De beste variantene av agurker for Sibir. Agurkfrø for Sibir

Innholdsfortegnelse:

De beste variantene av agurker for Sibir. Agurkfrø for Sibir
De beste variantene av agurker for Sibir. Agurkfrø for Sibir

Video: De beste variantene av agurker for Sibir. Agurkfrø for Sibir

Video: De beste variantene av agurker for Sibir. Agurkfrø for Sibir
Video: Всегда защищаю лук этим средством и собираю тонну! Когда убирать лук на зиму, сроки, как хранить лук 2024, Kan
Anonim

Agurker tilhører gresskarfamilien. Dette er varmekjære grønnsaker, de trenger mye sol. Derfor er det harde klimaet i Sibir ikke i stand til å motstå alle varianter av denne avlingen. Men den vitenskapelige kunnskapen til oppdrettere er så dyp at de klarte å lage frø som tåler alle værforandringer. Denne artikkelen vil introdusere leseren til informasjon om hvordan man dyrker agurker i Sibir og hvilke varianter som er å foretrekke for denne regionen.

Altai-agurker - bie-pollinert variant

Sibirske gartnere er godt kjent med ham. Disse agurkene er preget av upretensiøsitet og motstand mot klimatiske endringer. Altai-agurker er tidligmodnende varianter med en modningsperiode på 35-40 dager. Takket være pollineringen av blomster av bier, bærer de frukt.

De beste variantene av agurker for Sibir
De beste variantene av agurker for Sibir

Dyrk denne varianten av agurker i drivhus og i åpen mark. Busker når en meters høyde og har en gjennomsnittlig klatring. Fruktene er middels store: 9-10 centimeter lange. Vekten deres er 90 gram. Formen på agurken er oval-sylindrisk, fargen er lys grønn. Skallet er helt dekket med små tuberkler med hvite spisser.

Altai-agurker har en god smak uten bitterhet. Derfor deresglad for å spise fersk. Og takket være den lille størrelsen på fruktene verdsetter husmødrene dem for deres egnethet til hermetikk.

I klimaet i Sibir anbefales ikke frøene til denne varianten av agurker å såes direkte i bakken, selv om det er et drivhus. Såmateriale plantes til en dybde på 1,5-2 cm i et rom med en lufttemperatur på 23-25 grader, så agurkfrø for Sibir vil garantert spire.

Agurkfrø for Sibir
Agurkfrø for Sibir

Frøplanter trenger obligatorisk vanning og fôring. Gitt utholdenheten og upretensiøsiteten til sorten, er det nok å vanne en gang i uken med varmt vann under hver busk. Jorda må løsnes og legges med mulch. Så du kan unngå dannelsen av en skorpe som hindrer planter i å puste. Det er bedre å bruke halm, som til slutt vil råtne og gjødsle jorden.

Variety Miranda er en selvbestøvende hybrid

Dette er tidlige hybridagurker med et universelt formål. De har god overlevelse i jord med hvilken som helst sammensetning. På høye busker er det mange blader av stor størrelse. Fruktene er middels, lengden når 11-12 centimeter, og vekten er 120 gram. De er sylindriske i form. Hver agurk er dekket med et skall med små hvite kuler.

Veldig interessant fruktfarge. Hovedtonen er rik grønn med hvite prikker. Helt til midten av agurken (på langs) er det gule striper. Selvbestøvede varianter av agurker for Sibir har saftig, velsmakende fruktkjøtt med en fantastisk aroma. De konsumeres ferske, hermetiske og syltede. Salater lages av dem.

Selvbestøvede varianter av agurker for Sibir
Selvbestøvede varianter av agurker for Sibir

Denne sorten er frostbestandig og motstandsdyktig mot pulveraktig mugg. Det er bedre å så agurkfrø for Sibir fra midten av april. I slutten av mai kan frøplanter plantes i et drivhus eller i bakken, men under forutsetning av at jorden varmes opp til 15 grader Celsius. Det anbefales å plassere tre eller fire frøplanter på en kvadratmeter jord.

Denne varianten av agurker elsker fruktbar jord. Derfor er det bedre å bruke gjødsel om høsten. For en sterkere blåsing av jorden kan sagflis tilsettes. Planter bør vannes regelmessig med varmt vann: opptil tre ganger i uken. I regnvær bør jordfuktigheten begrenses.

Harvest cucumbers Cascade

Denne sorten er mellomsesong når det gjelder modning, 45-50 dager er nok for den. Blomsterstander i planter er kvinnelige. Fruktene modnes samtidig og har en elliptisk form. Overflaten er sjelden dekket med tuberkler. Frukten er lang: 13-15 centimeter, har en mørkegrønn farge og veier opptil hundre gram.

Høst agurker for Sibir
Høst agurker for Sibir

Denne variasjonen av kultur er verdifull for sin smak, som gartnere elsker den. Planter er ikke påvirket av pulveraktig mugg og andre sykdommer. Cascade-agurker er svært produktive. Opptil åtte kilo grønnsaker kan høstes fra én kvadratmeter jord.

Agurker i et drivhus på et møkkbed

Tidlig vår, fyll opp gjødsel, gjerne ku. Først vil det være et naturlig drivstoff for et drivhus eller hage, og deretter en kilde til ekstra næring for agurker. Velg mestet høyt bed i drivhuset, legg gjødsel på det, dryss et løst lag jord 25 centimeter på toppen og vann godt.

Deretter fordeler du frøene jevnt over gjødselbedet: fire stykker per kvadratmeter er nok. Det er ikke nødvendig å bløtlegge og spire før såing. Husk: tett beplantning reduserer avlingene. Derfor, hvis du legger flere frø i ett hull, etter spiring, fjernes svake skudd med roten. Når du dyrker agurker for Sibir i et drivhus, etter planting, bør du dekke hagebedet godt. For dette er en film eller ethvert lett dekkmateriale som skal trekkes over buene egnet. Det viste seg å være et ekte drivhus for agurker i drivhus.

Agurker for Sibir i et drivhus
Agurker for Sibir i et drivhus

Hvis du berører bakken med hånden, kan det brenne hånden din. Dette startet prosessen med nedbrytning av gjødsel under et lag med jord. Ettersom de er varme, vil de første skuddene vises på den tredje eller femte dagen etter såing. I en dag kan filmen åpnes en kort stund for å lufte ut beplantningene. De mest populære variantene av agurker for dyrking i drivhus er Tviksi, Murashko, Holly, Ant, Buyan.

De beste variantene av agurker for Sibir

Agurker for sommerboere er en vanlig grønnsak som plantes over alt. Men en region som Sibir er preget av tøffe klimatiske forhold, så det er vanskelig å dyrke agurker her. Imidlertid lar det riktige valget av avlingssort deg oppnå gode resultater. Og det er mye å velge mellom. Oppdrettere har avlet et stort antall varianter av denne kulturen, som er delt inn i familier. Deres representanter er forskjelligevisse funksjoner. Les om det nedenfor i artikkelen.

Familiens "frukt"

Disse agurkene utmerker seg ved sin gjennomsnittlige størrelse - 10-15 centimeter. Overflaten deres er glatt og blank. Den søte smaken av grønnsaken gjør at den kan brukes i salater og snacks. De beste variantene av agurker for Sibir er fruktig, søt dame, gave, april, vår caprice, relé. Nyhetene til denne familien inkluderer Paganini's Fingers, Musical Fingers, Sasha.

Agurker-"alligatorer"

Grønnsaker av denne familien har store fruktstørrelser, lengden når 45 centimeter. Overflaten er dekket med hauger, noe som gir en likhet med huden til en krokodille. Denne funksjonen fungerte som grunnlag for å velge navnet på familien. Til å begynne med ble disse agurkene k alt kinesiske agurker, i henhold til opprinnelsesstedet.

Hvordan dyrke agurker i Sibir
Hvordan dyrke agurker i Sibir

De mest produktive agurkene for Sibir fra denne familien: Ekaterina, Emerald stream, Elizabeth, Alligator, Beijing delicious, Crocodile Gena, kinesisk kuldebestandig. Så hvis du planter 5-6 planter på en liten tomt, er agurkavlingen nok til å dekke behovene til en gjennomsnittlig russisk familie i denne grønnsaken.

agurker

Representanter for agurkfamilien av små størrelser (9-12 cm) er agurker. De er ideelle for hermetikk. Utseendet deres er veldig bemerkelsesverdig: store tuberkler veksler med langsgående hvite striper.

De beste variantene av agurker for Sibir fra agurkfamilien: Nezhinsky, Murom, Monastic. Sistetid, selvbestøvede modifiserte varianter, som Vennlig familie, russisk stil, Kvartett, fikk velfortjent popularitet. Agurker Boris, Krasavets, Gerda, Denek er bie-pollinerte varianter. De dyrkes med hell i drivhus og åpen mark. Brukes til s alting og sylting.

tyske varianter av agurker

Et særtrekk ved denne gruppen av grønnsaker er pigger plassert mellom små tuberkler på overflaten av frukten. Skjønnheten ligger i det faktum at under hermetisering blir piggene skadet, marinaden passerer fritt gjennom de mikroskopiske hullene inne i agurken og sprer seg jevnt der.

De beste variantene av agurker for Sibir fra den tyske gruppen er representanter for hjemlandet, Tyskland. Disse inkluderer modifiserte varianter Libella, Bidretta, Madame Patti, Zest, Marvelous, Primadonna.

Anbefalt: