  1. Taket er enkelt å lime med egne hender, i tillegg til å fjerne det gamle.
  2. Du kan oppgradere et rom på to dager.
  3. Med dette belegget kan du visuelt forstørre rommet.
  4. Evnen til å skape en unik atmosfære i leiligheten.
  5. Hvis huset er panel, viser det ofte feil på veggene. De kan lett forkles. For å gjøre dette må du velge riktig bakgrunnsfarge.
  6. Dette materialet anses som miljøvennlig.

Hvordan henger jeg opp tapet med moderne materialer?

Moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet krever en perfekt flat veggoverflate. Belegget må forberedes nøye. Du må fjerne det gamle tapetet fra veggen. Det er lov å legge igjen papir som grunnlag for et nytt belegg. Det er nødvendig å fjerne det tørkede limet fra veggen. Gipsen må også fjernes. For denne typen arbeid kan du bruke en børste med metallbust. Hvis det er en slikkepott hjemme, vil det også være nødvendig å fjerne det gamle belegget. Når veggen er helt rengjort, kan du begynne å grunne overflaten. Moderne materialer for veggene i leiligheten kan bare påføres etter at primeren er helt tørr. Tapet uten mønster er mye lettere å lime enn lerreter med mønster. Tegningen må samsvare riktig. Lerretet må smøres med lim, og deretter festes til veggen. Du bør sørge for at tapeten holder, og begynn deretter å jevne ut belegget slik at det ikke blir igjen luft mellom det og veggen. Overflødig lim må fjernes med en spesiallaget klut.

For kjøkkenet er det bedre å velge vaskbart tapet. De egner seg også til et barnerom, hvor babyen kan male og beise veggene. Tapeter i glassfiber er etterspurt. Denne typen kjøpes vanligvis for maling.

Hva er veggmaling?

Mange spør hvordan de maler veggene i leiligheten. Moderne materialer kan være av flere typer:

  1. Alkydmaling er delt inn i oljemaling og emaljemaling. Disse beleggene anses som universelle, da de kan brukes til interiør så vel som til utvendig dekorasjon. Denne typen er ikke redd for fuktighet, så vel som sollys. Ulempen med belegget er at det ikke er brannbestandig. Det er også utsatt for syreangrep. Du kan male overflaten med en rull eller pensel. Noen foretrekker å bruke en sprøyte. Olje- og emaljemaling må fortynnes med et løsemiddel. For den første typen er det bedre å bruke tørkeolje, og for den andre - white spirit. Når du arbeider med dette belegget, er det nødvendig å hele tiden ventilere rommet, ellers risikerer en person å bli svimmel.
  2. Limmaling har en lettere sammensetning, det er lettere for en person å jobbe med det. Ingen vond lukt. Sammensetningen av belegget inneholder stivelse, polyvinylalkohol. Malingen tåler ikke vannkontakt med den. Komponentene er lett løselige i vann. Belegget er enkelt å påføre. Selv en nybegynner kan male overflaten jevnt.
  3. Vannemulsjon fester seg perfekt til enhver overflate, legger seg flatt. Denne typen maling har ikke sterk lukt. Fordelen med dette belegget er at det tørker raskt.
moderne etterbehandlingsmaterialer for leiligheten
moderne etterbehandlingsmaterialer for leiligheten

Før du velger belegg, må du finne ut hvilke moderne materialer og hvordan veggene i leiligheten er m alt. Det er viktig å velge riktig emalje for det valgte oppholdsrommet.

Hvordan male veggene?

Maling kan tilskrives moderne materialer for veggdekorasjon i en leilighet. Før arbeidet må du finne ut hvilke stadier maleriet består av. Følgende skiller seg ut:

  1. Forberedende, når veggen er frigjort fra møbler, malerier. Fotlister lukkes med maskeringstape. Slike aktiviteter vil unngå å få overflødig maling.
  2. Veggen må renses for det gamle belegget og grunnes på nytt. Etter at belegget har tørket, bør overflaten behandles med sandpapir. Etter arbeidet, bruk en fuktig klut for å fjerne oppsamlet støv. Ikke bruk maling i hjem med sprukne vegger.
  3. Malingen fortynnes med et løsemiddel til ønsket tilstand og påføres overflaten. Det er to applikasjons alternativer: fra topp til bunn, samt en kryssmetode. Når du arbeider med en pensel, bør ikke overflødig maling samle seg. For å male jevnt over overflaten er det bedre å bruke en malerrulle.

Hvordan velger du riktig maling?

Når de velger det, ønsker folk å finne lavpris, men høykvalitetsdekning. Det er viktig å finne en balanse mellom disse indikatorene. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot kvalitet, du må ta maling fra pålitelige produsenter. Et viktig poeng er også tiden hvor belegget er fullstendigtørker ut. Det er bedre å velge et belegg som vil være motstandsdyktig mot temperaturendringer. Den må også være motstandsdyktig mot fuktighet.

For rom er det bedre å kjøpe dyrere maling. Økobelegg er godt egnet, det er laget på grunnlag av naturlige ingredienser. Det må huskes at fasademaling ikke brukes i boligbygg. Etter arbeid må du ventilere rommet til lukten av maling forsvinner.

Butikkene tilbyr et bredt utvalg av maling. Du kan velge matt eller blank. Denne sesongen anbefaler designere å velge matte overflater.

Pluser av moderne malbare materialer

Å male veggene i leiligheten har en rekke fordeler:

  1. Et stort antall farger er tilgjengelig for en person. Du kan velge hvilken som helst nyanse etter din smak.
  2. Dersom fargen ikke oppfyller alle kravene til leilighetseieren, kan du alltid male veggene på nytt og oppnå ønsket nyanse. Det blir mulig å gjøre fargen mørkere, velg metning.
  3. Under drift er de m alte veggene enkle å ta vare på. Vasking av overflaten forårsaker ingen vanskeligheter for vertinnen. Ulike rengjøringsprodukter kan brukes.
  4. Du kan legge til ekstra dekor på veggene. Mange lager trykk på veggene, fremhev den ene veggen med farge. Nylig har det blitt moderne å lage tegninger ved hjelp av sjablonger. Kvalitetsimporterte malinger er egnet for dette.

Hvordan legge til kreativitet i etterbehandlingsprosessen?

Material til veggdekorasjon i leiligheten må velges ut fra leilighetens generelle stil. Noen foretrekker kreativitet alternativer. Gipsplater blir stadig mer populært, det viser seg en original innredning. Dette materialet er pustende. Det skader ikke menneskers helse. Det brukes ofte i hjem der det er barn og dyr. Basert på rommet der dekorasjonen skal lages, bør du velge en viss type gips. Fuktbestandig utseende er et moderne materiale for veggdekorasjon på kjøkkenet. Det selges oftest i grønne nyanser. Fordelen med dette materialet er at mugg eller sopp ikke kan sette seg på det.

På soverommet velges ofte moderne polystyrenskummateriale på veggene. Med det får rommet utmerket lydisolasjon. Rommet blir koselig, da dette materialet holder godt på varmen.

Et annet moderne etterbehandlingsmateriale for veggene i leiligheten er gipsfiber. Denne typen er preget av økt styrke, samt fuktmotstand. Det gjelder ikke brannfarlige belegg. Gipsfiber regnes som et miljøvennlig materiale, som gjør at det kan brukes selv i en barnehage.

Brannsikker gips kan tilskrives moderne materialer for veggdekorasjon på badet. Den kan brukes i badstuen. Dette materialet produseres utelukkende i rødt. Den har utmerket brannmotstand.

Hvordan installerer jeg gips på en vegg riktig?

For å installere gips på veggoverflaten, må du installere spesielle profiler. De kan være laget av tre eller metall. Det enkleste alternativet er å lime arkene med konstruksjonslim.

moderne etterbehandlingsmaterialerleilighetsvegger
moderne etterbehandlingsmaterialerleilighetsvegger

Hva menes med dekorasjon av steinvegger?

I leiligheter kan du i økende grad finne overflatebehandling med stein. Moten for dette belegget dukket opp for flere år siden og slo seg fast i byene. Keramiske fliser er mye brukt. Disse materialene brukes til moderne veggreparasjoner på kjøkkenet eller på badet. Steinen forvandler interiøret. Ofte lager folk steinklipp i nærheten av peisen. Dette belegget ser vakkert ut i romslige rom.

veggmaterialer
veggmaterialer

Det er ganske vanskelig å gjøre etterarbeidet på egenhånd, dette er den største ulempen med steinen. En annen ulempe med belegget er den høye prisen på materialet. For å jobbe må du kjøpe en spesiell lakk.

Typer keramiske fliser

Keramiske fliser er et av de mest praktiske moderne materialene for å dekorere kjøkkenvegger, folks anmeldelser snakker om dens lange levetid. Følgende typer kan skilles fra hverandre:

  • Veggfliser. Oftest er den fuktbestandig.
  • Gulv til leiligheten.
moderne materialer for veggene i leiligheten
moderne materialer for veggene i leiligheten
  • Gulvstående for kontorlokaler, tåler store folkemengder. Porselens steintøy er ofte brukt. Dette belegget er det mest holdbare av alle typer fliser.
  • For offentlige steder. Denne flisen er preget av høy holdbarhet.

Produsenter har delt dette belegget inn i kjemiske motstandsklasser:

  1. Klasse AA har den høyeste motstanden, det kan den ikke værebrytes ned med ulike kjemikalier.
  2. Klasse A kan ha mindre visuelle endringer på grunn av eksponering for kjemikalier.
  3. Klasse B har en viss motstand mot eksterne kjemikalier.
  4. Den svakeste, som mister utseendet under påvirkning av kjemikalier, er klasse C.

varianter av gips

Etterspørselen etter dekorative gips vokser bare med årene. Fordelen med dette belegget er at det kan påføres over det gamle kittet. For å gjøre dette trenger du ikke å justere veggene, noe som gjør det lettere for en person. Gipsen fyller små sprekker, lukker sømmene. Det er praktisk å bruke ved leddene. Dette belegget selges i form av en tørr blanding. Pulveret må fortynnes med en væske og en løsning av en viss konsistens oppnås. Påføringsmetoden avhenger av ønsket resultat. Du kan lage tegninger. Det finnes et bredt utvalg av forskjellige teksturer på markedet. Du kan velge ønsket nyanse fra en stor fargepalett.

moderne etterbehandlingsmaterialer for veggene i leiligheten
moderne etterbehandlingsmaterialer for veggene i leiligheten

Den åpenbare fordelen med belegget er lettstelt. Vegger kan støvsuges og fuktes.

Dette dekselet er pustende. Den absorberer overflødig fuktighet. Flott for de som ønsker å isolere leiligheten. Dekorativ gips gir ekstra støyisolering. Av minusene er det bare de høye kostnadene og vanskelighetene ved selvpåføring som kan skilles. Det er bedre å søke hjelp fra fagfolk. Spesialister skiller mellom følgende typer belegg:

  1. Under travertin. Detype gips har en ru overflate. I 2018 ble denne arten ledende innen salg. Denne etterbehandlingssteinen er valgt av folk som foretrekker pålitelige belegg. Det er ikke dårligere i egenskaper enn marmor. Profesjonelle kaller det "umoden" marmor.
  2. Fløyelseffekten til gips velges av folk når de ønsker å få en spektakulær veggbekledning. Fløyel er alltid forbundet med adel og luksus. Prisen på dette belegget er ikke mye forskjellig fra andre typer gips, men det ser spesielt ut.
  3. Gips under silke gjør veggene helt glatte. Belegget lar deg få vakre overløp og utstråling. Denne typen gips er perfekt for soverommet.

Hvorfor er tre bra for veggkledning?

Materialer til veggdekorasjon i leiligheten utmerker seg ved sitt mangfold. Noen mennesker foretrekker tre. Denne typen dekning anses som sjelden. Naturlig tre er dyrt, så ikke alle har råd til veggdekorasjon med dette materialet.

moderne veggdekorasjonsmaterialer
moderne veggdekorasjonsmaterialer

Det største plusset er materialets miljøvennlighet. Designere tilbyr mange løsninger for veggdekorasjon. Du kan velge solide paneler, finer. En nyhet på markedet er tretapet. Mange forblir tro mot slimhinnen. Dette belegget finnes oftere i private hjem.

Trekledning gir hygge til leiligheten, den går aldri av moten. Dette belegget er valgt av folk som verdsetter ro og naturlige materialer.

Fordeler med trepanel

Blant plussene er:

  1. Langmateriell liv.
  2. En behagelig lukt som gir hygge til hjemmet.
  3. Leiligheten blir et gunstig mikroklima.
  4. Tre er en ekstra veggisolasjon.

Ulempene med beleggvurderinger inkluderer det faktum at materialet over tid tørker ut, det anbefales ikke å bruke det i rom med høy luftfuktighet. Hvis det vises flekker på treet, vil det være nesten umulig å fjerne dem. Det eneste alternativet for å oppdatere belegget er sliping. Du kan prøve å male trepanelet eller dekke det med en fargeløs lakk. Etter arbeid, sørg for å ventilere rommet.

Konklusjon

Så vi har vurdert moderne materialer for veggdekorasjon. Som du kan se, er det mange alternativer. Det mest budsjettmessige er tapet. For de som har et høyere budsjett passer klappplater, fliser eller gipsplater. Alle velger sin type, basert på økonomiske evner og personlige preferanser.

Anbefalt: