Hvordan lime aluminium til aluminium hjemme: metoder og midler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lime aluminium til aluminium hjemme: metoder og midler
Hvordan lime aluminium til aluminium hjemme: metoder og midler

Video: Hvordan lime aluminium til aluminium hjemme: metoder og midler

Video: Hvordan lime aluminium til aluminium hjemme: metoder og midler
Video: Как штукатурить откосы на окнах СВОИМИ РУКАМИ 2024, April
Anonim

Å dømme etter de mange anmeldelsene, må hjemmehåndverkere ofte lime ting laget av aluminium. Dette materialet er mye brukt fordi det er ganske holdbart og motstandsdyktig mot ytre påvirkninger. Imidlertid har ikke dette metallet klebende egenskaper. Som et resultat, hvis aluminiumsgjenstander er koblet til hverandre, vil det dannes en oksidfilm på overflaten og bindingen vil være vanskelig. Dette forklarer hvorfor mange nybegynnere er interessert i spørsmålet om hvordan man limer aluminium til aluminium.

Ifølge erfarne håndverkere, for å sikre en kvalitetsforbindelse, må du kjøpe et spesielt lim. I motsetning til andre limblandinger, er sammensetningen supplert med spesielle tilsetningsstoffer, hvis oppgave er å forhindre dannelse av en oksidfilm. Hvordan lime aluminium til aluminium, vil du lære av denne artikkelen.

Om limmetoder

Til tross for tilstedeværelsen av ubestridelige fordeler som aluminium har fått stor popularitet på grunn av, har dette metallet også en ulempe. Den konkludererdet faktum at under festing kan mesteren ha vanskeligheter. På grunn av det faktum at aluminium er ganske mykt, vil konvensjonelle boltforbindelser ikke fungere. Profesjonelle kobler sammen aluminiumsdeler ved sveising.

Båndtilkobling
Båndtilkobling

Men denne metoden krever argon og komplekst utstyr som en kvalifisert spesialist kan jobbe med. Derfor brukes kaldsveising oftest. Denne teknikken gir to metoder for tilkobling. Den første bruker diffusjonsprinsippet. I øyeblikket av tilkobling av to faste overflater under påvirkning av trykk, skjer interpenetrering av molekylene deres. Med andre ord, de blander seg med hverandre. Denne metoden er ganske kompleks og brukes i bedrifter. Den andre tilkoblingsmetoden er liming med spesialverktøy, som vil bli diskutert senere.

Om polyuretanlim

For de som ikke vet hvordan aluminium kan limes sammen, kan vi anbefale en blanding basert på polyuretan. Dette limet er en- og to-komponent. I det første tilfellet er sammensetningen av limet representert av en polyuretan. Løsemiddel ikke inkludert. Disse limene påføres de utsatte delene av produktene som skal skjøtes. Før liming forhåndsfuktes overflatene med vann. Siden tokomponentprodukter inneholder en herder, er det ikke nødvendig å behandle aluminium med vann. Ifølge eksperter er to-komponentprodukter preget av økt plastisitet og varmebestandighet. Forbindelsene er veldig sterke. I tillegg er de ikke påvirket av olje, sopp ogmugg.

Om harpiksformuleringer

Hvis du er interessert i hvordan du limer aluminium til aluminium, bruk to-komponent komposisjoner basert på epoksy. Det særegne ved disse produktene er at de er motstandsdyktige mot høye temperaturer og har forbedrede klebeegenskaper. Med deres hjelp limes materialer med forskjellige termiske ekspansjonsindikatorer sammen, nemlig tre, porselen og stein.

Typer harpikslim

Avhengig av herdeforholdene, klassifiseres epoksyharpikslim i to kategorier:

  • Betyr som kan stivne ved temperaturer over 1 tusen grader. Anvendelsesområde - industribedrifter.
  • Forbindelser av kaldherdning. Lim kan herde ved temperaturer som ikke overstiger +350 grader.

Ved bruk av to-komponent epoksylim anbefales det å tilsette herdere i forskjellige proporsjoner. Hvilket lim for å lime aluminium til aluminium? Mer om dette senere.

Hvordan lime?

Tett aluminium med aluminium kobles sammen ved hjelp av følgende blandinger:

Mastix. Liming av høy kvalitet er mulig ved temperaturer fra -50 til +145 grader. Kobler sammen jernholdige og ikke-jernholdige metaller. Brukes også som fugemasse. For å bli eier av en 50 grams flaske, må du betale 30 rubler

hvordan lime aluminium til aluminium tett
hvordan lime aluminium til aluminium tett
  • Cosmopur 819. Polyuretanbasert blanding. Ved hjelp av dette verktøyet elimineres hull og hjørner limes. Prisen på et rør fra 300,-ml lim - 500 rub.
  • Astrohim ACE-9305. Brukes i samme temperaturområde som Mastix. Ved hjelp av dette stoffet blir ødelagte fragmenter gjenopprettet i detalj. For eksempel utskjæring. Lim koster mer: 80 rubler.
  • "Epoxy Metal Moment". Det er et to-komponent lim som brukes til å lime aluminium, tre, marmor og glassflater sammen. Dette verktøyet brukes også til å eliminere forskjellige hull og sprekker. 0,05-liters pakke koster 350 rubler
  • Abro Steel. Dette verktøyet brukes i tilfeller der det er nødvendig å reparere sanitærutstyr eller tanker der væske er lagret. Etter vurderingene å dømme er limet veldig følsomt for renheten til overflatene som skal skjøtes. En pakke på 57 gram koster 150 rubler.
  • Permatex Cold Weld. Dette to-komponent epoksybaserte varmebestandige limet har iboende brannslokkingsegenskaper. Verktøyet er motstandsdyktig mot langvarig (ikke høyere enn 149 grader) og kortvarig (opptil 177) varme. Polymerisasjonen tar ikke mer enn 15 minutter. Prisen på en 56-grams pakke er 300 rubler.
hvordan lime aluminium hjemme
hvordan lime aluminium hjemme
  • "Titan". Ganske populært lim. Danner en søm som er motstandsdyktig mot mekanisk påkjenning. Blandingen selges i flasker på 310 ml for 250 rubler.
  • Wurth Liquid Metal. Det er et tyskprodusert cyanoakrylatlim. For de som er interessert i hvordan man limer aluminium til aluminium, anbefaler eksperter dette verktøyet. Det særegne med denne blandingen er at den fryserhun er veldig rask. Du kan jobbe med både metallprodukter og transparente materialer. En 20 grams flaske koster 100 rubler.
  • Cosmo PU-200. Det er ikke noe løsemiddel i dette to-komponent polyuretanproduktet. Etter vurderingene å dømme er den resulterende sømmen veldig varmebestandig. Etter at den er helt frossen, kan den males. Lim brukes til å lime aluminium, gipsplater, tre, polert glassfiber og laminat. Gjenopprett også monteringssømmer, hvis bredde ikke overstiger 8 mm. Prisen på en 900 grams flaske: 800 rubler
hvordan lime aluminium til aluminium
hvordan lime aluminium til aluminium

Hvordan bruker jeg blandinger?

For de som ikke vet hvordan man limer aluminium hjemme, må du følge følgende handlingssekvens:

Rust og skitt fjernes fra overflaten av områdene som skal skjøtes med finkornet sandpapir eller en børste

hvordan lime aluminium
hvordan lime aluminium
  • Ytterligere er overflatene behandlet med aceton.
  • Etter det må du vente en stund til området tørker.
  • I en separat beholder blander du lim og herder. Du bør få en homogen viskøs masse.
  • Limblandingen må påføres overflaten i form av prikker eller tynne strimler. Deretter presses delene tett mot hverandre. I denne posisjonen må de fikses og stå i 15–20 minutter.

Hvis du har overflødig, kan du fjerne det med en klut fuktet i løsemiddel.

Avslutningsvis

Du må jobbe med limhusk at disse stoffene er svært giftige. Derfor er det tilrådelig å lime aluminiumsdeler i et godt ventilert område. Det ville være nyttig å bruke hansker, åndedrettsvern og beskyttende plastbriller.

Anbefalt: