Vakre senger - hvordan gjøre dem velstelte og foredlede

Innholdsfortegnelse:

Vakre senger - hvordan gjøre dem velstelte og foredlede
Vakre senger - hvordan gjøre dem velstelte og foredlede

Video: Vakre senger - hvordan gjøre dem velstelte og foredlede

Video: Vakre senger - hvordan gjøre dem velstelte og foredlede
Video: Housekeeping tips: How to make the perfect hotel bed 2024, April
Anonim

Mange anser landskapsarbeid som tidkrevende og kostbart. Faktisk krever en rekke blomsterbed, velstelte alpine sklier mye oppmerksomhet. Men hvorfor ikke plante favorittplantene dine i enkle, pene og vakre bed? Det er heller ikke vanskelig hvis du kjenner teknologien til behandlingen deres og har en praktisk fantasi.

Høyde senger

Et av de enkleste og mest ukompliserte alternativene er å arrangere høye vakre senger. Da ser de velstelte ut, og jorden på dem er mer fruktbar.

Funksjoner ved organiseringen av arbeidet:

  • stedet bør velges slik at vakre bed ligger fra nord til øst;
  • en grøft må graves med samme bredde og dybde;
  • bunnen for fremtidig planting bør dekkes med høy, løvverk og greiner;
  • et lag med kompost legges ut på et bed drysset med jord, og for større effekt legges heste- eller kugjødsel og alt dette dekkes med jord 15 cm tykk.

Som et resultat fikk vi flotte bed i hagen med fruktbar jord og «isolasjon» i tilfelle en kald vår, noe som reduserer risikoen for død av plantede planter betraktelig. Det er også viktig å ikke overdrive med parametrene. Høyden deres bør ikke overstige70 cm, og bredden bør ikke overstige 160 cm. Spørsmålet oppstår imidlertid om ødeleggelsen av den resulterende haugen ved slutten av sesongen. Hvordan løser jeg dette problemet?

Vakre hagesenger
Vakre hagesenger

Økt sengelevetid

For å forhindre at de resulterende vakre bedene faller fra hverandre, er det nødvendig å lage gjerder, som kan være svært forskjellige. Det er praktisk og enkelt, og det ser mye mer interessant ut. Det er bedre å bruke fragmenter av skifer til gjerder, siden de i de fleste tilfeller ligger uvirksomme og ikke krever kontantkostnader. Du kan også kjøpe rimelige plastkanter. Slikt materiale vil vare lenge, og innrammede vakre senger i landet vil glede øyet i lang tid. Du kan plante nesten hvilken som helst plante på dem, fra vanlig persille til tomater.

Vakre hagesenger
Vakre hagesenger

fransk versjon

Fransk dekorasjonsmetode er mer som blomsterbed. De er laget ganske enkelt: det grunnleggende om å konstruere geometriske former og symmetri brukes. Et firkantet område ryddet for ugress pløyes opp, og en sirkel tegnes i midten av det. Deretter blir jord kastet inn i midten, og danner dermed stier. Plassen som gjenstår bak sirkelen er delt inn i 8 like deler, og det legges grus- og flisveier mellom bedene. For å forhindre spiring av ugress legges geotekstiler under grusen. Gjerder laget av steiner eller knuste murstein vil sterkt understreke de unike franske vakre sengene. Etter registrering kan de dekkes med kompost eller rett og slett jevne bakken ogbegynn å plante.

Vakre senger
Vakre senger

Using small spaces

Med et lite landingsområde kan du lage halvsirkulære alternativer, som også vil se bra ut. Og hvis du dekorerer slike vakre senger i antikk stil (lag flere elementer i det tilstøtende territoriet), så kan du få et koselig hjørne av russisk kultur, som også vil gi en avling!

Anbefalt: