Hva skal jeg velge - kjemiske eller folkemessige rettsmidler for myggstikk?

Innholdsfortegnelse:

Hva skal jeg velge - kjemiske eller folkemessige rettsmidler for myggstikk?
Hva skal jeg velge - kjemiske eller folkemessige rettsmidler for myggstikk?

Video: Hva skal jeg velge - kjemiske eller folkemessige rettsmidler for myggstikk?

Video: Hva skal jeg velge - kjemiske eller folkemessige rettsmidler for myggstikk?
Video: Everything Is Chemical 2024, Kan
Anonim

Hva kan være mer plagsomt enn en mygg?! Fra summingen over øret, lumske bitt og uutholdelig kløe i huden, ser det ut til at det ikke er noen flukt. Eller finnes det? Hva er mer effektivt - kjemiske eller folkemessige rettsmidler for myggstikk?

folkemedisin for myggstikk
folkemedisin for myggstikk

Måter å håndtere den summende blodsugeren

Den raskeste effekten, selvfølgelig, fra kjemikalier i form av alle slags avvisende midler - kremer, lotioner og aerosoler for påføring på hud eller klær, og fumigatorer - lamellær, spiral eller flytende. Hvis førstnevnte har en tendens til å frastøte insekter, avgir sistnevnte stoffer som er dødelige for mygg og praktisk t alt trygge for mennesker ved oppvarming.

myggstikkmidler
myggstikkmidler

Og likevel, hvis mulig, er det bedre å velge folkemedisin for myggstikk. I sommerhus, nær vannforekomster, er det nødvendig å plante de plantene som mygg ikke tåler målrettet. Fra grønnsaksavlinger er disse tomater, anis, basilikum. Av floral og urteaktig - Kaukasisk kamille, malurt, krydret nellik. Bartrær, spesielt einer, kan ikke bare blidekorasjon av hagen, men også beskyttelse mot insekter. Hvis det vokser en valnøtt på gårdsplassen, kan du hvile rolig under den, mygg hater det. Og det vakre fuglekirsebæret - det er bare hyggelig for en person, men ikke for en mygg. Og hyllebær generelt kan være en redning: den vokser over alt, den slår rot perfekt på hvilken som helst jord, inkludert rundt vannmasser. Selv noen få kvister fersk hyllebær, brakt inn i rommet, kan drive blodsugeren ut av huset.

Mygg og mygg er ikke tvillingbrødre

Noen ganger hører man komiske utsagn som dette: «Myggen har gått lurt i dag. Han surrer ikke over øret, biter umerkelig, men det gjør mer vondt, og det er mer hevelse på stedet for bittet. Men faktum er at denne stille kanskje ikke er en mygg i det hele tatt, men en mygg. En liten midge kommer lett inn i rommet gjennom myggnetting, den kan leve under skrivebordet og bite alle bena, og til og med i hagen eller i hagen - den er generelt vidstrakt. Myggen biter faktisk mer smertefullt, bokstavelig t alt kniper av et stykke menneskehud og drikker blodet hans samtidig, men den utspekulerte skapningen utfører først bedøvelse med spyttet. Og etter en bit begynner en forferdelig kløe, brennende umiddelbart, hevelse vises på huden. Myggen, mer presist, hunnmyggen, i motsetning til myggen, biter ikke av, men biter gjennom huden og drikker blod. Men det gjør det ikke lettere. Det er tilrådelig å holde begge skapningene borte fra deg selv, ved å bruke noen, inkludert folkemedisin for myggstikk.

myggutryddere
myggutryddere

"Vi bor i et myggland…"

Dette er en replikk fra en gammel, gammel gjeng med geologer. Akk, myggland kan kallesnesten alle steder der det er fuktig og varmt. Fra de alltid fuktige kjellerne i høyhus, fra kloakkkum, flytende vannkommunikasjon, flytter mygg villig inn i menneskelig bolig. Hva kan vi si om områder med et kunstig eller naturlig reservoar - det er på vannoverflaten at blodsugere liker å legge eggene sine. En hunn kan legge fra hundre til fem hundre egg om gangen! Hvis kystområdene bokstavelig t alt er oversådd med særegne nåler som stikker opp av vannet, er disse allerede klekkede larver. Før full dannelse lever insektet i reservoaret i ytterligere 2-4 uker. Radikale myggutryddere er noen ganger nødvendig for å holde de summende hordene borte fra lyset. Eierne av små dammer bestemmer seg for å utføre jevn brannbehandling av vannoverflaten på stedet deres ved å bruke bensinloddejern. Selvfølgelig er dette en siste utvei. Det vil fortsatt ikke redde deg fra myggstikk. Sprøyting av flytende preparater over en dam, grønne områder bærer frukt, selv om det er midlertidig. Et annet ekstremt tiltak er behandling av blodsugende habitater med pulveriserte insektmidler. Det er én ting når det kommer til ubebodde kjellere. Hva om det er en naturlig vannmasse? Unødvendig å si hvor farlig det er å spre giftige stoffer på kystjord – dette kan gi alvorlige konsekvenser for naturen selv, så vel som for mennesker og dyr.

folkemedisin for myggstikk
folkemedisin for myggstikk

I det siste tilfellet gjenstår én ting: Folkemidler mot myggstikk. Dette viser til de nevnte plantene, som kan bidra til å fordrive myggriket permanent fra hjemmene deres.steder. Hyllebær, som vokser i frodige farger langs gjerdene, under vinduene og nær dammen, einer i toppen av blomsterbedet, en bukett fuglekirsebær i vinduskarmen - både romantisk og rolig og trygt.

Anbefalt: