Hvordan legge belegningsplater med egne hender

Hvordan legge belegningsplater med egne hender
Hvordan legge belegningsplater med egne hender

Video: Hvordan legge belegningsplater med egne hender

Video: Hvordan legge belegningsplater med egne hender
Video: Вибропрессованная ТРОТУАРНАЯ ПЛИТКА - не женское дело! Монтаж и Укладка тротуарной плитки 2024, Kan
Anonim

For utformingen av siden er tilstedeværelsen av spor av stor betydning. De fungerer som en utmerket dekorasjon av gården, med deres hjelp kan du dele den inn i funksjonelle soner, og å bevege seg langs rene og velpreparerte stier er en fornøyelse.

Hvordan legge belegningsplater med egne hender
Hvordan legge belegningsplater med egne hender

Før du legger belegningsplater må du gjøre litt forberedende arbeid. På den første fasen er det nødvendig å markere stedene hvor sporene skal gå. For å gjøre dette, i løpet av leggingen av flisene, blir trepinner drevet inn, en snor trekkes mellom dem for å markere grensene for fremtidige spor. Deretter må du fjerne jorda fra de angitte områdene (15-20 cm), og denne prosessen avhenger direkte av hvordan du bestemmer deg for å legge belegningsplater med egne hender. Hvis dette er hagestier, fjernes jorda for å vippe dem bort fra huset for å skape den nødvendige skråningen for vannføring. Plasser for legging av fliser må utjevnes, deretter begynner belegningsprosessen. Hvordan legge belegningsplater med egne hender avhenger av formålet med sporene og belastningensom de skal bære.

Hvordan legge belegningsplater med egne hender
Hvordan legge belegningsplater med egne hender

Gangstier legges vanligvis på en sandpute, hvis tykkelse skal være fra 10 til 15 cm. Sanden som legges i den preparerte grøften jevnes ut, helles deretter rikelig med vann og rammes. Langs kantene av grøften er fortauskanter installert på sementmørtelen, sømmene mellom dem er fylt med mørtel. I henhold til tegningen som er planlagt på forhånd, legges det ut fliser, mellom hvilke åpninger på 2-3 mm er igjen. Overflaten jevnes med en gummihammer og søles med vann for å fjerne overflødig sand. Hvis belastningen antas å være mer solid, legges flisen på en knust steinbunn med en tørr sand-sementblanding. Knust stein er dekket med et lag på 15 cm, jevnet og rammet. Kantsteinene legges på en flytende mørtel, og en sand-sementblanding helles på toppen av ruinene, hvis tykkelse må være minst 5 cm. De utlagte flisene jevnes også ut og søles med vann.

Legg belegningsplater
Legg belegningsplater

Hvordan legge belegningsplater med egne hender med større belastning? Den legges på en sement-sand avrettingsmasse på en betongbase. Når du legger betong, er det nødvendig å huske på ekspansjonsfuger. Kanter monteres på en flytende mørtel, som også lukker sømmene mellom de lagte flisene.

Det er mange alternativer for hvordan du legger belegningsplater med egne hender: flettverk, fiskebein, sirkel. Det kan også gjøres tilfeldig. I tillegg kan leggemønsteret bestemmes av din egen fantasi. I tillegg til variasjonen av former,belegningsplater utmerker seg ved en overflod av størrelser og nyanser.

Hvordan legge belegningsplater med egne hender, bestemt, men du må vite at det krever stell. Det må vaskes, rengjøres, men samtidig kan det ikke behandles med kjemikalier og males. Belegningsplater har en rekke fordeler. Først av alt - miljøvennlighet, siden det ikke inneholder skadelige komponenter. Overflaten på sporene forblir alltid tørr, og ved reparasjon av belegget er individuelle fliser enkle å erstatte. Disse flisene kan gjenbrukes mange ganger, og de ser selvfølgelig mer estetisk tiltalende ut enn belegg som asf alt eller betong.

Anbefalt: