DIY undervannsmetalldetektor: beskrivelse, verktøy, montering

Innholdsfortegnelse:

DIY undervannsmetalldetektor: beskrivelse, verktøy, montering
DIY undervannsmetalldetektor: beskrivelse, verktøy, montering

Video: DIY undervannsmetalldetektor: beskrivelse, verktøy, montering

Video: DIY undervannsmetalldetektor: beskrivelse, verktøy, montering
Video: DIY metal detector kit assembly | best DIY metal detector kit [Step by step instructions] 2024, April
Anonim

Ekte radioamatører er ikke de innbyggerne som ønsker å spare sparepengene sine på kjøp av nytt utstyr, men de som virkelig ønsker å bringe alle eksisterende parametere til en bestemt enhet til maksimal ytelse. Denne uttalelsen gjelder også for de som planlegger å lage en undervannsmetalldetektor med egne hender. Dette alternativet er bare hensiktsmessig hvis mesteren har de nødvendige ferdighetene. Resultatet av manipulasjonene vil avhenge av hvordan materialer av høy kvalitet ble tilberedt på forhånd.

Havbunnssøk
Havbunnssøk

Description

Å bygge en metalldetektor under vann med egne hender er ikke bare enkelt, men også økonomisk lønnsomt. Ved hjelp av en ferdig enhet kan du finne forskjellige gjenstander på bunnen av en elv, et hav eller en innsjø. Enheten fungerer perfekt selv under forhold med dårlig sikt og sterk støy. Eksperter identifiserer følgende funksjoner til metalldetektoren:

  1. Produktet er lønnsomtskiller seg fra den klassiske enheten ved varigheten av å være under vann. Noen eksperter foretrekker å gå opp til halsen med en metalldetektor, og det er derfor det er nødvendig å ta hensyn til den optimale nedsenkingsdybden til enheten. Det er nødvendig å forutse alle nyansene på forhånd.
  2. For å lage en undervannsmetalldetektor av høy kvalitet med egne hender, må du konfigurere produktet til å søke etter ikke-jernholdige metaller.
  3. Nøyaktig gjenkjennelse av små gjenstander: ringer, øredobber, kjeder. Det er disse produktene som er hovedbyttet for undervannssøkere.

Disse tre kriteriene må tas i betraktning av skipsføreren under montering av utstyr.

Profesjonelt alternativ
Profesjonelt alternativ

Hovednyanser

For å lage en undervannsmetalldetektor med egne hender, må du forberede en PETV-tråd 0,5 mm tykk på forhånd. Mesteren skal få 25 svinger. Du kan eksperimentere med ledningen og formen på spolen. For et klassisk produkt trenger du 25 meter PETV. For å bygge en kontrollenhet og en stang, må du bruke et rustfritt stål eller plastrør. Dette kravet må overholdes, da andre materialer under vann vil være utsatt for de negative effektene av korrosjon. Hvis mesteren bygger en struktur i rustfritt stål og plast, vil det ferdige produktet sammenlignes gunstig med alle analoger med lang levetid. Hovedrammen bør ikke være for lett, ellers vil den stadig dukke opp. For at en gjør-det-selv undervannsmetalldetektor skal være pålitelig og behagelig å bruke, må den taklede negative effektene av s alt sjøvann.

Hjemmelaget modell fra improviserte materialer
Hjemmelaget modell fra improviserte materialer

Nødvendige verktøy

Du kan lage en undervannsmetalldetektor med egne hender på bare noen få timer, hvis du følger alle anbefalingene fra eksperter. En universell enhet kan lages hvis du klargjør følgende verktøy:

  • duct tape;
  • loddebolt og loddetinn;
  • PCB;
  • skarp kniv og saks;
  • PETV-ledninger med parametere 0,5 mm;
  • grunnleggende elektroniske komponenter;
  • silikonforsegling.
  • Undervanns metalldetektor
    Undervanns metalldetektor

Detaljerte instruksjoner

Å bygge en undervannsmetalldetektor med egne hender er ikke så vanskelig, det viktigste er å begynne med å klargjøre kretskortet. Etter det er alle nødvendige elektroniske elementer nøye installert på den. Det er bedre å lodde detaljene. Mesteren må koble til strømkilden. Det skal være et kraftig oppladbart batteri, ikke et konvensjonelt batteri. Det forberedte brettet med strømforsyningen er installert i en forseglet beholder. Om nødvendig må du ta med LED-pærer til overflaten. Alle skjøter skal behandles med silikonfugemasse. Beholderen er festet på en forhåndsmontert stang. Det er nødvendig å vikle søkespolen med høy kvalitet. For disse formålene er en 3-liters krukke ideell. Kroppen skal være av plast. Den viklede tråden er forsiktig fylt med silikonforsegling. Det gjenstår bare å lodde ledningene fra spolen til den strandede ledningen.

Image
Image

Maksimal tetthet

Eksperter anbefaler å fylle alle eksisterende hull med silikonforsegling. For kontrollenheten og spolen kan du bruke klassiske polypropylenrør med passende diameter. Bygg en stang av høy kvalitet fra en gammel fiskestang og pålitelige adaptere. For strømforsyningsboksen kan du trygt bruke røret fra tetningsmassen. På det siste stadiet må masteren installere vanntette porter for kontaktene. På grunn av dette vil det være mulig å koble til undervannshodetelefoner for en metalldetektor.

Du kan bygge mange interessante og høykvalitetsprodukter med egne hender. Du trenger bare å følge den klassiske ordningen. Med en ferdiglaget metalldetektor vil det være mulig å dykke til store dyp. Enheten skal ha s altkompensasjon, samt en behagelig indikasjon. Bruken av en klassisk skjerm i denne bransjen er uberettiget. Det er best å lage en armatur som en amfibie eller undervannsdetektorer. Takket være dette vil det være mulig å gjenkjenne verdifulle metallprodukter på bakken og under vannsøylen.

Anbefalt: