Velge pålitelige låser for innerdører

Innholdsfortegnelse:

Velge pålitelige låser for innerdører
Velge pålitelige låser for innerdører

Video: Velge pålitelige låser for innerdører

Video: Velge pålitelige låser for innerdører
Video: Выбор и установка входной металлической двери в новостройке #10 2024, April
Anonim

Alle dører, inkludert innvendige dører, skal ikke bare være vakre, men også pålitelige og enkle å bruke. Som regel nærmer folk seg valg av låser til inngangsdøren mer seriøst. I interiørmodellen er det også viktig.

Hvordan låser skal være

låser for innvendige dører
låser for innvendige dører

Dører plassert inne i leiligheten er utstyrt med låser, vanligvis ikke i det hele tatt komplisert i utformingen. De kan deles inn i to typer:

  • for innvendige dører;
  • for bad og toalett.

I det første tilfellet utføres handlingen til slike låser ved hjelp av en vanlig nøkkel eller en sylindermekanisme. Baderomslåsene har en spesiell knapp som låser og låser opp mekanismen.

Hvordan velge riktig lås

Utformingen av dørlåsen mellom rom velges avhengig av formålet og funksjonene den skal utføre. Det er viktig at låsene for innerdører ikke bare er pålitelige, men også lydløse. Når låsen er lukket, treffer låsetungen angriperen med en ganske høy metallisk lyd. I de senere årmange produsenter av slike produkter har gått over til å lage prøver med polyamid og magnetiske tunger. Slike låser fungerer nesten lydløst. De ledende produsentene av slike produkter er: Bonait, AGB, Evolution - mekanismer laget i Italia; ECO Schulte - låser fra tyske produsenter og andre.

dørlåser for innvendige dører
dørlåser for innvendige dører

Låselås

Det er nødvendig å merke seg de ulike funksjonene som dørlåser utfører. For innerdører er det nok at de ikke åpner seg ved den minste bevegelse av luft eller ved et lite trykk. Derfor, i dette tilfellet, er en enkel låselås ganske egnet. Den må være universell, med andre ord ha en forgjengelig tunge. Vanligvis er slike prøver egnet for dører med venstre og høyre åpning. I tillegg må slike låser være pålitelige, ellers kan døren bli blokkert.

Håndterer med lås - et vinn-vinn- alternativ

Mange kaller slike låser til innerdører for et lat alternativ. Du trenger ikke kjøpe håndtak og låser separat. Og ja, de er mye mer kostnadseffektive. Denne gruppen av forstoppelse har nesten ingen ulemper.

Mortiselåser for innerdører

Slike mekanismer regnes som de vanligste. De monteres direkte i dørbladet og festes i det med skruer. Disse låsene for innvendige dører er praktiske og holdbare. De lar deg lukke døren helt med en nøkkel.

innstikkslåser for innvendige dører
innstikkslåser for innvendige dører

Badlåser ogtoalett

Slike mekanismer kalles også rørleggerarbeid. Ved hjelp av låsen, som følger med dørhåndtaket, låses døren. Slike låser for innvendige dører kan brukes som låser. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å kutte det nedre hullet for låsen i dørbladet. Døren lukkes med topplåsen.

Låser for skyvedører

Disse modellene har spesielle krok-og-bolt-mekanismer (Hook AGB-serien). En slik lås kan legges inn i et panel eller panelark.

Magnetisk oppgradering

Inntil ganske nylig var magnetiske låser ikke særlig pålitelige. De var redde for den minste forurensning, fungerte ofte ikke når døren ble slått igjen. De nyeste modellene er blottet for alle disse manglene.

I dag fort alte vi om låser til innerdører. Hvilken du skal velge er opp til deg.

Anbefalt: