Hvordan installerer jeg plastvinduer riktig?

Hvordan installerer jeg plastvinduer riktig?
Hvordan installerer jeg plastvinduer riktig?

Video: Hvordan installerer jeg plastvinduer riktig?

Video: Hvordan installerer jeg plastvinduer riktig?
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, Kan
Anonim

Nylig er trevinduer byttet ut med moderne plastvinduer over alt. Men kjøpet deres er vanligvis dyrt. Mange ønsker å spare på vindusmontering ved kjøp. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du installerer plastvinduer selv. Hvis du likevel bestemmer deg for dette, er det verdt å huske på at det er viktig å ikke gjøre feil under montering, ellers vil vinduet ikke gi tilstrekkelig støy- og varmeisolasjon og for tidlig bli ubrukelig.

installere plastvinduer
installere plastvinduer

Hvordan installere plastvinduer kan du også lese på ulike sider. Den beskriver i noen detalj alle stadier av installasjonen og feil som i alle fall ikke bør tillates. Før du installerer plastvinduer, er det bedre å gjøre deg kjent med forskjellig informasjon mer detaljert. Et av de viktigste trinnene er vindusmåling. Dens betydning er vanskelig å overvurdere, fordi du på grunn av feil målinger helt fra begynnelsen vil møte store problemer forbundet med misforhold mellom størrelsen på vinduet og vindusåpningen. En annen viktig nyanse - når du måler er det nødvendig å ta hensyn tilstørrelsen på stativprofilen og gapet for termisk utvidelse av vinduet (en slik åpning er som regel ca. 0,8 - 1,5 cm). Utilstrekkelig eller ingen klaring vil tillate fuktighet å passere gjennom, utseendet til sopp.

hvordan installere plastvinduer
hvordan installere plastvinduer

Så hvis vi installerer plastvinduer selv, må vi først demontere de gamle vinduskarmene og rense vindusåpningen grundig for diverse rusk. Dette er nødvendig for å forbedre vedheften av monteringsskummet til overflaten. Videre, som nevnt ovenfor, gjør vi målinger. Når vinduet i henhold til dine mål er klart og levert på stedet, går vi videre til monteringen. Vi setter inn vindusrammen og gjør dens justering. Det er nødvendig å oppnå ideell plassering i horisontal og vertikal stilling for å unngå problemer med å åpne rammene. Deretter må du fikse rammen med ankerbolter eller spesielle plater. Sp altene mellom karmen og vindusåpningen er ytterligere fylt med spesielt monteringsskum for større tetting og sterkere fiksering av festet. Etter det henger vi rammene og justerer dem, setter inn doble vinduer. Vi installerer en vinduskarm med ebb. Her er vi praktisk t alt og

hvordan installere plastvinduer selv
hvordan installere plastvinduer selv

ferdig. Dagen etter gjenstår det bare å kutte av det altfor utstikkende skummet, justere hengslene og gjøre ferdig bakkene. Dette fullfører vindusinstallasjonsprosessen.

Før du installerer plastvinduer på egenhånd, tenk nøye gjennom om besparelsene er så store sammenlignet med de mulige risikoene. Tross alt, med feil installasjon av doble vinduer, vil det oppstå for tidlig slitasje på vinduet. Med analfabet justering kan strukturen være skjev, som et resultat vil trekk vises på grunn av en løs passform av rammen. Før du installerer plastvinduer, må du huske at hvis du installerer plastvinduer selv, er garantien fra produsenten tapt. I dette tilfellet, hvis du har noen klager på produktkvalitet eller problemer under drift, må du løse dem selv.

Anbefalt: