Innredning av ettromsleilighet, eller disponer kvadratmeter på kompetent måte

Innredning av ettromsleilighet, eller disponer kvadratmeter på kompetent måte
Innredning av ettromsleilighet, eller disponer kvadratmeter på kompetent måte

Video: Innredning av ettromsleilighet, eller disponer kvadratmeter på kompetent måte

Video: Innredning av ettromsleilighet, eller disponer kvadratmeter på kompetent måte
Video: Fair way to divide the rent when rooms are different sizes 2024, Kan
Anonim

Varm og koselig atmosfære i huset er ønsket til enhver person. Det er ikke avhengig av hvor mange kvadratmeter eierne har til rådighet. I dag bor de fleste i små leiligheter. Hovedoppgaven med å arrangere et slikt rom er å gjøre det funksjonelt og praktisk. Og for dette må du tenke klart og nøye gjennom alle detaljene.

Innredningen til en ettromsleilighet kan designes med egne hender, eller du kan kontakte en spesialist som vil være i stand til kompetent og korrekt å disponere disse kvadratmeterne. For å spare familiebudsjettet og utstyre hjemmet ditt i en individuell, unik stil, er det naturligvis bedre å lage et prosjekt selv.

interiørdesign studioleilighet
interiørdesign studioleilighet

Det må tas i betraktning at arrangementet av "odnushka" ikke er en enkel og ansvarlig virksomhet. Tross alt er det veldig lite plass i den, og funksjonsmessig skal den svare til hvordanminst en toroms leilighet. Huset skal ha soverom, stue, spisestue og til og med en barnehage. Derfor, for å oppnå allsidigheten til lokalene, må du følge en rekke regler.

Renovasjon og utforming av en ettromsleilighet begynner med plassøkning. Det er flere måter å bidra til å gjøre rommet mer lyst og romslig. Den første, vanligste måten er å eliminere veggen mellom rommet og kjøkkenet, med mindre denne skilleveggen er en bærer. For å dele opp den resulterende plassen i flere funksjonelle områder, kan du bruke en glassvegg, forskjellige skjermer, forskjellige gulvnivåer, eller bygge en bardisk.

Hvis det ikke er mulig å lage en studioleilighet, må du få mest mulig ut av hver centimeter av rommet og ikke glem soneinndelingen. For den visuelle inndelingen av området brukes flernivåtak, belysning og et podium.

oppussing og design av ettromsleilighet
oppussing og design av ettromsleilighet

Design for en ettroms leilighet bør gjøres i lyse, lyse farger. Mørke farger kan visuelt redusere plassen, så de bør unngås i det indre av små rom. Store mønstre på veggene, gardiner laget av kraftig stoff i mørke nyanser vil ikke se fordelaktig ut i dette tilfellet.

Rommet skal være lyst, fylt med dagslys. For vinduer er en lys tyll av en pastellpalett best egnet. Når du dekorerer interiøret i en ettromsleilighet, kan du også bruke romerske gardiner.

Hovedoppgavenprosjekt - planlegg områdene i rommet riktig. Det er mange alternativer for dette. For eksempel å bygge et podium, på toppen av det kan du sette en seng eller arrangere en arbeidsplass. Høyden på et slikt design bør ikke være mer enn 50 cm, da vil det ikke se veldig klumpete ut i et lite område. Podiet kan også fungere som en nisje. Under er det montert skuffer som egner seg til oppbevaring av diverse ting.

Belysning spiller en spesiell rolle i interiørdesign. Hver sone bør ha sin egen lyskilde. Derfor er det bedre å bruke spot eller kombinert belysning. Lysekronen egner seg for hovedtilførsel av lys, og ved hjelp av spotlights kan du fremheve enkeltdeler av rommet.

design for en ettroms leilighet
design for en ettroms leilighet

Når du planlegger interiørdesign av en ettromsleilighet, bør du være oppmerksom på møbler. Det skal være komfortabelt og funksjonelt. For små rom er det best å bruke garderober med speildører. For det første forstørrer speilet visuelt plassen, og for det andre er denne typen møbler ganske romslig. Når du velger en seng, er det bedre å bo på en sammenleggbar sofa. Den tar ikke mye plass når den er brettet ut, og når den er utfoldet vil den bli en fullverdig seng.

Hvis du planlegger innredningen av en ettroms leilighet riktig og gjennomtenkt, kan du oppnå et utmerket resultat. Et lite område er slett ikke et hinder for å skape et komfortabelt og koselig hjem. Det viktigste å vurdere er at rommet skal være funksjonelt, delt inn i soner og ryddig med unødvendigting.

Anbefalt: