Barnehageinteriør (bilde)

Innholdsfortegnelse:

Barnehageinteriør (bilde)
Barnehageinteriør (bilde)

Video: Barnehageinteriør (bilde)

Video: Barnehageinteriør (bilde)
Video: Jackids Preschool & Daycare Tour Interior Design Project 2024, Kan
Anonim

Design og interiør i en barnehage er en svært viktig parameter som bestemmer institusjonens popularitet, karakter og oppmøte. Det er grunnen til at hvert rom får en god del oppmerksomhet, fra fargen på veggene til de dekorative mønstrene (fotorammer, håndverk).

Foreldre er veldig kresne på interiøret i barnehagen. De ønsker at barnet deres skal få førskoleopplæring på et sted som passer deres ønsker. En barnehage for en baby er et sted hvor han tilbringer mesteparten av dagen, spiser, leker og sover. På bakgrunn av dette er det nødvendig å gjøre oppholdet i barnehagen så praktisk og komfortabelt som mulig.

Hva er interiøret i moderne barnehager, og hvordan er de forskjellige? Hvilken farge å velge og hvordan dekorere soverommet? Du finner svar på alle spørsmål i artikkelen!

Grunnleggende regler for innredning av barnehage

Hvordan rommet skal se ut:

  • Navnet stemmer med interiøret i barnehagen. Prøv å gjøre navnet på institusjonen så nært som muligdekorere rom. For eksempel bør hagen "Sunshine" ha veggmalerier relatert til solen.
  • Korridor, lobby, spillerom og treningsstudio skal være attraktive. Prøv å interessere barn eller foreldre i lyse farger, historier om eventyr.
  • Harmony of zones. Hvert påfølgende rom må kombineres med det forrige.
studie område
studie område
  • Husk barnas alder. For hver gruppe velger du ditt eget eventyr, din egen ornament. Trenger en historie som barn på denne alderen kjenner.
  • Økologi. Hold deg ren og bruk bærekraftige materialer.

Design av gang, garderober

Når foreldre til barn kommer inn i barnehagen, vender alle øynene mot garderoben. Det er hun som skaper førsteinntrykket. Derfor må gangen innredes på best mulig måte. For eksempel:

  • Fargeskalaen er lys, mettet, pastell. Ikke bruk spesielt lyse nyanser, eller bruk dem i små mengder på vegger, skap eller tak.
  • Fyll veggene med nyttig informasjon. Bruk stor skrift, dekorativ design. Det kan være et kreativt hjørne eller et foreldrehjørne.
  • Pynt boksene. For hvert barn, dekorer nattbordet med et origin alt mønster, basert på hans preferanser. Du kan signere dem, for eksempel Pasha K., Alina N., etc.
  • Det skal være et teppe på gulvet. Du kan også legge ned linoleum ved å dekorere det med runde tepper til skuffer.
  • Vær oppmerksom på benkene. Det vil være mer praktisk for barn å skifte klær på dem.

Følg foreldrene dine der de umiddelbart festet blikket. Ikke glem å støvsuge, rengjøre gulvet og skuffene før barna kommer.

Spisestue og lekerom
Spisestue og lekerom

Lekerom, spisestue

Svært ofte kombinerer en barnehage både spisestue og spillrom samtidig. Vær derfor oppmerksom på disse parameterne på forhånd:

  • Standardmøbler. Bruk vanlige møbler som enkelt kan flyttes (stol).
  • Ikke glem at stoppede møbler eller andre gjenstander og interiør skal passe for barn i høyden. Du kan også dekorere dem, og dermed legge enda en dråpe kreativitet til interiøret i barnehagen.
  • Tapet eller annen veggdekorasjon i lekerommet kan være lyst, men ikke bruk aggressive farger. Ideelt sett bør paletten din kombinere lyse og lyse nyanser. Vær oppmerksom på pastellen, den er veldig behagelig for barnets øye.
  • Tegninger. Husk at eventuelle tegninger, skilt eller plakater ikke skal hindre barnet i å spise. Måten de vil være informative og lærerike, men ikke distrahere fra mat.
  • Teppe og linoleum kreves på gulvet. Fargen på interiøret i barnehagen skal kombineres med linoleum. Legg gulvbelegget på platene først slik at barnet ikke får riper, og dekk det deretter med et teppe. Vær oppmerksom på at det veldig myke teppet kun passer for barnehagegrupper.
Registrering av kombinert sone
Registrering av kombinert sone

Fiks skap og andre møbler godt. Sjekk den for styrke, ikke bruk spesielt tunge og høye møbler på forhånd

Spillerom kanutgjør deler av et eventyr for å fascinere barn. Bruk stoler med myke seter.

Senger i interiøret i barnehagen, bilder og varianter

For at soveplasser skal glede ikke bare barn, men også foreldre, samt fremskynde prosessen med å sovne, er det nødvendig:

  • Velg myke toner. Blå eller beige passer, en pastellfarge vil være akkurat passe.
  • Møbler i interiøret i barnehagen. Den skal passe barnet i høyden, være miljøvennlig. Ikke glem at sengetøy skal være fritt for lukt (en lett duft gjør det) og strykes når du besøker foreldrene dine for første gang.
Soverom, barnerom
Soverom, barnerom

Gardiner. Gitt det faktum at barn sovner på dagtid, er det nødvendig å mørke vinduene. Du kan bruke en designertilnærming til gardiner. De må oppfylle følgende krav:

  1. Bærekraft. Det anbefales å velge naturlige materialer.
  2. Gardiner må overholde sanitærstandarder, brannsikkerhetskrav.
  3. Duken skal være godt festet, matche interiøret i barnehagerommet.

Taket kan dekoreres i form av en stjernehimmel eller ganske enkelt kalkes. La barna se på de glødende stjernene og sovne!

Ferdig plan for innredning av en gruppe i barnehagen: et godt eksempel

Den består av flere trinn:

  1. Alle saler er delt inn i grupper. Du kan feste et symbol på gruppen og kollektivt arbeid (håndverk, tegninger) til døren til et bestemt rom. Ved inngangrom, vil hvert barn føle seg som en del av et stort team.
  2. Informasjonsstand. Det er ønskelig at han er i nærheten av døren. Den inneholder nyttig informasjon for foreldre og interessant for barn. Prøv å være kreativ.
  3. Budsjettdesign
    Budsjettdesign
  4. Du kan legge igjen et bilde av barnet ditt i hvert skap. Slik at han ikke glemmer eller bare nyter bildet sitt i det generelle fotoalbumet!
  5. Informativ stand. Du kan også plassere flere hyller med barnehåndverk i gruppen og finne på et karakteristisk navn på dem, en tomt.
  6. Et hjørne av naturen. Design en liten stue rett i gruppen med gutta. Sett noen planter, insekter der. Du kan fortelle om årstidene.

Konklusjon

Bruk bærekraftige materialer innvendig i barnehagen. Fargevalget varierer innen beige, pastell og lyse, men ikke aggressive farger. Prøv å ikke ødelegge det første inntrykket av foreldrene og gjør interiøret i en stil som samsvarer med navnet på institusjonen. Ikke glem at alle møbler skal være komfortable og passe til høyden og alderen til barna i gruppen.

Anbefalt: