Helpebad, flytende akryl: anmeldelser, bilder. Selvfyllende badekar. Hva er bedre - et bulkbad eller en akrylfôr?

Innholdsfortegnelse:

Helpebad, flytende akryl: anmeldelser, bilder. Selvfyllende badekar. Hva er bedre - et bulkbad eller en akrylfôr?
Helpebad, flytende akryl: anmeldelser, bilder. Selvfyllende badekar. Hva er bedre - et bulkbad eller en akrylfôr?

Video: Helpebad, flytende akryl: anmeldelser, bilder. Selvfyllende badekar. Hva er bedre - et bulkbad eller en akrylfôr?

Video: Helpebad, flytende akryl: anmeldelser, bilder. Selvfyllende badekar. Hva er bedre - et bulkbad eller en akrylfôr?
Video: Beliani Free standing Oval Bathtube - Tube - Acrylic - BARBADOS - Eng 2024, April
Anonim

Flytende badakryl er et nytt konsept i rørleggerverdenen. Hvordan brukes dette materialet? Hva er badekar? Hvordan gjør du selv baderomsrenovering med flytende akryl?

Hva er "Stakryl"?

I dag brukes to metoder for badrestaurering. Den første er installasjonen av en akrylfôr, den andre er fyllingen av overflaten med en flytende polymer. Begge alternativene bruker samme materiale, men prosessen og kostnadene er forskjellige på mange måter.

Flytende akryl ("Stakryl") gjenoppretter gamle, slåtte eller ripede badekar, maskerer defekter. I flere timers arbeid lager mesteren fra et skjemmende badekar en ny kopi, utad ikke forskjellig fra de på markedet. "Stakril" brukes til restaurering og totalrenovering av eventuelle modeller. Bulk badekar - dette er navnet på restaureringen av badekar med "Stakryl", et nytt badekar helles bokstavelig t alt på det gamle. Metoden er ganske enkel, rask og effektiv, så det er fullt mulig å utføre restaureringsarbeid med egne hender. badekar,håndlaget vil være billigere. Kostnaden vil være mellom 15 % og 20 % av salgsprisen for et nytt produkt.

bulk bad flytende akryl anmeldelser
bulk bad flytende akryl anmeldelser

Når er den beste tiden å restaurere et badekar? Hvis chips, sprekker dukket opp på emaljen, mistet den glattheten og ble grov. Akrylsammensetning kan kjøpes i hvilken som helst rørleggerbutikk. I tillegg til materialet trenger du verktøy: en enhet for å fjerne overløpet - avløpssystem, gummihansker, maskeringstape, en drill med en ståltråddyse, en børste. En lommelykt eller bærelampe kan være nyttig når du arbeider med interiøret.

Fordeler med flytende akryl

  • Lar deg forvandle utseendet til badekaret fullstendig, gjenopprette dets glans og glans uten å kjøpe nytt rør. Billigere enn å kjøpe og installere et nytt badekar.
  • Materialet danner en glatt, men glatt og behagelig å ta på overflaten.
  • Et bulkbad (flytende akryl), hvis vurderinger generelt er positive, er ikke redd for bakteriell, kjemisk eller mekanisk påvirkning. Sammensetningen vil ikke bli en grobunn for bakterier. Forenklet stell av badet, det er lettere å vaske. Du bør velge skånsomme produkter, såpe, brus.
  • Når du arbeider med akryl, er det ikke nødvendig å demontere finishen, fjerne det beskyttende plasthjørnet eller flisen. Akryl er kompatibel med alle underlag.
  • Restaurering av støpejernsbad gir samme utmerkede resultat som restaurering av produkter laget av akryl eller stål.
gjør-det-selv badestamp
gjør-det-selv badestamp

Restoration "Stakryl". Forbereder

  1. Koble fra kloakknettet, fjerne avløp, fjerne sifoner, pakninger og deler.
  2. Sliping av overflaten med sandpapir eller en kvern.
  3. Behandling og utjevning med overflaten av dype riper, fliser og andre defekter. Akryl vil ligge bedre og jevnere på et enkelt plan. Et bulkbad (flytende akryl), som det er tilrådelig å studere ved planlegging av reparasjoner, har en jevn glans hvis teknologien følges.
  4. Avfetting av badekaret (med alkohol, raffinert bensin, aceton og andre spesialmidler) er viktig å gjøre riktig slik at "Stakryl" tydelig kan feste seg på overflaten

Emaljering med "Glass" i etapper

  • Utvalg av verktøy. Vi forbereder kun spesielle enheter, ikke i noe tilfelle en børste eller en rull.
  • Forberedelse av "Stakril" i henhold til instruksjonene. I sin opprinnelige tilstand er den representert av to komponenter: en tykk akrylbase og en flytende herder. Bland godt før restaurering. Den resulterende arbeidsblandingen skal være viskøs, flytende og herdende etter en tid etter påføring. Kildematerialet må være av høy kvalitet og passe i tide.
  • Fordeling av materiale i badekaret. Prosessen vil kreve forsiktighet og forsiktighet.
  • I gjennomsnitt krever bulkbad i standardstørrelse ca. 3,5 kg, tørket på 4 dager.
bulk bad eller liner som er bedre
bulk bad eller liner som er bedre

Akryl helles sakte, først på overkanten, i en tynn stråle, slik at det rennerned og fylte hele overflaten. Fyll umiddelbart ut hullene som ble avdekket. "Stakryl" faller jevnt på overflaten og danner et lag med ønsket tykkelse (2-8 mm).

Gjør-det-selv fyllebad. Tips

  1. Rengjøring av gammel emalje med slipende materiale lar deg skape den nødvendige ruheten og øke vedheft. Det er bedre å bruke en drill med metallbørste.
  2. Alt støv etter stripping må vaskes av med vann, og avfett deretter overflaten med et løsemiddel.
  3. Spåner og sprekker trenger ikke å skjules nøye, akryl vil fylle dem ut.
  4. Etter at sifonen ble fjernet, sett en beholder under hullet.
  5. I prosessen med å fylle badekaret med akryl, hell komposisjonen på siden, kontroller tykkelsen på strålen. Når den første bølgen når veggen, begynner vi å bevege oss rundt omkretsen. Fyll deretter ut en sirkel til den lukkes.
  6. Vi overvåker hele tiden at materialet helles i riktig mengde for å danne et lag: ikke for mye og ikke for lite. Ikke vær redd for overskudd, det vil renne ut gjennom hullet.
  7. Du kan ikke korrigere eller dirigere den flytende komposisjonen. Den jevne tykkelsen bør sette seg selv.

Badekar i hellet akryl, hvis anmeldelser taler om deres høye kvalitet, blir stadig mer populære på grunn av teknologiens enkelhet og effektivitet.

bulk akryl badekar anmeldelser
bulk akryl badekar anmeldelser

Hvordan lages et akrylinnlegg?

For å få et innlegg bringes et ark sanitærakryl til ønsket temperatur og blåses inn i en spesiell form. Faktisk er dette et enkelt akryl badekar, kun et gammelt badekar frastøpejern eller stål blir dens ramme. Akrylforing kan monteres selv. For å gjøre dette, forslip og tørk overflaten. Før installasjon er det viktig å nøye og tydelig måle plasseringen av dreneringshullene og kutte dem inn i innsatsen. Etter klargjøring settes foringen inn i badekaret. Landing utføres på et spesielt lim eller monteringsskum. Formen står med vann under hele krympings- og forsterkningstiden.

akrylfôr eller hellekar
akrylfôr eller hellekar

montering av akrylfôr

Akrylfôr er en effektiv restaureringsmetode som forlenger levetiden til badekaret med ytterligere 20 år eller mer. Den velges for hvert bad individuelt, siden innsatsen må passe under basen i form. Det er ganske vanskelig å bestemme hvilken som er bedre - et bulkbad eller en akrylfôr. Begge gjenopprettingsmetodene er svært effektive. Etter å ha studert essensen og teknologien til disse metodene, kan du velge den mest passende.

Mesteren tar mål, finner ut av kunden ønsker om fargen. Den produserte foringen installeres først etter de forberedende tiltakene:

  1. Rengjøring og avfetting av innsiden.
  2. Påføring av lim på basen og foringen.

Akrylfôr legges i karet og presses godt. I dette tilfellet gis spesiell oppmerksomhet til sammentreffet av dreneringshullene, eliminering av hull. Pressen som holder formen mens limet herder er vann.

hva er bedre et bulk bad eller en akryl liner
hva er bedre et bulk bad eller en akryl liner

Hengebad ellerliner - hvilken er bedre?

Sammenlign begge alternativene for å reparere et badekar på en rekke måter. Spesifikasjoner er vist i tabellen.

Parameters Akrylfôr Pumpebad
Lifetime Under 20 Under 15 år
Tid for restaureringsarbeid 2 til 5 timer 1,5 til 2 timer
Fulltørking 24 timer Fra 1 til 4 dager
Badeform Standard Any
Må jeg fjerne flisene langs siden? Yes Nei

Sammenligning av to teknologier

Bulkbadekar og akrylfinger er nesten like gode som hverandre når det gjelder praktisk og økonomi. Men hver gjenopprettingsmetode har sine fordeler og ulemper.

  • Akrylbadekarfylling vil oppheve sannsynligheten for installasjon eller installasjon av dårlig kvalitet. Selve malingen er festet på den forberedte overflaten. Fylling med flytende akryl lar deg skjule defekter.
  • I prosessen med å helle med "Stakryl" er muligheten for delaminering utelukket, og bruk av akrylfôr kan være forbundet med en rekke problemer. Det er en trykkavlastning i avløpet, noe som resulterer i flekker, sopp, mugg og en ubehagelig lukt.
  • Akrylfôrboksvære ujevnt installert, med ujevn pute, luftbobler og nedbøyninger. Hvis foringsoppløsningen ikke er ordentlig forberedt, vil mørke flekker vises gjennom foringen.
  • Det er viktig at utseendet til akrylforingen er mye mer fordelaktig. Det er verdt å huske at foringen i et stålbad varer halvparten så lenge som i et støpejernsbad. For stålprodukter er bulkmetoden fortsatt fordelaktig.
  • Et bulkbad, hvis foto og teknologi finnes i artikkelen, vinner med tanke på kostnad og allsidighet. Reparasjon med flytende akryl er mer teknologisk avansert enn arbeidet med å installere foringen. Restaurering med "Stakryl" kan gjøres uavhengig, uten å kontakte spesialister.
  • For å installere foringen må du eksponere kantene på karet. Hvis den er stivt koblet til veggen (epoksyharpiks eller sementmørtel), må forbindelsen ødelegges, og etter restaureringen vil den gjøres på nytt. Flytende akryl vil ikke kreve dette.

Viktig for nybegynnere

Nybegynnere som ikke har erfaring med restaurering av badekar anbefales å se videoer, demonstrasjoner av skjenketeknikken "Stakryl". Akrylfôr eller hellekar krever en klar og rask tilnærming til installasjon. Noen minutter brukt på å se en opplæringsvideo vil ikke være bortkastet. Å se på arbeidet til en profesjonell vil bidra til å unngå noen alvorlige mangler forbundet med mesterens uerfarenhet.

Herdetiden for sammensetningen bestemmes av det valgte merket. Materialer er delt inn i hurtigtørkende, slik at du kan betjene badekaret på en dag, ogvanlig, herding i minst 4 dager. Belegg som tar lengre tid å tørke, vil ende opp med å bli noe sterkere.

For reparasjoner av høy kvalitet anbefales det å kjøpe merkede Stakryl, selvfølgelig, med gyldig utløpsdato. Ved restaurering er det uønsket å fortynne akryl for flytende, sparing i dette tilfellet vil bety å spare styrke. Flytende formulering med redusert viskositet resulterer i redusert lagtykkelse og beleggpålitelighet.

bulk bad
bulk bad

Konklusjon

Hva skal jeg gjøre hvis overflaten på badekaret har fått en uutslettelig skitten gul fargetone? Nå kan du restaurere badekaret selv hjemme. "Stakril" når det gjelder styrke er ikke dårligere enn fabrikkemaljen. Bulklaget grenser tettere til overflaten enn foringen, og danner en enkelt helhet med den. Akryl er i stand til å motstå store belastninger, motstandsdyktig mot mekanisk, kjemisk påkjenning, letter vedlikehold. Å kjøpe nytt rørleggerarbeid er mye dyrere enn å restaurere badekar. Et selvnivellerende badekar vil vare opptil 15 år, mens en akrylfôr vil vare opptil 20 år.

Anbefalt: