Nederlandsk stil i interiøret: ideer og bilder

Innholdsfortegnelse:

Nederlandsk stil i interiøret: ideer og bilder
Nederlandsk stil i interiøret: ideer og bilder

Video: Nederlandsk stil i interiøret: ideer og bilder

Video: Nederlandsk stil i interiøret: ideer og bilder
Video: Udvikling i indretning 2019. Udstilling Maison & Objet i Paris 2024, April
Anonim

Nederlandsk stil i interiøret i et moderne hjem innebærer å skape en atmosfære av spesiell hjemmekomfort og varme. Hovedtrekkene er enkelhet, komfort og funksjonalitet. Dekorasjonen bruker naturlige materialer som bidrar til å legemliggjøre de karakteristiske gjenkjennelige egenskapene og fargen som er iboende i interiørdekorasjonen i alle hjem i Nederland.

Funksjoner av nederlandsk stil i interiøret

Som nevnt ovenfor, er det dominerende trekk ved denne stilen bruken av naturlige materialer i interiørdekorasjon. Dette er for det første en overflod av tredeler, samt murverk, keramiske fliser og naturstein.

Som du kan se på bildet, involverer den nederlandske stilen i interiøret i huset bruk av ulike blomsterdesignelementer, samt mange dekorative detaljer av det marine temaet.

blomsterelementer i nederlandsk stil
blomsterelementer i nederlandsk stil

Naturlige farger i hjemmets design kombineres med veggmalerier,som de nederlandske mesterne alltid har vært kjent for. Denne kombinasjonen lar deg lage en elegant, kortfattet, koselig, litt rustikk stil.

Hvor brukes det nederlandske designet?

I forbindelse med ovenstående ser den nederlandske stilen mest organisk ut i interiøret i et privat hus eller hytte. Imidlertid er det også passende for utformingen av en byleilighet. Fordelen med denne stilen er det faktum at størrelsen på boligen ikke spiller noen rolle i den. Bruken er tillatt i rom av alle størrelser, opp til en liten ettromsleilighet.

Endelig har interiørdesign i nederlandsk stil blitt brukt med stor suksess i utformingen av kafeer og restauranter, og har skapt en unik atmosfære av enkelhet og hjemlighet i dem.

Interiørdesignfunksjoner

Som du kan se på bildet, krever den nederlandske stilen i interiøret følgende designfunksjoner i rommet:

  • Store vinduer, delt med sprosser i flere ruter, med trerammer. Du kan gjerne dekorere vinduer med lyse glassmalerier, for eksempel film.
  • Nødvendig del av interiøret i huset i nederlandsk stil er takbjelkene. Dette er en uunnværlig betingelse selv for en byleilighet. Bjelker males enten for å matche fargen på taket eller fargen på gulvet. Fraværet av dette elementet er kun tillatt i de minste rommene. I dette tilfellet er taket m alt hvitt for å visuelt øke størrelsen på rommet.
  • Veldig ofte involverer den nederlandske stilen i interiøret tilstedeværelsen av en komfyr eller peis, som er dekorert med fliser med nederlandskmaleri. De dekorerer også veggene, helt eller halvt. I stedet for fliser kan du bruke tapet m alt under dem.
peis med fliser
peis med fliser

etterbehandlingsmateriale

Et av de viktigste kjennetegnene til den nederlandske stilen i interiøret i leiligheten er dekor i rød murstein. Bruken er velkommen i utformingen av separate områder på kjøkkenet, stuen eller gangen og anbefales ikke - på soverommet eller på barnerommet. I private hus brukes ofte rød murstein til utvendig dekorasjon.

bad med murverk
bad med murverk

Målte plater kan også brukes til å dekorere veggene. Et annet ofte brukt design alternativ er pussede vegger. Til dette formålet brukes ofte stor puss som gir inntrykk av uferdige vegger.

Til gulvet regnes parkett som det beste materialet. Men for å spare penger kan du i stedet legge et laminat under naturlig tre. I tillegg kan steinstilte keramiske fliser brukes som gulv.

Så, hovedmaterialene for å dekorere et rom i nederlandsk stil er naturlig tre, murstein, glass, keramikk og naturstein. Bruk av plast frarådes sterkt.

Farger

Et av hovedtrekkene til nederlandsk design er tilbakeholdenhet. Derfor må fargeskjemaet til rommet i denne stilen oppfylle dette kravet. Hovedfargene som brukes til dekorasjon er alle nyanser av brunt, beige, burgunder, gult, blått,rosa, oliven, perle, ulike nyanser av grått, myk oransje og selvfølgelig hvit.

Uavhengig av materialet på gulvet skal det holdes i mørke farger. Vegger skal ha lyse farger og kontrast med gulvet.

Det finnes forskjellige farger for hvert rom i huset.

  • Kjøkkenet er vanligvis innredet i brunt. Et sett med møbler laget av naturlig mørkt tre er perfekt for henne.
  • På soverommet er det å foretrekke å bruke de lyseste nyansene.
soverom i nederlandsk stil
soverom i nederlandsk stil
  • Den nederlandske stuen bruker varme farger. For eksempel er murverk i perfekt harmoni med en lys gul nyanse.
  • Beige farge er bedre for badet. Dessuten, jo større rommet er, desto rikere bør skyggen være. Du kan bruke blå eller rosa for å fremheve enkelte områder på badet.

Riktig farge kan visuelt forstørre et lite rom.

Lighting

Når du innreder et rom i nederlandsk stil, er store vinduer hovedkilden til belysning. Det bør huskes at denne stilen utelukker bruken av gardiner og gardiner. I ekstreme tilfeller kan tynn tyll eller blonder brukes.

Kilder til kunstig belysning i rommet bør være punkt. Dette kan være gulvlamper stilisert som gatelamper, lamper i myke lampeskjermer eller laget i form av varer med marint tema. Du kan også bruke bordlamper medtegninger i nederlandsk stil eller m alt under fliser.

Møbler

Som du kan se på bildet, kan den nederlandske stilen i interiøret i leiligheten ikke lages uten passende møbler.

interiør med sklie
interiør med sklie

Alle møbler skal være enkle, massive, til og med noe røffe. Mindre detaljer, som buede ben ved et bord eller stoler, vil bidra til å legge til raffinement til innstillingen. Utskjæring, maling og glass brukes til å dekorere møbler. Stoppede møbler er trukket med naturlige stoffer, med blomstermønster eller ensfarget.

Det viktigste møblet designet for å betegne utformingen av det nederlandske interiøret er et massivt treskap med glassdører, bak som vanligvis vises porselensett i hvite og blå toner i hyllene.

skap for servise
skap for servise

Et annet must-have-møbel er en massiv trekommode, best av alt antikk, men du kan også eldes kunstig. Den er vanligvis plassert i stuen.

kommode til stue
kommode til stue

Kjøkkenet er uunnværlig uten et massivt trebord og solide kurvstoler.

Soverommet bruker mindre massive møbler - senger med buede ben og utskåret sengegavl, små nattbord, et elegant sminkebord.

Ytterligere interiørdetaljer

Følgende småting passer perfekt inn i et rolig, diskret nederlandsk interiør:

  • diverse marine utstyr;
  • geografiske kartog jordkloder, fortrinnsvis stilisert som oppdagelsens tidsalder;
  • malerier med havtema;
  • malerier og trykk av gamle nederlandske kunstnere;
  • levende og kunstige blomster;
  • dekorative tallerkener;
  • keramikkfat - vaser, kanner;
  • metalllysestaker;
  • miniatyrfigurer i form av nederlandske hus, vindmøller eller nederlandske sko;
  • porselenssett;
  • objekter fra gammelt nederlandsk liv, for eksempel dekorative spinnehjul.

Ikke overbelast rommet med en overflod av tilbehør. Det bør huskes at den nederlandske stilen innebærer enkelhet og konsisthet, pretensiøsitet og utskeielser er fremmede for den.

kjøkken i nederlandsk stil
kjøkken i nederlandsk stil

Ved første øyekast ser det ut til å lage en slik stil i interiøret å være en kostbar affære, siden det krever bruk av dyre naturmaterialer. Imidlertid er det mulig å minimere økonomiske investeringer betydelig ved å erstatte disse materialene med billigere analoger. Og enkelheten og den demokratiske stilen til den nederlandske stilen lar deg utstyre hjemmet ditt med et varmt, komfortabelt hjørne av det koselige Holland uten store problemer og ekstra vanskeligheter.

Anbefalt: