Rillevegger på ulike måter

Rillevegger på ulike måter
Rillevegger på ulike måter

Video: Rillevegger på ulike måter

Video: Rillevegger på ulike måter
Video: In Different Ways (Life Moves) 2024, Kan
Anonim

Ved overhaling av lokaler er det svært ofte nødvendig å utføre veggjaging. Før du fortsetter med forberedelsen, må du bestemme deg for strømforsyningen til hjemmet ved å lage en ledningsplan med plasseringen av stikkontakter og brytere. Den enkleste måten er å utføre ekstra ledninger direkte langs veggens plan, fikse den med spiker eller gjemme den i en spesiell boks. Imidlertid har denne metoden mange ulemper, først og fremst i strid med det estetiske utseendet til rommet. Derfor er jaktvegger for ledninger valgt av de fleste. I dette tilfellet er det ment å lage en utskjæring der alle nødvendige ledninger kan passe.

veggjaging
veggjaging

I dag kan veggjaging gjøres med spesialverktøy eller for hånd. Men før du begynner å jobbe, bør du gjøre deg kjent med de grunnleggende reglene. Du kan ikke kutte i en vilkårlig vinkel. Handlinger bør utføres strengt i en vinkel på 90 grader. Dybden og bredden på blitzen bør ikke overstige 25 mm. Når du lager et vertik alt kutt, må du trekke deg tilbake minst ti centimeter fra hjørnene, samt vindu ogdøråpninger. I tilfellet med et vertik alt arrangement, trekkes fra taket fra 15 til 40 cm.

Chase vegger for ledninger
Chase vegger for ledninger

Så, jakte på vegger for hånd er det enkleste alternativet, med store arbeidskostnader. For å jobbe trenger du bare en hammer og en meisel. Denne metoden er snarere fordelaktig i tilfelle det er nødvendig å lage et lite segment. Fordelene er først og fremst at et dyrt verktøy og strøm ikke er nødvendig for å lage en utskjæring. Imidlertid er det i virkeligheten hardt arbeid, som tar mye tid og krefter. I tillegg vil ikke selv med et sterkt ønske om å lage en jevn fordypning fungere.

Jaktvegger for rør
Jaktvegger for rør

Den manuelle metoden er ikke egnet hvis veggene jager under rør, da de har stor diameter, i motsetning til ledninger. I dette tilfellet er det bedre å jobbe med en puncher. Først lages små hull langs den merkede stripen hver 1-2 cm Etter boring går verktøyet over til slagmodus. Resten av gipsen fjernes deretter. Faktisk er dette en grei og ganske rask metode, men den produserer store mengder støv. I tillegg skapes det en grei støy under arbeidet, og stripen er ikke helt jevn.

Hvor mer effektivt er veggjaging med vinkelsliper (sliper). Først av alt gjøres parallelle kutt med en dybde på ca 2 cm i henhold til merkingen. Etter det må du fortsatt bruke en perforator for å bruke en spesiell dyse i formenskulderbladene slår ned den sentrale delen av utskjæringen. Selv om du kan ty til manuell kutting, ved hjelp av en meisel og en hammer. Den største fordelen kan betraktes som en pen og jevn utskjæring. Det er tilrådelig å utføre arbeidet med en assistent som samler opp byggestøv og bruker en støvsuger under jakten. For denne operasjonen må du kjøpe en dyr diamantskive.

Anbefalt: