Slik vasker du kjøleskapet innvendig fra lukten: måter og tips

Innholdsfortegnelse:

Slik vasker du kjøleskapet innvendig fra lukten: måter og tips
Slik vasker du kjøleskapet innvendig fra lukten: måter og tips

Video: Slik vasker du kjøleskapet innvendig fra lukten: måter og tips

Video: Slik vasker du kjøleskapet innvendig fra lukten: måter og tips
Video: How to clean a smelly fridge - Which? advice 2024, April
Anonim

Kjøleskapet oppbevarer ulike typer mat, i sin naturlige form og etter tilberedning. Ofte, i tilfelle av manglende overholdelse av reglene for plassering og løst forseglede beholdere, blandes lukt. Hvis et produkt har gått ut på dato på grunn av uoppmerksomhet, forblir en ubehagelig aroma i kjøleskapet i lang tid. Ødelegger også utsikten og gulheten på plasten. En god husmor bør vite hvordan du rengjør kjøleskapet, hvordan du raskt og permanent ødelegger den dårlige lukten, samtidig som den opprettholder friskheten til andre produkter.

Årsaker til en ubehagelig lukt

For å håndtere problemet, må du vite de grunnleggende årsakene, i dette tilfellet hvor den vonde lukten kommer fra. Som regel er de delt inn i to grupper:

  1. Fabrikk. Produsenter advarer om sannsynligheten for lukt i de tekniske spesifikasjonene for enheten. Ofte er de ledsaget av anbefalinger om hvordan du kan eliminere aromaen. Ofte er det nok å tørke av innsiden av kjøleskapet med en fuktig klut og vaskemiddel.
  2. husholdningårsaker. Mat som har gått ut over holdbarhetsdatoen eller tilberedte måltider som ikke er dekket med matfilm, eller sølt eller stillestående væske gir vanligvis en ubehagelig lukt.

Hvordan rengjøres ordentlig

hvordan du rengjør utsiden av kjøleskapet
hvordan du rengjør utsiden av kjøleskapet

Før du gir informasjon om hvordan du rengjør kjøleskapet hjemme, bør du vurdere de generelle reglene for rengjøring av enheten:

  1. Først må du slå av strømmen til enheten slik at den tiner litt før vask. Det anbefales å rengjøre apparatet minst en gang hver 2.-4. måned, dette gjelder alle modeller av husholdningsapparater.
  2. Alt innhold tas ut av kjøleskapet, siden vaskeprosessen kan bli forsinket, settes produktene på et kjølig sted. Hvis rengjøring planlegges flere dager i forveien, er det bedre å ikke kjøpe bedervelige produkter.
  3. Hyller, tilleggselementer og plaststativ fjernes fra enhetskammeret. Rengjøring av kjøleskapet vil være mye enklere uten dem. De vaskes grundig og tørkes separat.
  4. For å bli kvitt lukten, vaskes de mest forurensede og vanskelig tilgjengelige områdene først. For vask er det nødvendig å velge et skånsomt og effektivt stoff. Vanligvis er dette improviserte folkemedisiner og husholdningskjemikalier. De trenger godt inn i skitten, løser det opp, returnerer den tidligere hvitheten til den gulnede plasten, vasker flekkene som er igjen fra produktene. Folkemidler, i tillegg til deres effektivitet, kjennetegnes av en bakteriedrepende effekt, som et resultat av at skadelige mikroorganismer vil dø, produktene vil forbli friske lenger.
  5. For å vaske innsiden av enheten fullstendig, rettes spesiell oppmerksomhet mot fordypninger og buler, tetningsgummi fjernes fra dørene og vaskes, ofte er bakteriefokus lokalisert under dem.
  6. Til slutt tørkes alle deler med en fuktig og deretter tørr klut.

Hjelpsomme tips

Rengjøring bør utføres regelmessig slik at det ikke samler seg mye skitt. Det er bedre å tørke av kjøleskapet oftere enn å vaske de herdede gjenstridige partiklene i en halv dag.

hvordan vaske kjøleskapet innvendig fra gulhet
hvordan vaske kjøleskapet innvendig fra gulhet

Enheten kobles til stikkontakten først etter at den har tørket. Yttersiden tørkes av med en fuktig klut fuktet i vaskemiddel, og deretter med en tørr klut. For å forhindre at hullene tettes med støvpartikler, rengjør bakpanelet med en tørr, myk børste. Til utendørs vask brukes det sjelden folkemedisin.

For å bli kvitt den ubehagelige lukten, vaskes kjøleskapet først etter fullstendig tining. Det anbefales ikke å bruke slipende produkter for rengjøring av enheten, siden partiklene etterlater riper på overflaten, der smuss og følgelig lukt samler seg i fremtiden. Folkeoppskrifter, tvert imot, vasker overflaten forsiktig og effektivt, og etterlater aromaen av friskhet og renslighet. Hvordan du vasker kjøleskapet, vil vi vurdere senere i artikkelen.

Cleaning No Frost

Moderne kjøleteknologi er utstyrt med No Frost-systemet, som lar deg fryse mat uten isdannelse. Som et resultat krever ikke apparatet konstant avriming, slik tilfellet er med eldre modeller. Til tross forFor alle fordelene med dette systemet står brukere ofte overfor problemet med ubehagelig lukt. Hvorfor er det slik? Hvordan vasker du kjøleskapet fra lukten i dette tilfellet?

hvordan rengjøre kjøleskapet inne
hvordan rengjøre kjøleskapet inne

Dette kan skyldes kondensbakken. Den er plassert på et vanskelig tilgjengelig sted, og for rengjøring er det nødvendig å demontere panelet fra baksiden av enheten eller snu det rundt. For å forhindre denne situasjonen må brukere av husholdningsapparater følge reglene for oppbevaring av produkter og overvåke utløpsdatoen deres. Tin apparatet minst to ganger i året.

For ikke å ødelegge det innvendige belegget, anbefales det å rengjøre kjøleenheten med skånsomme rengjøringsmidler. I tillegg kan sterke kjemikalier påvirke matkvaliteten negativt.

Vi vasker et vanlig kjøleskap:

  1. Bruk en klut dyppet i såpevann for å tørke av alle overflater på utstyret.
  2. Inkludert behovet for å vaske bakveggen på fryseren.
  3. Bretter og beholdere i døren fjernes og rengjøres grundig.
  4. Deretter vaskes såpeløsningen av og tørkes deretter av.
  5. Hvis lukten forblir, tørk av overflatene med sitronsaft, bordeddik eller brus.
  6. Et rent kjøleskap kobles til nettverket etter fire timer i den kalde årstiden og etter to timer i den varme årstiden.

eddik og brus

Disse komponentene er alltid tilstede i alle hjem, derfor er det noe å vaske kjøleskapet inni fra lukten.

hvordandu kan rengjøre kjøleskapet
hvordandu kan rengjøre kjøleskapet

Natron er nyttig på kjøkkenet, ikke bare til baking, det hjelper også med å løse mange husholdningsproblemer. Den kan rengjøre kjøleskapet både utvendig og innvendig. For rengjøring løses 80 g av pulveret i en liter vann. Tørk av alle innvendige og utvendige overflater på enheten med den resulterende blandingen, og tørk deretter av.

Eddik er en annen effektiv måte å bekjempe lukt. Væsken fortynnes i like proporsjoner med vann, enheten vaskes innvendig, alle hyller og brett. Tørk deretter av med en tørr klut. Etter denne behandlingen får kjøleskapet lufte i én til to timer og først etter det fylles det med mat.

Andre hjemmelagde oppskrifter

Hvordan vaske kjøleskapet inne hvis det ikke var brus eller eddik i huset? Blant de mange hjemmelagde oppskriftene for å bekjempe ubehagelige lukter i kjøleutstyr, kan ammoniakk og sitron skilles. Bruk dem som følger:

hvordan rengjøre kjøleskap hjemme
hvordan rengjøre kjøleskap hjemme
  1. Ammoniakk fortynnes med vann i proporsjoner på 1 til 100. Det ferdige produktet behandler kammeret og hyllene, ristene etc. i. Deretter tørkes alt med en tørr klut, og kjøleskapet er i en stund. ventilert med åpen dør.
  2. For å rense med en sitron, må du blande nypresset juice av en halv sitrus og en liter vann. I den resulterende løsningen, fukt en fille og vask enheten. I tillegg til å eliminere lukt, har sitron en luktfjernende effekt.

Såpeskum og tannkrem

Hvordan vaskeskjøleskap, hvis det ikke er rengjøringsmidler og matsyrer? Du kan bli kvitt rav i enheten med et vanlig vaskemiddel:

  1. Ta hvilken som helst såpe, helst husholdningssåpe, og skum inn i varmt vann.
  2. Skummet påføres veggene og innsiden av kjøleskapsdøren og lar stå i 20 minutter.
  3. Tørk deretter av eventuelle rester med en ren, fuktig klut.
  4. Alle deler av enheten og tetningsgummi vaskes grundig i såpevann og skylles deretter i rennende vann.

Tannkrem takler raskt og effektivt alle slags ubehagelige lukter. Den brukes som følger:

  1. Et produkt uten fargestoffer og dufter tas og påføres en fuktig svamp.
  2. Massen fordeles lett over overflaten og kjøleskapet vaskes i sirkulære bevegelser. I dette tilfellet må alle interne deler først fjernes.
  3. Pastaen oppbevares i 15 minutter og vaskes av.
  4. Hyller og skuffer vaskes separat i såpevann.

Cider

Epledrikk hjelper raskt å fjerne skarpe ubehagelige lukter (råtten og råtten), og ved hjelp av denne væsken kan du løse problemet med hvordan du vasker klistremerker fra kjøleskapet.

Operer som følger:

  1. Et glass cider fortynnes i en liter varmt vann.
  2. I den resulterende løsningen fukter du en svamp og tørker av kjøleskapet og fryseren, skuffene og hyllene på enheten.
  3. Etter 10 minutter vaskes kjøleskapet med en fuktig klut og tørkes deretter av.

Enhetens komponenter må ikke vaskes med varmevann, for dette er det bedre å bruke en varm eller kjølig væske. Selv kjøleskap med No Frost-system bør tines før vask.

Naturlige og industrielle luktabsorbere

  1. Aktivt karbon. Tablettene knuses, legges i en liten beholder og plasseres i kjøleskapsdøren.
  2. Ris med eddik. En klype ris legges på en tallerken og eddik helles over slik at det dekker kornene. Beholderen plasseres hvor som helst i enheten.
  3. Pokken med bakepulver åpnes og legges på hyllen i denne formen.
  4. Eventuelle krydder eller m alt kaffe helles i en liten beholder og settes i kjøleskapet. Det bør imidlertid bemerkes at krydder kan overføre smaken til tilberedte retter.

Blant industrielle luktabsorbere er:

  1. Helium. De inneholder ofte sitronekstrakt og alger.
  2. Silikagel. Kunne beskytte kjøleskapet mot en ubehagelig lukt i et år.
  3. Minerals alt absorberer i tillegg til lukt overflødig fuktighet.
  4. Den elektriske ionisatoren har en antibakteriell effekt i tillegg.

Spesialverktøy

Spesielle luktkontrollprodukter er tilgjengelig for salg. De kan også bidra til å løse problemet enn å vaske kjøleskapet innvendig fra gulhet. Stoffer produseres i form av pulver, smaksstoffer, kluter og geler. Den mest populære avdem:

hvordan rengjøre kjøleskap hjemme
hvordan rengjøre kjøleskap hjemme
  1. OdorGone. Produktene til selskapet med samme navn er inkludert i kategorien miljøvarer og kan brukes i barneinstitusjoner. Derfor er dette merket best egnet for rengjøring av matlagre.
  2. Top House fjerner effektivt selv gjenstridige lukter og renser gjenstridig skitt.
  3. Oro Fix 02012 er et produkt utviklet for å rengjøre gummideler og fjerne gule flekker.
  4. Clean Home - et produkt som ødelegger ammoniakk- og hydrogensulfiddamper som slippes ut fra visse typer ødelagt mat.
  5. ZOOL ZL-377 - eliminerer sopp, skadelige mikroorganismer og bakterier.

Tips: Forebygging av lukt

Grunnlaget for riktig lagring er sortering av produkter. Regler for å sette dem i kjøleskapet:

hvordan rense kjøleskapet fra lukten
hvordan rense kjøleskapet fra lukten
  1. Meieriprodukter absorberer lukt godt, så de bør plasseres på en egen hylle.
  2. Vaskede frukter og grønnsaker legges tørt i kjøleskapet. Våte flekker eller kondens som har dannet seg bør tørkes av umiddelbart, da de fremskynder forråtnelsen av produktene.
  3. Matvarer med sterk lukt som kjøtt og fisk bør oppbevares i separate beholdere.
  4. For at enheten skal fungere i lang tid, må du ta vare på den, vaske og tine den i tide.
  5. Det er nødvendig å kontinuerlig revidere kjøleskapet og kvitte seg med utgåtte produkter.

I rekkefølgeforebygging og for å nøytralisere ubehagelige lukter, anbefales det å bruke spesielle antiseptiske og adsorpsjonsmidler.

Anbefalt: