Gjør-det-selv dekorativ dam på landet: en original designløsning for hagen din

Innholdsfortegnelse:

Gjør-det-selv dekorativ dam på landet: en original designløsning for hagen din
Gjør-det-selv dekorativ dam på landet: en original designløsning for hagen din

Video: Gjør-det-selv dekorativ dam på landet: en original designløsning for hagen din

Video: Gjør-det-selv dekorativ dam på landet: en original designløsning for hagen din
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

For noen år siden ble tilstedeværelsen av et kunstig reservoar i landet i hagen eller i bakgården ansett som en sjeldenhet. Bare forestill deg: en jevn overflate av vann, en stille murring av en bekk, grønne planter som blomstrer langs bredden av et reservoar … Ved å arrangere en dekorativ dam i landet med egne hender, kan du endre utseendet til nettstedet - dette er uvanlig, og rett og slett en fryd for øyet.

Enhver person kan organisere en slik komposisjon. Hit kan du gå på to måter: enten lage en dam av ferdige former, eller bruke filmmateriale.

DIY dekorative dam på landet
DIY dekorative dam på landet

Lag en dekorativ dam på landet med egne hender fra ferdige former

Dette er den raskeste og enkleste måten å lage en dam på nettstedet. Spesialforretninger selger ferdige former laget av polyetylen og glassfiber, som regel er de frostbestandige. De varierer i design og dybde. Når du velger en konfigurasjon og volum, er det nødvendig å bli veiledet avstørrelsen på området som komposisjonen skal ligge på. Det er også nødvendig å huske at en ferdiglaget dekorativ dam, installert i landet med egne hender, vil se mye mindre ut enn selve formen.

Ved kjøp av container er det lurt å velge den med sumpsone, som er beregnet på vannplantasjer. Hvis du foretrekker en form uten, bør du sørge for å kjøpe spesielle beholdere for planter.

Et viktig poeng i konstruksjonen av et reservoar er installasjonen av selve formen. Først av alt må du velge et passende sted slik at dammen passer inn i det generelle landskapet. Ikke plasser den i nærheten av trær, da dette vil føre til at den tetter seg raskt, og viktigst av alt, rotskader på muggsoppen over tid.

gjør-det-selv dam på landet bildet
gjør-det-selv dam på landet bildet

Installasjonen begynner med å grave en vollgrav i form med et innrykk på 20 centimeter for enkelhets skyld. Det er viktig når du installerer dammen, eller rettere sagt, før du fyller gapet mellom formen og jorda med sand, fyll den nedre delen av tanken med vann for dens tettere krymping. Etter installasjon kan du begynne å plante kystplanter og vannplanter i sumpsonen. Du kan lage en dekorativ dam i landet med egne hender ved å bruke en metallbeholder, hvis den er planlagt å være liten. Et gammelt badekar egner seg godt som et slikt reservoar.

Kunstig dam på landet med bruk av filmmateriale

Et annet alternativ for å lage en dekorativ dam på landet er å bruke PVC-film som underlag. Det ville være klokere å kjøpe en dyr og høy kvalitetmateriale som kan vare opptil 15 år. PVC-gulv produseres i ulike tettheter, for en halvannen meter dam (i dybden) er en film med en tykkelse på mer enn 1,5 millimeter egnet.

Installasjonen av et "film"-reservoar, i motsetning til støping, utføres bare om sommeren ved en temperatur på minst 20 grader, når PVC er mest elastisk.

Du kan grave en vollgrav av hvilken som helst form, hvis du ønsker det - dette er en av fordelene med en "filmdam". For å unngå skade på gulvbelegget dekkes grøften med steinsprut, deretter påføres sand, et lag med geotekstil eller filt. Først da er den fremtidige bunnen foret med en film. For å skjule sine gjenværende biter i kystsonen, er kysten strødd med småstein eller liten grus. Etter at arbeidet er gjort, kan du helle vann og begynne å dekorere.

Kunstig dam i landet
Kunstig dam i landet

Du kan også lage en dam på landet med egne hender, bildet du ser, på en liten terrasse, men på betingelse av at utformingen tillater det.

Anbefalt: