Minimalistisk stil i interiøret: bilder, ideer

Innholdsfortegnelse:

Minimalistisk stil i interiøret: bilder, ideer
Minimalistisk stil i interiøret: bilder, ideer

Video: Minimalistisk stil i interiøret: bilder, ideer

Video: Minimalistisk stil i interiøret: bilder, ideer
Video: Дизайн дома с естественным оттенком: архитектура, вдохновленная сосной 2024, April
Anonim

Moderne rom er innredet i forskjellige stiler. Med hver av dem blir hjemmet spesielt. Minimalisme i interiøret er en av de mest populære trendene. Designere tror at i et slikt rom hviler en person raskere og kommer seg, siden plassen er frigjort fra unødvendige detaljer. Reglene for utformingen av dette interiøret er beskrevet i artikkelen.

Historie

Minimalisme er et unikt fenomen i kunsten. Den har ingen opprinnelsesdato, siden den aldri har vært uavhengig, for eksempel som barokk eller gotisk. Han var parallelt med dem, ble brukt innen arkitektur, interiør, maleri, musikk og teknologi. Bruken av akkurat det rette minimum av elementer som skaper harmoni har definert minimalisme siden begynnelsen av det 20. århundre.

minimalisme i interiøret
minimalisme i interiøret

Forgjengeren til stilen minimalisme er konstruktivismen, som er kjent for den klare organiseringen av rommet, bruken av teknisk utvikling og vitenskapelige prestasjoner. Det var populært i Amerika og Europa på 20-30-tallet. 20. århundre, nårnesten alle byleiligheter og industrianlegg var dekorert med det. Prinsippene for konstruktivisme påvirket sterkt Frank Lloyd Wright, en amerikansk arkitekt. Han tegnet enkle og funksjonelle hus. Men de har blitt etterspurt blant kjennere av alt moderne. Hjem og interiør uten dekor og pomp har vært etterspurt siden 1950-tallet.

Folk begynte å sette pris på stilen med minimalisme i interiøret for følgende fordeler:

  1. Det enkle med møbler og plass.
  2. Åpenhet og ryddig interiør.
  3. Bekvem og komfortabel plassering av varer.
  4. Ekstra ledig plass.

Funksjoner

Minimalisme i interiøret har sine egne prinsipper. De viktigste inkluderer følgende:

  1. Grunnlaget er en romslig åpen planløsning. Hvis boligen har skillevegger, vegger eller små rom, er ombygging nødvendig. Det kreves å eliminere unødvendige kriker og kroker, slik at plassen blir ledig og åpen. Hvis det ikke er teknisk mulig å fjerne alle veggene, er de delvis demontert. I områder med små døråpninger er det utstyrt med brede buer og flere støttesøyler fra veggen.
  2. Skap et behagelig miljø med allsidig belysning. For eksempel fremhever en sentral lysekrone og spotlights hoved- og sekundærdelene, og lyser bare opp spise- eller oppholdsområdet. Farget belysning er nødvendig for å forvandle et lakonisk hvitt rom.
  3. Hovedtrekket ved minimalisme i interiøret er mangelen på liten dekor.
  4. Geometrisk korrekte former må påføres. Polstrede og skapmøbler er valgt i en lakonisk design med en klar rektangulær eller avrundet form. Ikke bruk møbeldesign med krøller, abstrakte avsatser. De må være solide.
  5. To farger bør brukes som grunnlag for interiøret, og den tredje som en aksent. Minimalisme er preget av bruk av myke nøytrale toner. De mest populære er hvite, grå og svarte. Aksenten er lyse, mettede farger - rød, gul, blå.
  6. Du må bruke kvalitetsmaterialer. Polert stein, spesi altre, glassflater, lakkerte plater og marmor er valgt for gjennomføring av status interiørdesign.

Colors

For å skape minimalisme i interiøret velger designere 1 eller 2 hovedfarger. De vil være grunnlaget for fargepaletten av materialer og møbler. Hvitt er vanligvis tilstede i interiører, hvis uttrykksevne understrekes av svarte overflater eller lyse malerier.

minimalistisk stil i interiøret
minimalistisk stil i interiøret

Mange designere velger å leke med kontraster. I minimalisme brukes ofte harmonien av hvitt og svart. Men hvit regnes ikke som en obligatorisk regel. Det kan erstattes av teksturen til naturlige materialer. Grunnlaget er for eksempel teksturen til naturlig tre, stein eller metall.

Ceilings

Minimalisme i interiøret ser ganske elegant ut. Bildene presentert i dette materialet formidler dette tydelig. For å designe i denne stilen, enkelheten og skjønnheten til linjer, kan du brukefølgende takdesign alternativer:

  1. Strekkhvitt, beige eller sandtak. Samtidig skal den være monofonisk.
  2. Standardtak m alt i en lys matt ensfarget finish.
  3. Flerlags, understreket av prikk og skjulte høydepunkter.

Slike tak gjør rommet pent, elegant, komfortabelt og koselig.

Vegger

I interiørdesign innebærer minimalisme å dekorere vegger med enkle solide materialer. For å gjøre dette, bruk:

  1. Paneler og innsatser laget av tre - pære, eik, bjørk, kirsebær. Til statusleiligheter brukes wenge, palisander, valnøttrot.
  2. Bakgrunn med tegninger og mønstre.
  3. Blanke overflater som fliser eller glass.
  4. Panoramiske vinduer der vakker natur kan sees.
  5. Byene eller søylene er laget av kunstig marmor eller stein, polert sement, murverk, naturstein kan brukes.
minimalisme i interiørbildet
minimalisme i interiørbildet

Floors

For design av gulv i stil med minimalisme i det indre av leiligheten, brukes monofoniske materialer av høy kvalitet. Hvis det brukes et selvnivellerende gulv, bør det være uten mønster. Flisen bør velges av høy kvalitet, slitesterk, helst i stort format. Tregulv legges ved hjelp av en direkte- eller dekkmetode, mens man bruker én tresort. Ikke veksle mellom mørke og lyse bord og ikke legg ut med mønster.

Linoleum passer til rommet, som ikke bare vil dekorere det, men også isolere det. På soverommet, stuen eller badet kan du velge et teppe med høy luv. Det er best at det har riktig form, solid farge og uten trykk.

Møbler

Minimalismestilen i interiøret i leiligheten innebærer valg av praktiske, funksjonelle møbler laget av naturlige materialer. Skapmøbler er valgt fra tre eller plast. Vanligvis har hun en geometrisk form, den er symmetrisk og asymmetrisk. Myke rektangulære eller ovale møbler med vanlig møbeltrekk vil være det beste alternativet. Kan dekoreres med kromelementer.

minimalisme i det indre av leiligheten
minimalisme i det indre av leiligheten

Senger skal ha en enkel rektangulær form. Soaring-modeller, opplyst nedenfra, er store i størrelse og har et skjult oppbevaringssystem. Rommet skal ikke ha ekstra møbler. Det er best å velge design som kombinerer flere funksjoner. Ofte er rommet utstyrt med innebygde møbler og hvitevarer for å frigjøre plass.

Lighting

Minimalisme krever god planlagt belysning. Det er med ham det vil være mulig å sone, endre og transformere rommet. Ofte er hvite rom utstyrt med 2 typer belysning - hverdagslig og festlig. Det viser seg at på vanlige dager vil enkle lamper med hvitt diffust lys fungere. Og på helligdager brukes lys rundt omkretsen av taket, møbler eller i nisjer.

Ofte brukt skjult belysning montert bak møbler, rørleggerarbeid. Rom med stor takhøyde er utstyrt med hengende lysekroner. Plafonds er valgt med en diskret design oget lite antall krystallanheng. Lysekroner komplementerer retningsbestemte lamper, spotlights eller gulvlamper.

Tekstiler

For å understreke enkelheten og stilfriheten, brukes en liten mengde tekstiler. Denne regelen gjelder utformingen av vinduer og døråpninger. De kan ikke være gardiner. Hvis vinduene er i 1. etasje, er de dekket med vanlige kuttede gardiner, persienner eller japanske paneler.

minimalisme stil i interiøret i leiligheten
minimalisme stil i interiøret i leiligheten

Noen materialer brukt til å dekorere soverommet:

  1. Brød og puter skal være enkle.
  2. Gulvet skal dekkes med et lite teppe.
  3. Vinduer krever lysgardiner eller lamellgardiner.

Kjøkken

Dette rommet skal være rent og ryddig. Minimalisme i det indre av kjøkkenet innebærer bruk av et lite antall gjenstander, alt unødvendig bør fjernes. Derfor må teknikken være innebygd. I designen er det ønskelig å bruke stein, murstein, tre. Dekorasjoner i glass og kromstål er tillatt.

Til veggene er det ønskelig å velge beige og hvite farger, som kan fortynnes med grå og brune møbler. Gulvet skal dekkes med parkett eller fliser. Innredningen av kjøkkenet innebærer tilstedeværelsen av møbler med enkle former.

Soverom

Dette rommet bør ha rikelig med sollys. Det er bedre å velge rolige, varme farger. En kombinasjon av lilla og beige, samt grått og hvitt er tillatt. Et vanlig teppe legges vanligvis på gulvet.

interiør minimalisme
interiør minimalisme

Soverom skal være koselig. Den trenger noen møbler. Det er tilrådelig å sette ting i innebygde garderober, enkle nattbord. Speil og lamper er montert på veggen. Det er bedre å velge de enkleste gardinene og bruke persienner.

Sengen skal være kortfattet. Designere anbefaler å velge et bredt design med en hodegjerde i tre. Funksjonelle skap ser bra ut rundt det, som lamper kan plasseres på. Soverommet kan ha massive blomsterpotter med planter.

Stue

Minimalismen i interiøret i stuen antyder tilbakeholdenhet og eleganse. Ordner du alt riktig, får du et rom med lysenergi. Klassiske farger brukes til dekorasjon: svart, hvit, beige, grå. Fet fargetoner som oransje, rød og grønn er også tillatt.

minimalistisk stueinteriør
minimalistisk stueinteriør

Utformingen av stuen i minimalisme er harmonisk og funksjonell. Store vinduer slipper inn naturlig lys og får rommet til å se større ut. Det er ønskelig å feste TV-en på veggen, og bygge inn skap. Elementer med flate reflekterende deler vil gjøre det. Møbler bør velges med geometriske former og til og med silhuetter.

Bad

Interiøret og rørleggingen i dette rommet er behersket og strengt. Med minimalisme bør du ikke bruke mer enn 2 primærfarger. Gulvet bør ikke belastes med teksturer og farger. Det er tilrådelig å legge fliser eller laminat med vanntette egenskaper. Designet innebærer utelukkelse av veggmalerier, basrelieffer. Framaterialer egnet tre, metall, glass.

Det er nødvendig å begrense antall badeinnredninger. Hyller med rulledører ser pene ut og overbelaster ikke rommet. Metallfester for speil og håndklær ser bra ut. Vær oppmerksom på omgivelseslys.

Dermed er stilen til minimalisme nå veldig etterspurt. Den kan brukes til å dekorere forskjellige rom. Hos ham blir rommene koselige og elegante.

Anbefalt: