Design og soneinndeling av rom for foreldre og barn

Design og soneinndeling av rom for foreldre og barn
Design og soneinndeling av rom for foreldre og barn

Video: Design og soneinndeling av rom for foreldre og barn

Video: Design og soneinndeling av rom for foreldre og barn
Video: Нужен ли второй этаж в частном доме? Планировка дома 2024, Kan
Anonim

Et stort antall barnefamilier bor i ettromsleiligheter, og under slike boforhold er det svært vanskelig å dele opp plassen slik at alle har sitt eget personlige hjørne. Å sone et rom for foreldre og et barn er selvfølgelig ikke en lett oppgave, men det er fullstendig løsbart. Hovedprinsippet er inndelingen av rommet i en sone for voksne og en barnesone.

Barnekroken bør plasseres unna døren, da barn legger seg tidligere og våkner senere enn foreldrene. Av samme grunn er det bedre å sette en god tett dør på kjøkkenet slik at du trygt kan føre samtaler når du tar imot gjester om kvelden.

rominndeling for foreldre og barn
rominndeling for foreldre og barn

Space division

Inndeling av rom for foreldre og barn kan gjøres på flere måter:

  • Skyvedører. Dette sone alternativet er det mest praktiske. Gjennomsiktige dører, selv i åpen stilling, deler rommet inn i to forskjellige rom. Slik alternativet er godt egnet hvis barnet allerede er ganske stort og krever et mer lukket personlig hjørne.
  • Gardin. Å sone et rom for et barn med et slikt element, om nødvendig, kan koble hele rommet sammen, for eksempel for en slags familiefeiring.
  • Gipsplater og -buer er ideelle for å isolere en tenårings personlige plass i en ettromsleilighet.
  • Varierte tak og hevet gulv. En variant av slik soneinndeling egner seg når barnet er veldig lite og må være i sikte hele tiden.
  • Arrangement av møbler. Et stativ, en bokhylle eller et skap vil være en god plassgrense for en student. Å sone et rom for foreldre og et barn med møbler som skal bli en slags skillevegg er det beste alternativet med tanke på funksjonalitet.

Voksensone

sone et rom for et barn
sone et rom for et barn

Det er bedre å nekte en stor dobbeltseng, den vil ikke være like funksjonell som en sofa, hvor du bare kan sette deg ned for å se på TV og ta imot gjester, og på den sparte plassen kan du sette et skap eller kaffe bord. Sofanisjen er også nyttig til oppbevaring av ting. Veggen overfor sofaen kan fylles med smale hengende hyller og selvfølgelig et plasmapanel.

Barnesone

En seng i barnedelen av rommet kreves på samme måte som en arbeidsplass, så det er bedre å velge kompakte møbler som tar minim alt med plass og inneholder alt. Dette kan være en to-etasjers struktur, hvor påi andre etasje er det en seng, og i første etasje er det et bord og et skap.

rom reguleringsideer bilde
rom reguleringsideer bilde

Planleggings- og dekorasjonstips

Etter å ha bestemt rommets grenser, kan soneinndelingen av rommet for foreldre og barn fremheves med fargevalg. La foreldredelen av rommet være i diskrete lyse farger, men det er bedre å fylle delen av babyen med lyse fargerike tegninger. Når det gjelder dekorasjonen for eldre barn, er det bedre å lytte til ønskene til eieren av barneområdet slik at han føler seg komfortabel der.

For å planlegge plassen riktig, bør du ikke dvele ved én idé, det er bedre å vurdere ulike ideer for å sone et rom, bilder av slike layouter vil hjelpe deg med å ta et valg.

Anbefalt: