En plantes død, eller hvorfor blir bladene av syklamen gule?

Innholdsfortegnelse:

En plantes død, eller hvorfor blir bladene av syklamen gule?
En plantes død, eller hvorfor blir bladene av syklamen gule?

Video: En plantes død, eller hvorfor blir bladene av syklamen gule?

Video: En plantes død, eller hvorfor blir bladene av syklamen gule?
Video: Невероятно красивые засухоустойчивые цветы для солнечных мест, о которых мало, кто знает 2024, April
Anonim

Cyclamen er en av de vakreste innendørsplantene. Det finnes flere typer cyclamen. De vanligste er de persiske og europeiske artene. Hver art er vakker på sin måte, og enhver av dem vil kunne dekorere rommet med sin blomst.

Mange blomsterdyrkere forelsket seg i innendørs syklamen nettopp for dens blomstring og upretensiøsitet. Men vanskeligheter med omsorg oppstår selv når du dyrker slike planter. Elskere av hjemmeblomster klager ofte over persisk syklamen: bladene blir gule. Vi vil prøve å forklare årsakene og fortelle deg hvordan du kan hjelpe plantene.

Årsaker til gulning av blader i cyclamen

hvorfor blir bladene av syklamen gule
hvorfor blir bladene av syklamen gule

Gule syklamenblader er ikke alltid en plantesykdom. Hvis blomstene på planten ikke falmer, og bladene blir gule, betyr dette feil pleie.

Vanligvis blir bladene oftest gule fra november til mars, i plantens blomstringsperiode. Hovedårsaken er feil pleie. Den vanligste årsaken til at cyclamen-bladene blir gule er inkluderingen av den sentraleoppvarming i denne perioden og tørr luft i rommet der syklamen befinner seg. Og denne planten vokser godt ved en lufttemperatur på + 12 + 16 ⁰С. Når temperaturen stiger til 20 ⁰С, skifter bladene av syklamen farge.

Også gulfargingen av bladene påvirkes av feil vanning (overdreven eller utilstrekkelig).

Direkte sollys som treffer en plante har en skadelig effekt på den. Cyclamen begynner å visne og gulne fordi den foretrekker skygge eller indirekte lys.

Mangel på mineralgjødsel fører også til gulfarging av bladene. Toppdressing er nødvendig for syklamen gjennom hele veksten og blomstringen.

Hvorfor blir bladene på syklamen gule om sommeren og våren? Ikke bekymre deg om de blir gule om sommeren eller våren. I løpet av denne perioden er syklamen i en sovende fase og feller bare bladene.

Årsaker til bladdeformasjon

Noen ganger krøller bladene på syklamen, deformeres og blir gule. Dette kan være forårsaket av skadedyr: midd eller bladlus. For behandling må planten behandles med en spesiell insektmiddelsåpe eller sprayes med Fitoverm eller Agravertin-preparater. Disse medikamentene har ingen negativ effekt på planten.

Tiltak for å redde syklamen fra å gulne blader

blader av persisk syklamen blir gule
blader av persisk syklamen blir gule

Når romtemperaturen er høy, må du ta blomsten til et kjøligere sted. Det kan være en innglasset og oppvarmet loggia, veranda eller vinterhage.

Det er nødvendig å overvåke tilstrekkelig nivå av jordfuktighet. Ikke verdt detovertørk jorda eller overfukt. Den ideelle måten er å senke planten i en beholder med varmt vann. Varigheten av prosedyren bør ikke overstige én time.

For å heve luftfuktigheten kan rommet rundt blomsten sprayes med vann fra en sprayflaske. Bare ikke spray selve blomsten, det kan være skadelig for planten. Du kan også sette en blomsterpotte på en pall med våte småstein - dette vil øke luftfuktigheten og skape behagelige forhold for syklamen.

Hvorfor blir bladene av syklamen gule? Overdreven fuktighet er også farlig for syklamen: bladene blir gule, jorden blir mug, og røttene råtner. For å redde blomsten fjernes de gule delene, planten transplanteres i ny jord, potten vaskes grundig med vann, og deretter desinfiseres med eddik eller en ny kjøpes.

Med mangel på næringsstoffer anbefales det å mate planten med gjødsel, som kan kjøpes i spesialforretninger. Denne prosedyren bør gjøres en gang i uken.

I den varme årstiden plasseres syklamen på et kjølig sted og vanningen reduseres til et minimum. Tørkede blader må fjernes i tide. Det er også nødvendig å slutte å mate blomsten. Sett planten på et opplyst sted i september og gjenoppta fôring og vanning, og syklamen vil glede deg med rikelig blomstring.

Omsorgstips

cyclamen blader blir gule og faller av
cyclamen blader blir gule og faller av

Hvorfor syklamenbladene blir gule, fant vi ut. For å forhindre at dette skjer, må du følge enkle regler:

- Ikke la jorda og knollen tørke ut underblomstring.

- Ikke hell vann på selve knollen, ikke fremkall forråtnelse.

- Transplanter planten hvert 2. år, mens knollen skal være over bakken.

- Fjern gamle blader.

Hvis syklamen samtidig er syk, bladene blir gule og faller, betyr det at du gjør noen handlinger feil. Ta vare på blomsten, så vil den glede deg med rikelig, lang blomstring.

Anbefalt: