De beste varmeovnene for sommerhus: typer, typer, merker av varmeovner, driftsfunksjoner, beregning av strøm og varme generert

Innholdsfortegnelse:

De beste varmeovnene for sommerhus: typer, typer, merker av varmeovner, driftsfunksjoner, beregning av strøm og varme generert
De beste varmeovnene for sommerhus: typer, typer, merker av varmeovner, driftsfunksjoner, beregning av strøm og varme generert

Video: De beste varmeovnene for sommerhus: typer, typer, merker av varmeovner, driftsfunksjoner, beregning av strøm og varme generert

Video: De beste varmeovnene for sommerhus: typer, typer, merker av varmeovner, driftsfunksjoner, beregning av strøm og varme generert
Video: What's the most efficient type of electric heater? 2024, April
Anonim

I den kalde årstiden står eiere av hytter og landsteder overfor behovet for å varme opp boligkvarteret. Det er viktig å velge utstyr med lavt energiforbruk og høy effektivitet. For å kjøpe den beste varmeovnen for en sommerbolig, må du vurdere råd fra eksperter og kundeanmeldelser, vurderingen av modellene på salg. Hvilke typer slikt utstyr er på salg i dag? Deres hovedtrekk, fordeler og ulemper vil bli diskutert nedenfor.

Grunnleggende maskinvarekrav

For å velge den beste varmeovnen for en sommerbolig, må du vurdere de grunnleggende kravene som gjelder for slikt utstyr. Et bredt utvalg av modeller er på salg. De er forskjellige i type installasjon, strøm, type energi, etc. For å velge riktig type utstyr må du forstå hvilke egenskaper en varmeovn bør ha.

En god varmeovn for å gi anmeldelser om det
En god varmeovn for å gi anmeldelser om det

Et kvalitetsapparat bør varme opp rommet raskt. Hvis eierne besøker dachaen sjelden, har de ikke tid til å vente flere timer, eller til og med dager, til rommene blir varme nok. I dette tilfellet bør den valgte enheten ikke forbruke for mye energi (elektrisitet eller gass). Når du velger hvilken varmeovn som er best å gi, er det også verdt å merke seg at den må ha en autonom driftsmodus. Når den nødvendige romtemperaturen er nådd, skal systemet slå seg av.

Et viktig krav er påliteligheten til utstyret. Den skal ikke gå i stykker. I den kalde årstiden kan dette bli til alvorlige problemer. Hvis vannet i rørene fryser, vil dette føre til brudd i kommunikasjonen. Derfor må utstyret fungere uten feil. Det må imidlertid være helt trygt.

De fleste utstyrsmodeller på markedet for oppvarmingsutstyr til sommerhus er drevet av strøm. Det er noen modeller av utstyr som er designet for å kjøre på naturgass. Det anbefales å kjøpe denne typen varmeovner hvis en sentralisert motorvei er koblet til dachaen. Gassoppvarming anses som rimeligere.

Permanent oppvarming

Med tanke på hvilken varmeovn som er best å gi, anmeldelser av forskjellige utstyrsmodeller, er det verdt å vurdere en nyanse. Hvis folk bor på landet i den kalde årstiden, nestenkonstant eller svært ofte, da må varmeutstyret være solid. Noen eiere foretrekker komfyroppvarming. Kjeler er den moderne oppvarmingsmetoden. De kan kjøre på forskjellige typer drivstoff. Det kan være kull, ved, pellets, gass, elektrisitet osv.

Varmeovner for å gi anmeldelser som er bedre?
Varmeovner for å gi anmeldelser som er bedre?

Hvis det er avbrudd i forsyningen av gass og elektrisitet i landet, anbefales det å foretrekke fastbrenselkjeler. I andre tilfeller må du beregne hvilken type energi som er rimeligere og billigere i et gitt område. Oftest installerer eierne gasskjeler.

Ved hjelp av slikt utstyr kan du varme opp rommet med radiatorer. Vann eller annen kjølevæske (for eksempel spesiell frostvæske) vil sirkulere i dem. Det andre alternativet er å foretrekke, siden slike spesielle formuleringer ikke fryser ved temperaturer ned til -35 ºС. De forlenger levetiden til varmesystemet. Hvis eierne kommer til hytten med jevne mellomrom, vil frostvæske ikke tillate at rørene går i stykker på grunn av utvidelse av vann ved frysing.

Du kan utstyre et system med vanngulvvarme. Dette er den mest økonomiske, komfortable typen oppvarming. Det leveres separat varmekrets til hvert rom. Med tanke på hvilken varmeovn som er bedre og mer økonomisk for en sommerbolig, velges sjelden kjelesystemer. Dette er på grunn av særegenhetene ved driften av enheten. For at slikt utstyr skal varme opp huset, tar det flere timer å vente. Dersom eierne ikke bor på landet i ukevis om vinteren, har de ikke tid til å vente så lenge. Derfor vurderer de andreoppvarmings alternativer.

Utstyr for rask oppvarming av sommerhus

Vurderer vurderinger av hvilken varmeovn som er best å gi, bør det bemerkes at de fleste kjøpere kjøper elektriske varianter av apparater. Bare hvis et sentralisert gassforsyningssystem er koblet til dachaen, velg riktig type konvektorer. Kjøp av elektriske varmeovner vil ikke ramme familiebudsjettet. Imidlertid er operasjonen deres enkel. Oftest kjøper hytteeiere:

  • konvektorer;
  • viftevarmere;
  • oljevarmere;
  • infrarøde enheter;
  • kvartsvarmere.

Hver av de listede variantene har visse egenskaper, fordeler og ulemper.

For å velge den beste varmeovnen for en sommerbolig, må du vurdere hovedtrekkene til de oppførte husholdningsapparatene. Så konvektoren kan installeres på veggen eller på gulvet. Det kan være gass eller elektrisk. Fordelene med konvektorer er kompakthet og estetisk utseende. Oppvarming er ganske effektivt. Moderne utstyr av denne typen er preget av lavt støynivå.

Produsenter av konvektorer leverer en termostat i designet. Dette vil tillate deg å kontrollere oppvarmingstemperaturen, spare energiforbruk. Kostnaden for konvektorer er relativt liten. Ulempen med denne typen gassutstyr er kompleksiteten til installasjonen, behovet for å avlede forbrenningsprodukter til gaten. Samtidig har elektriske konvektorer en høyere brannsikkerhetsindeks. derimotgassutstyr vil være mer økonomisk i drift.

Viftevarmer, oljekjøler

Hvilken er den beste elektriske varmeovnen å gi? For å svare på dette spørsmålet er det verdt å vurdere en slik type utstyr som en varmevifte. Dette er en enkel, rimelig teknikk som lar deg raskt varme opp et lite rom. Kald luft passerer gjennom varmeelementet. Deretter, ved hjelp av en vifte, mates den ute. Rommet varmes raskt opp. Settet inkluderer en varme- og luftstrømsregulator.

Hva er den beste elektriske varmeovnen for sommerhus?
Hva er den beste elektriske varmeovnen for sommerhus?

Varmeviften har imidlertid en del ulemper. Dette apparatet bruker mye strøm. Hvis rommet er stort, vil ikke denne typen oppvarming fungere. Utstyret kan brukes til et lite lukket rom med god varmeisolasjon. Under drift kan en slik varmeovn utstråle en brennende lukt fra brent støv. Viften bråker ganske mye.

Oljekjøleren har flere fordeler. Imidlertid er denne enheten ikke uten ulemper. Det er olje inne i stålkassen. Enheten leveres med termostat og kan også inkludere vifte. Dette apparatet er egnet for oppvarming av et ganske stort rom. Imidlertid vil denne prosessen være ganske sakte. Oljekjølere bruker mindre strøm enn varmevifte.

Fordelen med enheten er dens sikre drift, siden tenning praktisk t alt er utelukket. Nesten alle modeller av oljekjølere har hjul. Dette ernødvendig for å flytte apparatet fra ett rom til et annet. Kostnaden for en oljekjøler er relativt liten (omtrent 1,5 tusen rubler). mens enheten fungerer helt stille.

Denne typen varmeovner kan ikke brukes på bad og kjøkken. Den brukes heller ikke til å tørke klær.

Infrarød og kvartsvarmer

Du bør vurdere noen flere varianter av apparater, og velge hvilken som er den beste varmeovnen for en sommerbolig. Infrarøde varianter er veldig populære i dag. De er forskjellige i oppvarmingsprinsippet. Slike lamper sender infrarøde stråler ut i verdensrommet. De varmer ikke opp luften, men gjenstander. Overflater i et rom som blir truffet av disse strålene akkumulerer varme. Så slipper de det gradvis ut i luften. Dette er de mest komfortable forholdene for en person.

Hvilken varmeovn er best for sommerhus?
Hvilken varmeovn er best for sommerhus?

Når du skal velge de beste infrarøde varmeovnene for sommerhus, er det verdt å merke seg at alle modellene av denne typen egner seg for bruk ikke bare inne, men også ute. Sittende om høstkvelden på terrassen kan du nyte den behagelige varmen fra denne varmeovnen. Denne typen enheter regnes som en av de beste. Infrarøde varmeovner er dyrere enn andre varianter. Kostnadene deres er imidlertid fullt berettiget.

Infrarød varmeovn montert på vegg eller tak. Du kan kjøpe et spesielt teleskopstativ. Dette lar deg enkelt overføre varmeren til ethvert rom eller utenfor. Temperaturen i operasjonsområdet til enheten stiger raskt. Samtidig er arbeidet med detteutstyret er helt stille.

Et annet alternativ for varmeapparater til sommerhus er en kvartsvarmer. Den har ennå ikke fått like mye berømmelse som andre varianter. Kvartsvarmere er økonomiske, trygge å bruke og holdbare. De er forskjellige i kompakte dimensjoner. Hvis eierne ikke er hjemme, kan de la enheten stå på. Det er ganske trygt. Ulempen med denne enheten er mangelen på utbredelse i spesialiserte utsalgssteder.

Hvordan velge strøm?

Med tanke på hvilken varmeovn som er best å gi, er det verdt å merke seg at du må velge riktig utstyr. Den har forskjellige krefter. For å utføre en korrekt beregning må det antas at det kreves en varmeovn på 1 kW for å varme opp et rom på 20 m². Dette tallet er imidlertid omtrentlig. I de fleste tilfeller er ikke denne kraften nok til å varme opp rommet.

For å velge riktig enhet for oppvarming, må du ta hensyn til en rekke andre fakta. Sørg for å beregne den omtrentlige mengden varmetap. Det blir flere av dem i rommet hvis hytta ikke er skikkelig isolert, huset har store vinduer. Det er nødvendig å ta hensyn til hvilket materiale bygningen er bygget av, hva er høyden på taket. Klimatiske forhold må også tas i betraktning.

Varmespredning for ulike typer utstyr kan variere betydelig. Derfor må du vurdere produsentens instruksjoner i detalj. Det skal angi størrelsen på rommet som utstyret er designet for. Det anbefales å kjøpe varmeovner med marginmakt. I dette tilfellet vil enheten kunne varme opp hytta selv i sterk frost.

Rating varmeovner

For å velge den beste varmeovnen for en sommerbolig, må du vurdere vurderingen av slikt utstyr. Den ble satt sammen basert på tilbakemeldinger fra kunder og eksperter. Oppvarmingsutstyr for dacha ble delt inn i flere grupper. I hver av dem ble de mest effektive, pålitelige og økonomiske modellene merket.

Den beste infravarmeren for sommerhus
Den beste infravarmeren for sommerhus

Derfor, når du velger en konvektor for veggmontering, bør du ta hensyn til en slik modell som Noirot Spot E-3 1000. Den tar førsteplassen i gruppen. Kostnaden for denne modellen er 6,5-7 tusen rubler. Den andre plassen er okkupert av den veggmonterte konvektoren Nobo C4F 20. Kostnaden er 12,3-12,5 tusen rubler. Tredjeplassen i gruppen er besatt av Timberk TEC PF8-modellen. Dette er en budsjettvarmer, som koster 4,5 tusen rubler.

Hvis eierne av hytten velger en gulvkonvektor som går på strøm, bør du være oppmerksom på følgende modeller. Førsteplassen inntas av Ballu Plaza BER-varmeren. Prisen er 3,5 tusen rubler. Andreplassen i denne gruppen tilhører Timberk TEC PS1-modellen. Det koster omtrent 3, 4-3, 6 tusen rubler. Brukere bemerket også en varmeovn som Electrolux ECH / AG. Han er rangert som tredje. Prisen er 4, 3-4, 5 tusen rubler.

Velge den beste gassvarmeren for en sommerbolig, bør du ta hensyn til følgende modeller. Førsteplassen er okkupert av Karma Beta 5. Kostnaden for denne konvektoren er 25,5 tusen rubler.gni. Andreplassen i denne gruppen tilhører Alpine Air NGS-modellen. Det koster fra 24,5 tusen rubler. Tredjeplassen er okkupert av Hosseyen HP-3-varmeren. Det koster 21,5 tusen rubler.

Anmeldelser av veggvarmere

I følge anmeldelser er Noirot Spot E-3 1000 en god varmeovn for å gi. Den viser et høyt nivå av effektivitet, samt pålitelighet og effektivitet. Produsenten har gitt et stort antall innstillinger i systemet. Samtidig har varmeren beskyttelse mot overoppheting. Denne konvektoren fungerer lydløst. Ulempen med den presenterte modellen er mangelen på utbredelse i det åpne salget. Kunder bestiller levering av denne konvektoren fra andre land.

beste hjemmevarmeren
beste hjemmevarmeren

En konvektor for veggmontering Nobo C4F 20 vil være et godt kjøp. Oppvarmingsarealet til denne enheten er betydelig. Den varmer raskt opp selv store rom. Designet gir beskyttelse mot overoppheting. Romtemperaturen holdes nøyaktig på nivået angitt av brukeren. Brakettene på denne modellen er veldig komfortable. Du kan flytte varmeren fremover hvis du trenger å rengjøre. Ulempen er den høye kostnaden.

Mange kjøpere legger også merke til den høye kvaliteten til Timberk TEC PF8-varmeren. Den har 2 varmemoduser. Termostaten i systemet er ekstremt presis. Dessuten har enheten en høy beskyttelsesklasse mot fuktighet. Mange kjøpere liker den originale utformingen av enheten. Betjeningen er komfortabel takket være fjernkontrollen og LCD-skjermen. Ulempen med modellen er et lite oppvarmingsområde (maksim alt 13m²).

Anmeldelser av gulvmodeller

Når du skal velge de beste elektriske varmeovnene for sommerhus, er det verdt å merke seg en modell som Ballu Plaza BER. Varmeelementet er laget av aluminium. Systemet har mange driftsmoduser. Effektiviteten til denne varmeren er høy. Settet inkluderer en fjernkontroll. Enheten fungerer lydløst. Ulempen med denne varmeren er upraktisk kontroll ved hjelp av knappene på kroppen. Denne prosedyren må utføres nesten alltid bare med fjernkontrollen.

Timberk TEC PS1 er kjent for sin høye kvalitet. Modellen har en luftionisator, en svært følsom elektronisk termostat. Systemet har to varmemoduser. Ulempen er de hørbare klikkene når du slår varmeelementet på og av.

En annen populær modell av denne typen er Electrolux ECH/AG. Det varmer raskt opp rommet. Samtidig er effektiviteten høy. Enheten er pålitelig og økonomisk. Den har lang levetid. Ulempen er det faktum at det maksimale oppvarmingsarealet oppgitt av produsenten er overvurdert med 20%.

Anmeldelser av gasskonvektorer

Hvilken er den beste gassvarmeren å gi? Kjøpere hevder at dette er modellen Karma Beta 5. Utstyret bruker lite gass, varmer raskt opp rommet. Den er pålitelig og holdbar. Ulempen er den høye kostnaden. Kunder kjøper også en Alpine Air NGS-varmer. Effektiviteten er imidlertid lavere enn den forrige modellen. En annen populær modell er Hosseyen HP-3. Det er en pålitelig og økonomisk enhet. Hanmange kjøpere liker den originale designen. Oppvarmingsområdet er imidlertid lite.

Hva er den beste gassvarmeren for sommerhus?
Hva er den beste gassvarmeren for sommerhus?

Etter å ha vurdert de beste varmeovnene for sommerhus, vurderinger og anmeldelser av utstyret som presenteres, kan du velge det beste alternativet i samsvar med eksisterende driftsforhold.

Anbefalt: