Arbeidsdokumentasjon

Arbeidsdokumentasjon
Arbeidsdokumentasjon

Video: Arbeidsdokumentasjon

Video: Arbeidsdokumentasjon
Video: What is Documentation? | Ausmed Explains... 2024, Kan
Anonim

Siden begynnelsen av skrivingen begynte folk aktivt å komplisere, og kanskje omvendt, å forenkle livene sine, og komme med flere og flere innovasjoner. Den har ikke gjort uten å begrense seg med alle mulige reguleringer, lage dokumenter og andre ting.

arbeidsdokumentasjon
arbeidsdokumentasjon

Nå følger dokumenter oss over alt, og noen ganger spiser disse papirene opp både ment alt og fysisk. Når det gjelder konstruksjon, er det rett og slett umulig uten dokumenter. Når du bygger et nytt anlegg eller rekonstruerer eller bygger om et eksisterende, bør du være tydelig klar over den kommende arbeidsplanen. Det er nødvendig å tenke over alt selv under utformingen, for hvis det blir gjort noen feil, vil det være vanskelig. Derfor dukket det opp noe som arbeidsdokumentasjon i bygg. Hva betyr det?

Arbeidsdokumentasjon er den (tekst eller grafikk) ved hjelp av hvilken implementering av vedtatte vedtak om prosjektet, tekniske beslutninger om endring av objektet eller dets konstruksjon sikres. Tilveiebringelse av nødvendig utstyr, verktøy, materialer og lignende. Arbeidsdokumentasjonen inkluderer også arbeidstegninger og tilleggsdokumenter som er vedlagt dem, nødvendige spesifikasjoner og mer.

jobberdokumentasjon er
jobberdokumentasjon er

Så, det grunnleggende dokumentet i restaurering eller konstruksjon av en bygning er et prosjekt. Men dessverre er han langt fra den eneste. Med utgangspunkt i kommissoriet, som inkluderer en detaljert beskrivelse av kundens krav og planer for hver av etasjene, er prosjektet lagt til grunn. Alt som entreprenøren trenger til bygge- og installasjonsarbeid er angitt i spesifikasjoner for utstyr, materialer og verktøy. Ved hjelp av disse papirene er det mulig å fastslå med størst nøyaktighet kostnadene ved bygging, restaurering eller ombygging av et objekt.

Som alle dokumenter har arbeidsdokumentasjon visse krav til design og innhold, som bestemmes av GOST SPDS. Det er to forskjellige typer: design og arbeid. Prosjektdokumentasjon inkluderer den mest detaljerte beskrivelsen enn prosjektet, noe som bidrar til full samsvar med det konstruerte objektet. I noen tilfeller vil kunden kun trenge prosjektdokumentasjon, og det vil ikke være behov for arbeid. Prosjektdokumentasjon for større prosjekter sendes alltid til undersøkelse, og den arbeidende kan aksepteres dersom kunden ønsker det. Dette gjelder faktisk bare små gjenstander.

arbeidsdokumentasjon i bygg og anlegg
arbeidsdokumentasjon i bygg og anlegg

Når det gjelder kostnaden for å behandle disse papirene, er den fastsatt på grunnlag av en avtale mellom de to partene - kunden og den som direkte utfører alle saker knyttet til registrering.

Over tid tar konstruksjonens rolle fart, for å forebyggemange feil, er det svært viktig å forholde seg ansvarlig til dokumentasjonen. Som det fremgår av ovenstående, fungerer alle disse papirene ikke bare som en regulator, men også som en visuell plan for det fremtidige objektet.