Hvordan velge et effektivt folkemiddel mot mygg og mygg

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge et effektivt folkemiddel mot mygg og mygg
Hvordan velge et effektivt folkemiddel mot mygg og mygg

Video: Hvordan velge et effektivt folkemiddel mot mygg og mygg

Video: Hvordan velge et effektivt folkemiddel mot mygg og mygg
Video: Natural Ways to Repel Mosquitoes 2024, Kan
Anonim
folkemiddel mot mygg og mygg
folkemiddel mot mygg og mygg

«Ikke mer smertefullt enn et myggstikk,» sier de noen ganger, og trekker en parallell til enhver prosedyre eller injeksjon. Men poenget er ikke smerte, men hvor mye problemer mygg, mygg og andre flygende angrep forårsaker en person. En surring over øret om natten er verdt noe! Hva med uutholdelig kløe, riper i huden, irritasjon? Men hovedfaren er at disse insektene kan være bærere av alvorlige infeksjoner - fra allergier og malaria til hjernebetennelse. Dette betyr at det ikke skal være medlidenhet, ingen samvittighetsanger overfor forsvarerne av dyrelivet: fienden må ødelegges. Hvilket kjemisk eller folkemessig middel mot mygg og mygg fungerer på stedet?

Midler å unnslippe flygende blodsugere

Og heldigvis finnes det frelse. Tusenvis av år med ulik kamp for menneskeheten med mygg har utviklet stor erfaring og mer enn ett folkemedisin for mygg og mygg. Men,gir æren til fremgang, er det fornuftig å først snakke om kjemiske metoder for beskyttelse.

Repellents

Dette er alle slags salver, kremer, lotioner og sprayer som påføres direkte på utsatt hud. Aerosoler kan brukes til å behandle klær, og på en piknik eller campingtur, overflaten av et telt. Det er utvilsomt en effekt av dette, men det er ett "men": noen formuleringer kan forårsake en allergisk reaksjon hos personer som er følsomme for essensielle oljer og syrer.

myggavstøtende enhet
myggavstøtende enhet

Fumigants

Dette er det enkleste og mest effektive middelet som dreper insekter og er praktisk t alt trygt for mennesker. De kommer i forskjellige typer: elektriske - for flytende formuleringer og faste plater, pyrotekniske spiraler fra mygg, som er nok til å sette fyr på fra slutten - røyken deres er dødelig for blodsugende insekter. Riktignok er det uønsket å bruke dem i en trang leilighet - tross alt er røyklukten ubehagelig for husstandsmedlemmer også.

Ultrasonisk myggmiddel

Den kan slås på både innendørs og utendørs. Driftsprinsippet ligger i den mest subtile lyden, som er uutholdelig ikke bare for mygg og mygg, men også for fluer og kakerlakker og til og med gnagere. Et annet spørsmål er hvor mye en person tåler denne irriterende knirkingen fra enheten.

Et folkemiddel mot mygg og mygg? Så mye du vil

Og nå kan du vende deg til folkevisdom. Siden antikken har folk lagt merke til at små mygg ikke tåler lukten av visse planter. Hyllebær ble alltid referert til som sådan (det ble alltid plantet undervinduer), tomatblader, anis, basilikum. Et veldig effektivt folkemiddel mot mygg og mygg er malurt.

myggspiraler
myggspiraler

Spred ut i vinduskarmene vil denne velduftende bitterheten redde både møll (et gammelt velprøvd middel!), og nattblodsugere. I marken, i skogen, på landet, på en tur i parken, vil ikke en eneste skapning fly opp til en person hvis han forsiktig har behandlet huden sin med et avkok av malurtrøtter. De liker ikke flygende fiender av menneskeheten og lukten av nellik: hell fem til ti tørre knopper med et glass vann og kok i fem minutter, avkjøl og bruk til å behandle utsatt hud. Et velprøvd folkemiddel mot mygg og mygg er lukten av tobakk. Og hvis det ikke er røyking i huset (som er veldig bra), er det verdt å spre valerianrot over alt, og mygg vil ikke stikke seg inn i rommet. Friske hakkede oregano (basilikum) blader eller fuglekirsebærkvister vil bli en pålitelig barriere fra dem. En annen god ting å vite: tea tree eller eukalyptusolje, som bør være i alle hjem, vil bidra til å lindre kløe og betennelse i huden etter insektbitt.

Anbefalt: