Hvordan male et kjøleskap: valg av maling, nødvendige verktøy og materialer, trinnvise instruksjoner og anmeldelser med bilder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male et kjøleskap: valg av maling, nødvendige verktøy og materialer, trinnvise instruksjoner og anmeldelser med bilder
Hvordan male et kjøleskap: valg av maling, nødvendige verktøy og materialer, trinnvise instruksjoner og anmeldelser med bilder

Video: Hvordan male et kjøleskap: valg av maling, nødvendige verktøy og materialer, trinnvise instruksjoner og anmeldelser med bilder

Video: Hvordan male et kjøleskap: valg av maling, nødvendige verktøy og materialer, trinnvise instruksjoner og anmeldelser med bilder
Video: Hvordan male skap #ikeahack 2024, September
Anonim

Under bruk blir kjøleskapets utseende ubeskrivelig. Det kan også vises sprekker, områder med avskallet maling. Det er derfor mange mennesker ønsker å oppdatere utseendet til teknologi. Hvordan male et kjøleskap er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor maler de?

Av bildet å dømme ser det m alte kjøleskapet pent ut. Årsakene til å oppdatere utstyr kan være forskjellige:

  1. Apparatet trenger restaurering når kjøleskapet fungerer som det skal, men ikke passer inn i interiøret. For eksempel bryter hvite apparater fargeskalaen i rommet, og siden de er store sammenlignet med andre apparater, kan de ikke gjøres usynlige.
  2. Måling er nødvendig hvis emaljen er skadet. Riper, rustflekker, skrubbsår vises på utstyret, som dukket opp ved nøye rengjøring. Siden nye hvitevarer er dyre, og det gamle kjøleskapet fungerer, kan du restaurere det.
  3. Kreative personligheter legemliggjør ulike designideer. Et omm alt apparat vil gjøre rommet trendy. Klassisk hvitt kjøleskap etter malingvil skille seg ut fra interiøret.
hvordan male et kjøleskap
hvordan male et kjøleskap

Hvis det er ønske om å oppdatere utstyr, så kan flere metoder benyttes for dette. Kan kjøleskapet males? Denne prosedyren er tillatt, du trenger bare å vite om funksjonene til slike manipulasjoner, samt velge riktig maling. Ifølge anmeldelser maler mange utstyr på nytt i uvanlige farger.

Hva trenger du?

Hvordan male et kjøleskap hjemme? For å gjøre dette må du forberede verktøy som er valgt avhengig av malingen. Uansett trenger du et inventar som er egnet for lakkering utvendig og inne i kjøretøyet:

  1. Maskefilm eller aviser. Denne gjenstanden er nødvendig for å beskytte plassen mot maling. Siden aviser kan bevege seg fra hverandre under drift, forblir flekker synlige enkelte steder. Det anbefales å bruke en spesiell film. Den beskytter overflater og møbler kvalitativt mot spor av maling. Filmen har en selvklebende tape rundt kanten, som sikrer den på de nødvendige områdene med høy kvalitet.
  2. Hansker og åndedrettsvern. Hansker brukes for å beskytte hendene mot fargekomponenter og løsemidler. En respirator er nødvendig for å påføre aerosol og spray fra en sprayflaske, siden sprayløsning og en giftig lukt er skadelig for luftveiene. Hvis det skal males akryl, er det ikke nødvendig med verktøy.
  3. Maling tape. Det er nødvendig for å beskytte deler av kjøleskapet som ikke kan fjernes og ikke må males. Dette gjelder gummistrikk for tetting av dør, logo, håndtak. Ikke bruk vanlig teip. Spor fradet er vanskelig å fjerne det.
  4. Fint sandpapir. Brukes til å fjerne det gamle laget med emalje fra overflaten av enheten.
  5. Løsemiddel. De behandler overflaten på utstyret for å fjerne spor av maling og avfette overflaten. Aceton, white spirit og andre lignende forbindelser er egnet.
  6. Vaskemidler. Siden farging i trinn 1 innebærer fjerning av gamle fettflekker og andre forurensninger, er det nødvendig å forberede en beholder med varmt vann. Trenger fortsatt filler, børster, svamper, fettfjerner.
  7. Kitt. Verktøyet brukes til å restaurere gammelt utstyr, som har dype riper. Før maling skal alle ujevnheter og sprekker grunnes med sparkel.
hvordan male et kjøleskap hjemme
hvordan male et kjøleskap hjemme

Ifølge anmeldelser, avhengig av type maling, brukes andre verktøy. For eksempel, når du bruker akrylmaling, må du jobbe med en ekstra smal rulle. Du trenger også en pensel for å male vanskelig tilgjengelige områder. For behandling med nitroemalje brukes en standardliste over verktøy. Dette gjelder også sammensetningen av polyuretan.

malingsutvalg

Hvilken farge skal jeg male kjøleskapet? Siden enheten har en uvanlig overflate, er det derfor nødvendig med en spesiell sammensetning. Det nye belegget skal ikke bare være dekorativt, men også en pålitelig beskyttelse for huden mot ulike skader. Siden enheten alltid er plassert i et tørt og varmt rom, bør du ikke kaste bort produktet på et korrosjonsmiddel. Brannsikker maling er heller ikke nødvendig, siden kjøleskapet ikke er tillatt å installere, for eksempel i nærhetentallerkener.

Malefunksjoner

Hvordan male utsiden av kjøleskapet? Det er viktig at malingen har følgende egenskaper:

  1. Hold et jevnt lag på en vertikal overflate.
  2. Lagre egenskaper med nye nyanser lagt til.
  3. Elastisitet når temperaturen i kjøleskap stiger merkbart.
  4. Vaskemiddelbestandig.
kan du male kjøleskapet
kan du male kjøleskapet

Basert på disse egenskapene er det bedre å velge en metallmaling som er motstandsdyktig mot vann. Den skal være til innendørs bruk. Det er viktig å være oppmerksom på at sammensetningen inneholder forskjellige komponenter. Komposisjonen kan være:

  • oily;
  • alkyd;
  • epoxy;
  • zinc;
  • polyuretan;
  • organosilicium;
  • nitrocellulose.

Slike forbindelser gir jevn påføring av maling. Overflaten vil se pen ut. Med dem kan du oppdatere både utsiden av kjøleskapet og innsiden.

Typer of maling

Alle fargekomposisjoner har sine egne egenskaper. Før du arbeider med noen av dem, må du lese instruksjonene. Avl og sikkerhetsregler er vanligvis angitt der. Du kan velge mellom følgende medier:

  1. Akrylmaling som kan påføres metall.
  2. Nitroemalje. Stoffet behandles av biler.
  3. Polyuretan eller epoksy.

Siden det ikke er noe skadelig stoff i akrylfarger, kan de brukes uten frykt. Denne typen farging hjelper ikke bare med å oppdatereteknikk, men også for å gjøre det origin alt, siden fargevalget er ganske rikt. Malingen påføres med rull i 2 lag.

hvordan male et kjøleskap hjemme
hvordan male et kjøleskap hjemme

Midler for lakkering av biler presenteres i form av motstandsdyktige komposisjoner av vakre toner. De påføres fra en boks ved spraying. Men det er ikke tilrådelig å bruke fargestoffet, fordi det er dyrt. Malingen er også giftig, derfor krever den, når den påføres, beskyttelse av utsatte områder på kroppen og gjenstander mot sprut. Hvis det fortsatt kommer spor av produktet på overflaten, kan de fjernes med et løsemiddel.

De mest motstandsdyktige og holdbare malingene er polyuretan og epoksy. Men de tar lang tid å tilberede, fordi blanding av de to komponentene krever kompetent forberedelse.

Overflateforberedelse

Hvordan male et kjøleskap hjemme? For å gjøre dette, må du først vaske det fra skitt. Det er vanskelig å gjøre dette med vanlige vaskemidler, så det er viktig å vurdere følgende instruksjoner:

  1. Plasser de nødvendige verktøyene.
  2. Koble maskinen fra strømmen.
  3. Trekk ut skuffer og hyller.
  4. Påfør vaskemiddel på svampen og tørk av kjøleskapet.
  5. Sandpapir fjerner det brukte belegget. Ved behov bør sliperiper og andre skader gjøres. Dette vil la malingen legge seg bedre.
  6. Trenger en lofri klut, som er fuktet med vann og tørket av overflaten. Da er det nødvendig å behandle med tørt materiale.
  7. Løsningen fjerner flekker av fett og andre forurensninger.
  8. Lim inn med maskeringstape de områdene som ikke skal males.
  9. Papir legges på gulvet og møbler for å beskytte mot maling.
hvordan male et kjøleskap
hvordan male et kjøleskap

Først når alt er klart bør du sette deg inn i hvordan du maler kjøleskapet. Overholdelse av alle reglene gjør at du får et kvalitetsresultat.

I følge anmeldelser er forberedelse viktig da malingen vil legge seg jevnere. I tillegg vil utseendet på utstyret være pent.

Fargeprosedyre

Hvordan male et kjøleskap med egne hender? Bruken av grafitt, skifermaling eller annen har funksjoner:

  1. Spraymaling påføres raskt og enkelt. Du bør plassere hånden med ballongen i en avstand på 30 cm fra overflaten som skal males. Det er nødvendig å flytte boksen fra høyre til venstre. Hvis det ikke er forsinkelser under påføring, vil et jevnt tynt lag oppnås. Så et par flere lag påføres. Tørking tar en halvtime.
  2. Hvis maling påføres med akryl, flyttes hånden fra topp til bunn uten å stoppe. Dette vil bidra til å sikre en jevn farge. Vanskelig tilgjengelige steder behandles med et bein. La det første strøket tørke litt før det andre strøket påføres. Tørking tar vanligvis ikke mer enn 3 timer.

Dette er alle funksjonene til hvordan man maler et kjøleskap. Enheten kan få et origin alt utseende hvis flere lag påføres. Om ønskelig påføres dekor i form av mønstre, striper, geometriske mønstre. Til dette brukes spesielle sjablonger.

Annetfarging

Når du velger en metode for farging med rull, børste, må du huske på at denne prosedyren er komplisert. Med et overskudd av maling vises flekker på børsten, noe som vil ødelegge utseendet til teknikken. Maling bør tas i en liten mengde, du bør ikke skynde deg. Flekket som vises fjernes med en svamp, og deretter males området over igjen med mindre maling.

hvordan male utsiden av kjøleskapet
hvordan male utsiden av kjøleskapet

Hvis du har tegneferdigheter, kan du oppdatere kjøleskapet med akrylpigmenter uten å bruke et fullmaling. Men mønstrene må beskyttes ved å lakke overflaten. Og i mangel av erfaring, brukes en sjablong laget uavhengig.

Har du erfaring med airbrush, blir kjøleskapet et kunstverk. Kreative mennesker skaper hva som helst, både stilleben og landskap. Hvordan male et kjøleskap inni? Prosedyren utføres på samme måte. Det samme verktøyet og malingen brukes.

Professional Coloring

Du kan ikke bare gjøre arbeidet selv, men også bestille det. I gjennomsnitt skiller ikke profesjonelt maleri i Russland seg. Følgende priser gjelder:

  1. Maling av en liten enhet - 5 tusen rubler.
  2. Average - 7k
  3. Big - 9 tusen
hvilken farge å male kjøleskapet
hvilken farge å male kjøleskapet

Å male døren koster 8 tusen rubler. Klistremerker kan kjøpes for 800-1500 rubler. Men det vil være mye billigere å gjøre det selv. Derfor, hvis kjøleskapet er i fungerende stand, men har et litt skadet utseende, kan det være detOppdater. Det viktigste er å gjøre jobben nøye, så ordner alt seg.

Konklusjon

Dermed lar maling av kjøleskapet deg oppdatere utseendet. En passende maling vil forlenge levetiden til enheten. Det viktigste er å gjøre arbeidet nøye.

Anbefalt: