Garderom: layout med dimensjoner, designideer og anbefalinger

Innholdsfortegnelse:

Garderom: layout med dimensjoner, designideer og anbefalinger
Garderom: layout med dimensjoner, designideer og anbefalinger

Video: Garderom: layout med dimensjoner, designideer og anbefalinger

Video: Garderom: layout med dimensjoner, designideer og anbefalinger
Video: Московия это часть Тартарии? 2024, April
Anonim

Å utstyre et fullverdig omkledningsrom i den begrensede plassen til typiske leiligheter, anser mange huseiere det som en uakseptabel luksus. Store skap der ting og sko oppbevares, skaper imidlertid effekten av rot og rot i rommet. Mange innser ikke engang at beslutningen om å lage et eget omkledningsrom eller hjørne vil tillate deg å fordele en liten plass på riktig måte, legge til friskhet og romslighet til det.

Hvis huset er preget av et stort oppholdsrom, vil det være den mest riktige løsningen å tildele et eget rom for oppbevaring av alle ting. Omkledningsrommet, hvis layout med dimensjoner ble utviklet av mange moderne interiørdesignere, vil legge til ekstra komfort til hverdagen. Rasjonell plassering av ting, sko i hjemmet ditt er ikke så mye en luksus som en logisk nødvendighet.

Fordeler med et omkledningsrom

Hvis verter fortsatt er i tvil om behovet for en separatlagringsplass, bør du vurdere fordelene med denne løsningen. Garderoben, utformingen med dimensjonene som vil bli presentert nedenfor, lar deg organisere plassen så harmonisk som mulig. Den største fordelen med denne løsningen er muligheten til å lagre klær, sko på ett sted, kvitte seg med andre massive garderober, kommoder.

Garderobeinnredning med mål
Garderobeinnredning med mål

Dessuten lar tildelingen av et eget rom deg spare penger på kjøp av flere skap. Det er mye mer praktisk å prøve klær foran et stort speil i et eget rom, hvor alle nødvendige ting alltid er for hånden. Du trenger ikke å løpe rundt i leiligheten på jakt etter den rette kjolen, som passer til et par sko oppbevart i et annet skap.

Når bør jeg lage et omkledningsrom?

Hvis vi utstyrer et omkledningsrom, bør layout, design understreke vår individualitet. Det skal være behagelig for eierne av leiligheten eller huset. Det bør bemerkes at i noen tilfeller er det fortsatt bedre å foretrekke en innebygd garderobe.

Hvis plassen ikke tillater å lage en avdeling med en bredde på 1,5 m for L-formede garderober, og 1,9 m for U-formede garderober, så er det bedre å klare seg uten det. En innebygd garderobe vil se bedre ut enn et sm alt og langt omkledningsrom (for eksempel 1x2 m).

Omkledningsrom gjør-det-selv dimensjonsarrangement
Omkledningsrom gjør-det-selv dimensjonsarrangement

Men hvis stuen har en stor hall (15-20 m²), et romslig soverom (spesielt et langstrakt), så vil det fra deres område være enkelt å avsette 3-4 m² tilopprettelse av et omkledningsrom. Oppbevaringsrom eller gjestebad (andre) er også godt egnet for disse formålene.

Hvor skal jeg legge ut

Et gjør-det-selv-garderobe (mål, arrangement vil bli presentert nedenfor) kan godt arrangeres i en leilighet på 30 m². Det viktigste er å følge de grunnleggende anbefalingene gitt av interiørdesigneksperter i denne saken.

Minimumsrommet som presenteres bør okkupere et areal på 1x1,5 m. Oppbevaringsstativer, klesstang og flere skuffer får plass her. Det bør også være stelleplass og et stort veggspeil.

Dette skal være godt ventilert. Husholdningsartikler, rengjøringsutstyr bør ikke plasseres i rommet. Ellers vil plassen ganske enkelt rote opp. Du bør også nøye vurdere stilen på interiøret. Det må være nok lys i dette rommet.

Stedstyper

Flere alternativer for formen på det indre rommet har et omkledningsrom. Typer og hemmeligheter ved planlegging hver av dem må vurderes før du begynner å oppdatere hjemmet.

Den første typen layout er kjent som lineær. Det ser ut som et langt, stort skap. Veggene her har ingen vinduer. Plassen er inngjerdet fra hovedrommet med gipsvegg med skyvedørsystem. I dette tilfellet er det nødvendig å nøye vurdere gratis tilgang til enhver hylle. Dører med lignende system kan være på hele veggen. Et annet alternativ for å gjerde av plassen ville være en ugjennomsiktig gardin. Noen interiører er det ikkeinnebærer eksplisitt inngjerding av garderoben.

Hvis det er et ledig romslig hjørne i rommet, kan du bruke det. Dette er et hjørneskap. Parallell layout er egnet for en lang bred korridor eller gjennomgangsrom. Skap, hyller i den er plassert rett overfor hverandre.

Hvis rommet er veldig langt, rektangulært, kan du foretrekke den U-formede layouten.

Space layout inni

Når du begynner å lage det presenterte rommet, må du lære å planlegge et omkledningsrom. De grunnleggende reglene indikerer behovet for en logisk inndeling av rommet. For dette skilles det ut 4 separate soner. I den første av dem vil det være et langt yttertøy. Stangen for den må festes fra gulvet i en avstand på 1,5 m. Dybden på skapet er minst 0,5 m.

Omkledningsrom og planleggingshemmeligheter
Omkledningsrom og planleggingshemmeligheter

For korte klær kreves det en høyde på ca. 1 m. Det nederste nivået av hyller bør tas under skoene. De kan være åpne eller lukkede. Det øverste nivået er for hatter, sesongvarer.

For å gjøre monteringen enkel, utstyrer de i tillegg til et stort speil en liten benk. Belysning i et slikt rom bør være tilstrekkelig. Det er også nødvendig å sørge for at alle dype skap er opplyst.

planløsning for soveromsskap

Når du lager et rom som et omkledningsrom med egne hender, bør tegninger og diagrammer av ferdige prosjekter betraktes som et eksempel. Ett av alternativene er vist nedenfor. Noenideer vil bidra til å lage det mest komfortable layout alternativet.

Lite omkledningsrom
Lite omkledningsrom

I - omkledningsrom med mål 1, 5x3.

II - soverom med innebygd garderobe.

Hovedprinsippet i denne saken er gjennomtenkt bruk av hver meter plass. Hvis det totale arealet av garderoben ikke overstiger 3,5 m², er det bedre å ikke skille det fra hovedrommet. Ellers vil det i stor grad komplisere prosessen med å skifte klær. Derfor kan du skille de to sonene ganske enkelt ved utformingen av finishen. En ganske rasjonell løsning vil også være å velge en vanlig garderobe, hvis dimensjonene på rommet er små.

Hvis du klarer å skille en ganske romslig del av rommet for å lage det presenterte rommet, kan du velge nesten hvilken som helst type layout for denne sonen.

Walk-in closet

I utgangspunktet kan planløsningen til en bolig bestemme hvilke prinsipper for planlegging som kjennetegner garderober. Design, prosjekter laget av ledende eksperter på området tilbyr en annen type layout. Dette er walk-in-garderobeskap.

Designideer for garderober
Designideer for garderober

For eksempel ser lignende designløsninger veldig harmoniske ut i en bygning der et soverom grenser til et bad. I dette tilfellet vil et lignende oppbevaringsrom være ganske rasjonelt plassert mellom dem. Det vil være nødvendig å vurdere plasseringen av hyller. Dører skal ikke forstyrre fri tilgang til dem.

Det er mer praktisk hvis to tilstøtende rom er plassert ikke diagon alt, men på samme akse i forhold til hverandre(som vogner). Skap vil ikke forstyrre passasjen, plasseringen deres vil se harmonisk ut på begge sider av korridoren.

Loftrom

Hvis garderober av små størrelser er ubehagelige for eierne av sitt eget hjem, er det fullt mulig å gi et loftsrom til en bod. Takhellinger kan være høye eller lave. Dersom plassen fra gulvet til det høyeste punktet ikke overstiger 2 m, er det ingen vits i å lage et omkledningsrom her.

Hvordan planlegge et omkledningsrom grunnleggende regler
Hvordan planlegge et omkledningsrom grunnleggende regler

Hvis loftet ikke er høyt, men det er nok plass i det slik at en voksen som står rett ikke opplever ubehag, er dette et egnet alternativ for å tilrettelegge rom for klær og sko. Det viktigste er å planlegge plassen riktig. På de laveste stedene, ved siden av takhellingene, kan du lage hyller for sko. Der taket når tilstrekkelig høyde, lages rom for klær.

Hvis takhellingene er høye, kan du henge kleshengere i flere nivåer, avhengig av lengden.

Bredde på rommet

Mange huseiere velger denne typen planløsning som innebygd garderobe. Fordelene med denne løsningen er åpenbare. Tross alt vil alle nødvendige ting alltid være for hånden. Du trenger ikke å gå opp på loftet eller gå gjennom leiligheten for å skifte.

Når du oppretter et innebygd oppbevaringsområde, bør det imidlertid tas hensyn til bredden på dette rommet. Selv om bredden på rommet når 2 m, vil det ikke være mulig å bruke begge sider av det fullt ut. Avstanden mellom dem vil være for smal. Derfor er det på den ene siden nødvendig å sette skap, og på den andre siden henge små hyller.

Hvis mulig er det bedre å gjøre klesområdet litt romsligere. Selv med en rombredde på over 2,5 m er det fullt mulig å plassere skap på begge sider her. Det vil være nok plass til å skifte klær.

Prinsippet for menns og kvinners garderobeorganisering

Når du vurderer garderobedesignideer, må du vurdere hvem som skal eie det. For kvinner er prosessen med å velge klær viktig. Jenter kan i det uendelige prøve nye antrekk, se seg selv i speilet. For menn er det viktig å raskt finne det rette på en hylle eller en hengestang. Derfor bør organiseringen av rommet ta hensyn til karakteristikkene.

Hvis rommet er beregnet for både mann og kone samtidig, bør den ene siden tas for dameklær, og den andre for menn. Det bør være nok plass slik at ektefellene ikke forstyrrer hverandre hvis de må kle seg samtidig.

Interiørdesignet i et omkledningsrom for menn er preget av kortfattethet, klare linjer og til og med litt brutalitet. Her er hver ting på sin egen, tydelig markerte plass, det er ingenting overflødig. Kvinner, på den annen side, må skape en kreativ atmosfære slik at prosessen med å velge klær gir ekte glede. Her kan du komme opp med ikke-standardiserte bokser, kister. Esker for tilbehør og smykker kan være til stede.

Planleggingsfeil

Det er noen typiske feil som ikke bør gjentas når du oppretter et skifteområde. For eksempel litengarderoben, hvis planløsning med dimensjonene er gitt nedenfor, forutsetter tilstedeværelsen av små hyller på begge sider.

Liten garderobeplan med mål
Liten garderobeplan med mål

I - rombredde (lik 1,5 m).

II - lengden på rommet (lik 2 m).

III - bredden på soverommet med innebygget garderobeskap (lik 4 m).

I dette tilfellet vil det ikke være mulig å rasjonelt plassere alle ting inne. Det må være en plass som er minst 1,2 m bred i rommet. Ellers blir det vanskelig å komme inn her, ikke bare for å skifte klær.

Du bør heller ikke lage for lange, men trange garderober. De ser bare latterlige ut. Ting i dem kan heller ikke plasseres rasjonelt. Derfor er det bedre å vurdere andre layout alternativer.

Når du utstyrer et loftsrom til klesoppbevaring, er det nødvendig å ta hensyn til høyden på takhellingene. Er den lavere enn 1,5 m er det ingen vits å lage et garderobe her.

Romdesign

Omkledningsrommet, hvor planløsningen med dimensjoner ble diskutert ovenfor, krever riktig valg av finish. Oftest er dette et lite rom der det ikke er vinduer. Derfor vil de lyse fargene på veggene og taket visuelt forstørre det. Møbler kan også være hvite eller lyst tre. Hvis eieren av leiligheten liker de mørke fargene på fasadene til skap og hyller, kan du velge denne fargen på møbler. Bakgrunnen på veggene og taket bør imidlertid være lys.

Du bør også vurdere riktig belysning. Det kan være på flere nivåer. For eksempel, i midten kan du henge en liten lysekrone, og kantenehyller, marker plassen inne i boksene med et diodebånd. Spot små lamper vil også dekorere rommet. Speilet kan også belyses. Hovedsaken er at fargen på lampene og diodene skal være naturlig.

motetrender

Den siste tiden har flere motetrender blitt identifisert i utformingen av garderoben. Hvis det ikke er mye plass i den, vil en øy i form av en liten kommode se veldig bra ut. Omkledningsrommet, dimensjonert for å lage en stor øy i midten av rommet, ser utsøkt ut med en glassmonter for tilbehør og dekorasjoner.

Glassplater kan også brukes i stedet for skapdører. I kombinasjon med gjennomtenkt belysning ser de spesielt bra ut. Du kan legge et tykt teppe på gulvet. Det vil også dekorere rommet.

Det er mange ideer for å designe og planlegge et omkledningsrom. Det er nødvendig å ta hensyn til eiernes smakspreferanser, samt mulighetene til selve boligen.

Anbefalt: