Penetrerende betong vanntetting. Innblanding i betong for vanntetting

Innholdsfortegnelse:

Penetrerende betong vanntetting. Innblanding i betong for vanntetting
Penetrerende betong vanntetting. Innblanding i betong for vanntetting

Video: Penetrerende betong vanntetting. Innblanding i betong for vanntetting

Video: Penetrerende betong vanntetting. Innblanding i betong for vanntetting
Video: Masonry of the workshop of dreams from aerated concrete masonry Ytong Lambda YQ 375. Alone in 5 days 2024, April
Anonim

Vanntetting av betong er nødvendig for å beskytte materialet mot de skadelige effektene av vann. I det siste har penetrerende vanntetting vært den vanligste blant alle andre varianter.

Behov for vanntettingsarbeid

Vanntetting av betong
Vanntetting av betong

Betong ser bare ut til å være monolittisk, men faktisk har den porer som vann trenger gjennom og ødelegger armeringen. Et tegn på at betongen har blitt mettet med vann er avskalling av gips og andre dekorative belegg, utseende av sopp og mugg, samt sprekker. For å unngå slike fenomener brukes penetrerende vanntetting.

Fordeler med penetrerende vanntetting

gjennomtrengende vanntetting av betong
gjennomtrengende vanntetting av betong

Penetrerende betongvanntetting har mange fordeler fremfor andre typer beskyttelsesmaterialer. Hvis vi sammenligner med limmaterialer, tjener de i veldig kort tid, i tillegg kan vann trenge gjennom leddene. Og hvis du gjør arbeidet uten å observere teknologien, kan luft forbli under rullen, som før eller senere vil bliforårsaker delaminering og fuktinntrengning. Hvis vi vurderer å bygge bitumen, har den ikke tilstrekkelig plastisitet, noe som forårsaker sprekker på tidspunktet for krymping av basen. For eksempel, selv om de har de nødvendige elastisitetsegenskapene, utsettes de for mekanisk påkjenning.

Penetrerende vanntettingsfunksjon

flytende betong vanntetting
flytende betong vanntetting

Penetrerende vanntetting av betong er unik i sitt handlingsprinsipp. Med en flytende konsistens trenger den inn i porene og fyller små sprekker.

Materialet selges i tørr form, det må fortynnes med vann, og deretter påføres veggene med en børste (sistnevnte kan erstattes med en rull). Men hvis det er et ønske om å avslutte arbeidet så snart som mulig, så anbefales det å bruke sprøyte.

Etter påføring går flytende vanntetting sammen med betong, noe som forlenger konstruksjonens levetid. Materialet består utelukkende av naturlige ingredienser, derfor utgjør det ingen helsefare. Du kan jobbe med komposisjonen både innendørs og utendørs. Å bruke det er ekstremt enkelt. Etter polymerisering oppstår, får betong en enkelt film, som ikke er redd for mekaniske påvirkninger. Utmerkede vedheftsegenskaper tillater ikke at materialet beveger seg bort fra basen.

Blant de positive egenskapene kan man trekke frem evner:

  • beskytt betong mot fuktinntrengning;
  • forleng levetiden til strukturen;
  • styrke grunnmuren som er reistakkurat nå;
  • beskytt armeringsjern.

Bruksområde for penetrerende vanntetting

betongtilsetning for vanntetting
betongtilsetning for vanntetting

Vanntettingsbetong penetrerende handling har funnet sin brede distribusjon. I tillegg til den ytre beskyttelsen av fundamentene til bygninger, kan den brukes til å behandle de innvendige overflatene på veggene i kjellergulvene, vanntetting av bassengene og behandle betongoverflater på bad og kjøkken.

Betongforberedelse før vanntetting

Overflaten må forberedes, for dette må den være fri for gammel maling, skitt, fettflekker. Det anbefales definitivt å fjerne bunnen av foci av sopp, samt mugg, hvis noen. Hvis det er løst forsterket puss på overflaten, må det fjernes ved behandling med en dyp penetrasjonsforsterkende primer.

Vanntetting av flytende betong må påføres på en flat overflate. Derfor, hvis det er sprekker på basen, må de elimineres ved først å skjøte og behandle med en spesiell penetrerende sammensetning. Områder som går gjennom utforming av kommunikasjonssystemer må være godt tette.

Designfunksjoner

Hvis du må jobbe med en ny betongbase, bør blandingen påføres i et lag med en tykkelse på 1 mm. Du kan behandle kommunikasjon som kommer ut av fundamentet og gulvet. Det anbefales å bruke en børste i tilfelle av en flytende sammensetning. Det er vanntetting tilgjengelig.betong, som er designet for å påføres med en slikkepott, noe som er tilrådelig når det gamle fundamentet trenger beskyttelse. Det er nødvendig å påføre et lag med en tykkelse på 2 mm.

belegg vanntetting av betong
belegg vanntetting av betong

Det er en penetrerende blanding designet for å beskytte skjøtene, samt grensesnittene til betongprodukter. Materialet krymper ikke. Før bearbeiding anbefales det å brodere sømmene 2,5 cm dype.

Vanntetting gjennomtrengende betong kan representeres av en reparasjonsblanding som kan reparere feil og store sprekker i grunnmuren til et hus. Det er nødvendig å bruke sammensetningen sammen med et forsterkende nett. Lagtykkelsen bør være ca. 10 mm, først da vil det være mulig å oppnå et positivt resultat.

Vanntettingstilsetning

For å gi betong vanntettingsegenskaper, brukes noen ganger spesielle tilsetningsstoffer. De presenteres i form av en tørr sammensetning. Forbruket av blandingen er veldig lite og lik 1% av massen av sement, som brukes ved blanding av løsningen. Hvis du ikke vet volumet av sement, bør du bruke 4 kg per 1 m3 betong.

Innblanding i betong for vanntetting brukes med en mørtel som det helles i etter blanding med vann. I utgangspunktet er det nødvendig å kombinere tilsetningsstoffet med vann, i henhold til produsentens anbefalinger. Som regel må 0,75 liter væske brukes per 1 kg av sammensetningen. Blanding bør gjøres innen to minutter, med et borsett med lav hastighet. Du bør ikke lage en slik mengde av blandingen at du ikke kan trene iinnen 5 minutter. Den tilberedte løsningen skal helles i en betongblander uten å stoppe blandingen i ytterligere 10 minutter. Først da kan mørtelen tømmes i forskalingen.

Dette betongtilsetningsstoffet for vanntetting kan vanligvis brukes sammen med andre komponenter, for eksempel mykgjøring eller frostvæske. Du kan velge sammensetningen for betongvanntetting som det vil være mer praktisk for deg å jobbe med. Funksjonene til de viktigste er beskrevet ovenfor. Men belegg vanntetting av for eksempel betong har ikke like mange fordeler som penetrerende, så det anbefales å bruke sistnevnte.

Anbefalt: