Hvordan dyrke ingefær hjemme - funksjoner, anbefalinger og anmeldelser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dyrke ingefær hjemme - funksjoner, anbefalinger og anmeldelser
Hvordan dyrke ingefær hjemme - funksjoner, anbefalinger og anmeldelser

Video: Hvordan dyrke ingefær hjemme - funksjoner, anbefalinger og anmeldelser

Video: Hvordan dyrke ingefær hjemme - funksjoner, anbefalinger og anmeldelser
Video: How to Grow Ginger | creative explained 2024, Kan
Anonim

Syrlig smak og krydret aroma. Alle som har prøvd ingefær minst én gang, vet at denne planten ikke kan forveksles med noen annen. Det er ikke bare veldig nyttig, men også deilig. For at ingefær alltid er for hånden til rett tid, kan du dyrke den rett på vinduskarmen hjemme. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du dyrker ingefær hjemme.

Hvor brukes ingefær?

Hvordan dyrke ingefær hjemme i vinduskarmen
Hvordan dyrke ingefær hjemme i vinduskarmen

Ingefærrot har blitt brukt med suksess i matlaging i mer enn et tiår. Ekte gourmeter er i stand til å sette pris på hvordan en rett endrer smak når det er ingefær i den. Den tørkede roten til denne planten legges til forskjellige bakverk, fra vanlig brød til konfekt. For eksempel, om vinteren, skaper vanlige pepperkaker en viss ferieatmosfære. Kokker av det høyeste kjøkkenet, og til og med vanlige husmødre, legger ingefær til forskjellige retter for å gi et krydret preg. Ferskpresset juice fra denne planten er inkludert i ulike sauser. Til og med ingefær tilsettes drikke, enten det er vanlig vann ellergløgg.

Marinert rot som en egen forrett kan pynte ethvert bord. Men bruksområdet for denne planten er mye bredere. Medisin har lenge notert sine medisinske egenskaper. Det forbedrer ikke bare immuniteten og styrker kroppen, men behandler også ulike sykdommer. Ved systematisk bruk tynner ingefærrot ut blodet. Dette forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen. Mer oksygen kommer inn i hjernecellene. Ingefær brukes i behandling av magen, så vel som ved leversykdommer. Roten til planten bidrar til å øke styrken hos menn, og induserer kvinner til lidenskap. I tillegg er ingefær et naturlig beroligende middel. Kan du dyrke ingefær selv? Svaret på dette spørsmålet finner du i denne artikkelen.

Populære varianter

Ingefær har vært dyrket i lang tid. De første eksperimentene ble utført på begynnelsen av 1400-tallet. Hele denne tiden prøver oppdrettere å utvikle en universell variant. Den skal være saftig og rik på smak. Ingefærrøtter er forskjellige fra hverandre. Kjøttet deres er grønnaktig, brunt, gult, ispedd blått. Lukten er hovedsakelig sitrus eller urte. Det finnes imidlertid også varianter hvis røtter ikke lukter like behagelig som alle de andre. For eksempel parafin. Men den krydrede smaken og duftende aromaen er tilstede hos alle, uansett variasjon. Barbados svart og bengalsk hvit ingefær er de vanligste og mest populære variantene. De skiller seg bare fra hverandre i smakens lysstyrke: svart er det mest intense og brennende.

Vilkår for avl

Hvordan dyrke ingefær frarot
Hvordan dyrke ingefær frarot

For vellykket dyrking av ingefær er det nødvendig å skape optimale forhold for den. Det er verdt å huske at denne planten vokser i tropene. Den har et varmt og fuktig klima. Hvis du følger følgende parametere, vil dyrking av ingefær ikke skape problemer:

  • Optimal temperatur for dyrking - fra 15 til 32 grader. Hvis temperaturen er lavere, vil ingefæren, i stedet for å spire, ganske enkelt gå i dvale.
  • Fuktigheten bør være høy. Du kan støtte den på to måter: vanning og sprøyting.
  • Belysning. Lyset må være sterkt, men diffust. Hvis vinduene dine ikke gir slik belysning, kan du ty til kunstig belysning med lamper.
  • Surheten i jorda overstiger ikke 6 pH. Du kan sjekke surheten med vanlig eddik. Ta en teskje jord og hell litt eddik i den. Hvis reaksjonen med skumming har begynt, er surheten i jorda nøytral. Og det er akseptabelt å plante ingefær.

Teknologi for dyrking av ingefær hjemme

Hvordan dyrke ingefær hjemme
Hvordan dyrke ingefær hjemme

Hvordan dyrke ingefær hjemme i vinduskarmen? Det er ikke så vanskelig å gjøre. Det er nok å velge en god, uten unødvendige vekster og mørkere, en jevn rot i butikken. Hjemme, del den i flere deler. Det er nødvendig å gjøre dette slik at hver av dem har nyrer eller, som de også kalles, "øyne". De ligner veldig på poteter. Hvordan dyrke ingefær fra roten? Før du planter ingefær i jorden, bløtlegg rhizombitene i varmt vann. Nok 2-4 timer. Dette aktiverer nyrene.og begynne å vokse. Etter bløtlegging lar du ingefærbitene tørke litt. Ikke glem at kuttede steder må behandles med kaliumpermanganat eller et soppdrepende middel. Vanlig aktivt kull kan også brukes. Bare knus den til smuler og belegg skivene.

Hvordan dyrke ingefær i vinduskarmen
Hvordan dyrke ingefær i vinduskarmen

Ingefær plantes i separate potter med dreneringshull. I tillegg bør de være brede og grunne slik at ingefæren kan vokse mer. Bunnen av potten må dreneres i tillegg. For å gjøre dette blandes sand, bladhumus og soddy jord i like proporsjoner. Selve jorda skal bestå av leire og torv i forholdet 1: 3. Jord for grønnsaker har samme sammensetning. De kuttede og bearbeidede delene av roten skal legges 1 cm ned i jorda Nyren skal være på toppen. Hell jorden rikelig med sedimentert vann og dekk potten med plastfolie for å skape en drivhuseffekt. Du kan bruke en del av en plastflaske. Vi legger beholderne på et lyst og varmt sted. Deretter opprettholder vi jordfuktigheten ved å vanne. Etter omtrent en måned vil det dukke opp små spirer. Filmen eller flasken må fjernes umiddelbart. Men ikke glem å holde deg hydrert.

Fra en spire til en fullverdig rotknoll

Hvordan dyrke ingefær
Hvordan dyrke ingefær

Det aktive vekststadiet for ingefær begynner om våren og sommeren. For vellykket dyrking er det nødvendig å gi planten tilstrekkelig diffust lys. For å gjøre dette, kan du plassere potter med ingefær på en vinduskarm med en sørvendtvest- eller sørøstsiden. Om sommeren kan ingefær tas med ute. På dette tidspunktet må spirene gjødsles og vannes med sedimentert vann. Uttørking av jorda er høyst uakseptabelt. Vanning bør utføres strengt i henhold til en viss tidsplan: vi hell vann ovenfra i en dag, hell vann i pannen i en dag. Du kan få en spesiell notatbok med en tidsplan for ikke å bli forvirret. Det er også nødvendig å gi roten til å "puste". Å løsne jorden vil gunstig påvirke veksten til hele planten. Vanning utføres moderat, ellers kan roten råtne i vannfylt jord. Jordmetning med vann er hovedkriteriet for å øke utbyttet av ingefær. Fosfatgjødsel må tilsettes jorden 1-2 ganger i måneden. Planten sprayes med jevne mellomrom når den er i skyggen. Dette opprettholder den nødvendige fuktigheten. Det er forbudt å gjøre dette i solen, ellers kan ingefæren bli brent av vanndråper.

skadedyrkontroll

Spraying fukter luften, og det er også en god forebygging av edderkoppmidd. Edderkoppmidden er en parasitt som lever av plantesaft gjennom bladene. Hvis den blir avviklet, vil det være problematisk å fjerne den. Derfor, når du sprøyter, bør du undersøke bladene nøye. Og hvis nettet er synlig, dreper flåtten allerede planten. Hvis ingefæren blir blek, vises gulbrune flekker på bladene som øker i størrelse, indikerer dette også tilstedeværelsen av en edderkoppmidd på planten. Å sprøyte planten med spesielle løsninger og opprettholde høy luftfuktighet vil bidra til å bli kvitt parasitten. På slutten av sommeren stanses vanningen gradvis, og innen oktoberdet må stoppe helt. På dette tidspunktet modnes knollen. Om høsten skal bladene begynne å visne og gulne. Dette betyr at det er på tide å høste. Hvis dyrket ingefær ikke er beregnet på konsum, overføres den til et kjølig sted med en lufttemperatur på 10-15 grader Celsius. Vanning er nødvendig av og til. På dette tidspunktet går planten i dvalemodus. Men med begynnelsen av den nye sesongen kan du gradvis gjenoppta vanningen, samt lage ulike toppdressinger med kalium.

Å dyrke ingefær utendørs

Ingefær hvordan vokse i landet
Ingefær hvordan vokse i landet

Hvordan dyrke ingefær på landet? Ingefær kan dyrkes i bakken. Men dette er bare mulig om sommeren, når lufttemperaturen om natten ikke faller under 15 grader. For å dyrke ingefær utendørs må du først spire noen knoller i potter, og deretter plante dem i åpen mark. Hvis du følger de grunnleggende reglene nedenfor, vil ingefær glede deg med en god høst.

Ilandstigningsregler:

  1. Velg et landingssted med god belysning.
  2. Normaliser jordsammensetning og surhet.
  3. Sørg for temperatur og fuktighet.
  4. Gjødsling etter behov.

Forutsetninger for god vekst. Anmeldelser

Hvordan dyrke ingefær på landet? Hvilke forhold er nødvendige for å dyrke denne fantastiske planten i det åpne feltet? Hvis du tror på anmeldelsene, er det bedre å plante planten i drivhus. Dette vil være de optimale forholdene for ingefær. Han vil ikke være under den stekende solen om dagen og kjølig om natten. I tillegg holder drivhuset perfekt på fuktighet. Det er nødvendig å sikre at jorden er løs og uten klumper. Hvis vannet stagnerer i jorden, kan rotknollen råtne, så hullene dreneres med sand, grus eller småstein før planting. Før skuddene vises, blir ingefær sjelden vannet, og i plantens aktive vekstfase økes vanningen. Mellom vanningene er det nødvendig å la jorden tørke ut med jevne mellomrom, men den må ikke overtørkes. En gang i uken lukes bedet fra ugress. Ingefær kan brukes både røtter og blader. Men husk at å kutte av jorddelen vil bremse veksten av knollen.

Hvor dyrkes ingefær?

Er det mulig å dyrke ingefær
Er det mulig å dyrke ingefær

Planten vokser godt i Asia. Kina, India og Indonesia anses å være fødestedet til ingefær. Du kan finne denne planten i Australia, og til og med i Sør-Afrika. Ingefær blomstrer sjelden under våre forhold. Denne planten kom til oss fra varme land. Og har ennå ikke tilpasset seg våre forhold. Men hvis du skaper et klima nær tropisk, vil den bakkede delen av ingefær glede med sin dekorative effekt både i hjemmet og i landskapsdesign. Derfor, hvis du ønsker å bringe østens energi inn i hjemmet ditt, bør du finne ut hvordan du dyrker ingefær i vinduskarmen.

Anbefalt: