Forberede epletrær for vinteren: gå, frost, på din måte, men ikke rør epletrærne våre

Forberede epletrær for vinteren: gå, frost, på din måte, men ikke rør epletrærne våre
Forberede epletrær for vinteren: gå, frost, på din måte, men ikke rør epletrærne våre
Anonim

Ingen kompetent gartner tror på eventyr om en vinterhage der trær sover som en hvit søvn. Han har lenge visst at om vinteren sovner treet ikke i det hele tatt, det fortsetter å vokse, men mye saktere enn i andre årstider. Og hvert tre i hagen fortsetter å håpe på en person, hans kunnskap og hjelp. For eksempel, hvordan redde et epletre om vinteren, hvis du lar ting gå sin gang, håper du på en sjanse? Ikke la epletrærne stå i kulde, snø og frost, hjelp dem til å overvintre, slik at neste vår vil de blomstre igjen og glede deg med store saftige epler i mer enn ett år.

Klargjøring av epletrær for vinteren
Klargjøring av epletrær for vinteren

Når tror du forberedelsen av epletrær for vinteren begynner? Med den første forkjølelsen? For sent! I de tidlige høstdagene? Var sent ute igjen. Nøyaktig seks måneder før det, tidlig på våren, når full mineralgjødsel påføres under epletreet. Så, i andre halvdel av sommeren, må den mates med kalium-fosforgjødsel. Spesielt er det nødvendig å sikre at kalium er i overflod. Da er sjansene for en vellykket overvintringvil stige betydelig. Men de slutter å bruke nitrogengjødsel for ikke å provosere frem vekst av skudd, for ikke å svekke bark og kambium.

Hele vekstsesongen skal treet få sin fuktighetsgrad, verken mer eller mindre. Mettet med fuktighet (men ikke overdrevent) vev av epletrær forbedrer tilstanden deres i den kalde årstiden. Siste gang høst-vinter-sorter av epletrær vannes når de er ferdige med frukt, og sommersorter - etter høsting.

Samtidig vil det være mulig å unngå et farlig, spesielt for unge hager, fenomen - en sommeroppheng av vekst. Hvis den sekundære veksten begynner, noe som ofte skjer, har de nye trevev ganske enkelt ikke tid til å modnes før det kalde været, treet vil være forsvarsløst mot dem, og resten av forberedelsen av epletrær for vinteren vil ikke hjelpe ham mye.

Hvordan dekke et epletre for vinteren
Hvordan dekke et epletre for vinteren

Frigjort fra fruktens tyngde begynner epletreet aktivt å fylle på med næringsstoffer og aktivt vokse sugerøtter. Gartneren har bare to ukers tid, i denne perioden må han ha tid til å grave opp nærstammesirkelen og gjødsle med organisk og mineralgjødsel. Når du bruker en spade, kan du ikke bry deg spesielt om integriteten til små røtter - de vil komme seg veldig raskt. Forsinkelsen er høyst uønsket: den vil medføre en forsinkelse i slutten av vekstsesongen til epletreet, noe som vil redusere dets vinterhardhet betydelig.

Vinterklargjøring av epletrær inkluderer også tiltak mot sykdommer, skadedyr og gnagere. Alle nedfallne blader, åsler, fangstbelter, reir der skadedyr går i dvale, mumifiserte frukter børsamles og destrueres (best av alt - brennes). Også de avskårne syke grenene på epletreet bør brennes. Graving av jorda rundt treet bør ødelegge skadedyrene som overvintrer i det. Ikke glem å mate sine fjærkledde fiender - meiser og andre fugler. På senhøsten må epletreet "kles" i rustning laget av takpapp, takmateriale osv. fra mus, harer og andre gnagere. Hovedsaken er at materialet skal ligge tett mot barken, og drysses med jord nedenfra, for det er nødvendig å dekke epletreet for vinteren med god samvittighet.

Hvordan redde et epletre om vinteren
Hvordan redde et epletre om vinteren

Med opphør av høstregn er lufttemperaturen +2…+3 grader. I tørt og stille vær kan du begynne å kalke trestammer. Dette er forberedelse av epletrær for vinteren, og en gammel tradisjon som ikke har mistet sin mening den dag i dag. Kalkmørtel vil hjelpe epletrær å unngå frost, solbrenthet om vinteren og tidlig på våren. Hvis imidlertid et soppmiddel og et insektmiddel tilsettes løsningen, vil soppsykdommer gå over, og stammeskadegjørere som har slått seg ned for vinteren i barkens sprekker vil dø.

Før kalking må et voksent epletre rengjøre stammen. All død bark, moser og lav bør falle på en film eller presenning plassert under treet på forhånd. Dette søppelet må brennes. Et ungt epletre bleker uten noen forberedelse.

Vinteren går imidlertid som alltid. Og i det faktum at epletrær vil bli pakket inn i blomsterskyer om våren, og om høsten vil de slippe søte frukter i hendene på en omsorgsfull gartner, vil det være hans arbeid med forberedelse før vinteren.

Anbefalt: