Læbende skum for porebetong: typer med beskrivelser, egenskaper, tips for valg

Innholdsfortegnelse:

Læbende skum for porebetong: typer med beskrivelser, egenskaper, tips for valg
Læbende skum for porebetong: typer med beskrivelser, egenskaper, tips for valg

Video: Læbende skum for porebetong: typer med beskrivelser, egenskaper, tips for valg

Video: Læbende skum for porebetong: typer med beskrivelser, egenskaper, tips for valg
Video: SikaLatex® R Concrete Bonding Adhesive and Fortifier 2024, Kan
Anonim

Skumlim for porebetong er et uunnværlig produkt i konstruksjon. Før du kjøper dette limet, er det viktig å gjøre deg kjent med hovedtrekkene til skummet. Ekspertråd vil hjelpe deg å ta det riktige valget.

For pålitelig kobling av porebetongblokker til hverandre under murprosessen, brukes ulike lim. Blant de vanligste materialene:

  • Lim. Dette refererer til en spesiell, spesialdesignet for denne type arbeid, med de nødvendige egenskapene.
  • Sement-sandmørtel. Brukes som et klassisk, velprøvd alternativ.
  • Polyuretan-lim-skum.

Skumsammensetning

Skum for porebetong
Skum for porebetong

Blant alle de listede spesiallim-skum for porebetong er det mest moderne og pålitelige stoffet. Riktig valg og betjening garanterer en ren, jevn, pålitelig legging av porebetongblokker. Den er plastikk, tørker raskt og krymper ikke.

Som standard inkluderer listen over nødvendige ingredienser følgende komponenter:

  • fin, forvasket ogsiktet sand;
  • modifikatorer som tjener til å holde på fuktigheten;
  • bindemiddel - Portland-sement, som gir nødvendig konsistens;
  • polymertilsetningsstoffer som forbedrer bindeegenskapene.

Andre komponenter er mulige. Men de danner ikke grunnleggende egenskaper, men forsterker eller gir limet ytterligere egenskaper. Noen tilsetningsstoffer øker varmeledningsevnen, mens andre øker motstanden mot lave temperaturer.

Ytelse av alle typer lim

Typer lim for porebetong
Typer lim for porebetong

Ytelsen kan variere mellom formuleringene. Så for eksempel kan herding skje innen en time. Maksimal indikator i en annen versjon er 4 timer. Andre indikatorer har lignende variasjoner:

  1. Komposisjonseksponeringstid: 10 til 20 minutter.
  2. Minimum nødvendig stofflagtykkelse: 1 til 8 ml.
  3. Temperaturområde der arbeid kan utføres: -25 - +35 °C.

Disse punktene bør du være oppmerksom på når du velger et skumlim for porebetong. Det er nødvendig at de samsvarer med de reelle forholdene og kravene til konstruksjonen. Hvis dette stadiet av arbeidet f alt på vinterperioden, er det nødvendig å kjøpe frostbestandig lim med minimumskrav til påføringslaget. Det skader ikke i dette tilfellet å bli informert om limtypene.

Det er tre hovedtyper. Den såk alte grå lim-skum for porebetong "Titan" tilhører frostbestandig. Denne arten anses som universell. Brukes hovedsakelig til utendørs arbeid. Utmerket ytelse under alle værforhold.

En annen type er hvitt lim. Bruken eliminerer behovet for å forsegle sømmene under interiørdekorasjon, siden sammensetningen er lik byggemateriale og veggen har en jevn farge.

Blant byggherrer er polyuretanskum den mest respekterte. Det har mange fordeler. Derfor er dens popularitet berettiget. Det er ingen tilfeldighet at lim brukes over alt. Selvklebende skum for porebetong gir pålitelig murverk med minim alt forbruk.

Følsom for ultrafiolett, noe som påvirker strukturen negativt. Derfor forplikter bruk av skumlim å ta hensyn til denne faktoren.

Forbruk av materie

Lim porebetong
Lim porebetong

Forbruk av skumlim til porebetong kan enkelt beregnes. For foreløpig beregning avvises de fra den totale mengden porebetong omregnet til kubikkmeter. En kubikkmeter bruker i gjennomsnitt halvannen pose med lim i tørr form: ca 38 kilo. Praktisk erfaring strider mot produsentenes forsikringer om at det ikke vil ta mer enn 25.

Geometrien til blokkene er en viktig indikator, som heller ikke bør overses i foreløpige beregninger. Jo jevnere overflaten er, desto lavere forbruk av bindemateriale.

Verktøysett for lim

byggeverktøy
byggeverktøy

Legging av porebetong på klebende skum utføres med spesialverktøy. Forbruket avhenger strengt tatt selv avet verktøy som tilbereder blandingen og påfører den på blokkene. Eksperter anbefaler en vogn som en praktisk enhet. Dette er et profesjonelt verktøy. Med dyktig bruk vil det øke hastigheten på arbeidet. Selve vognens utforming sørger for at limet påføres i ett jevnt lag.

Ulike typer vogner leveres for forskjellige gassblokker.

Ikke glem og overse detaljer som hansker og åndedrettsvern. Sementen som er inkludert i limet får deg til å tenke på sikkerheten til åndedrettsorganene og åpne områder av kroppen.

For å sikre langtidslagring, om nødvendig, plasser limet i et oppvarmet område med lav luftfuktighet.

Fordeler med dette skummet

Den største fordelen med limet for porebetong fremfor sementblandinger er likheten mellom strukturen og byggematerialet. Dette sikrer en rask veggkonstruksjonshastighet. En lav pris betyr en lav kostnad. Som et resultat - lønnsomheten til bygningen, hvis vi snakker om et kommersielt anlegg. Kjente produsenter av byggeblandinger holder kostnadsstangen på et lavest mulig nivå. Det er omtrent 200 rubler per pose (25 kilo).

byggeranbefalinger

Byggherrens råd
Byggherrens råd

Det anbefales å kjøpe skumlim for porebetong fra pålitelige leverandører. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot utløpsdatoen til produktet. Hvis kjøperen ikke vet hvilket skum han skal velge, bør du kontakte byggefirmaet for å få hjelp. Ansatte i selskapet vil gi gratisråd i saker av interesse. I tilfelle det er behov for et stort parti av produktet, er det bedre å først kjøpe noen få enheter, deretter kan du trygt kjøpe resten.

Bruk av moderne limmørtel er lønnsomt, praktisk, raskt og billig sammenlignet med sement og andre sandbaserte varianter.

Klebende skum opptar det høyeste trinnet på sokkelen, siden det avlaster konstruksjonen av "våte" prosesser. Den er økonomisk, pålitelig og fester blokker av porebetong utrolig seigvis. For enkel bruk og ytelse har selvklebende skum fått respekt fra fagfolk. Mange nybegynnere vet ikke hvorfor mange bruker skumlim til luftbetong. Anmeldelser fra fagfolk indikerer at dette limet sikrer finheten til murverket og reduserer varmetapet til bygningen.

Anbefalt: