Hvordan vasker du kjøleskapet slik at det ikke lukter? Tips til vertinner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan vasker du kjøleskapet slik at det ikke lukter? Tips til vertinner
Hvordan vasker du kjøleskapet slik at det ikke lukter? Tips til vertinner
Anonim

Mange møter problemet med lukt i kjøleskapet. Dette kan skje på grunn av bortskjemt mat eller rett og slett fra sterke smaker. Og umiddelbart har husmødrene et spørsmål: "Hvordan vasker du kjøleskapet slik at det ikke lukter?" Vi har svarene på dette spørsmålet.

Bli kvitt elsklingen

Før eller siden dukker han opp i frysehuset. Dette kan skje hvis maten ikke oppbevares i lukkede beholdere. Men det hender også at selv i et nyinnkjøpt kjøleskap er det en lukt. For å fjerne det, må du skylle det fra innsiden med et vaskemiddel eller brus. Også viden kjent er metoden for å vaske med vann med ammoniakk eller vodka. Etter denne prosedyren er det nødvendig å åpne dørene på vidt gap og ventilere. For kjøleskap som allerede har vært i bruk har vi også egne tips.

hvordan vaske kjøleskapet slik at det ikke lukter
hvordan vaske kjøleskapet slik at det ikke lukter

Metode én: bruk eddik

Å bruke husholdningskjemikalier eller rensemidler er den enkleste løsningen på hvordan du rengjør kjøleskapet slik at det ikke lukter. Du trenger bare å tørkemed en fille dynket i en løsning av vann og eddik (1:1). Legg deretter i en krukke med bomull dynket i denne eddiken i flere timer.

Metode to: natron

Å bruke natron er også flott for å fjerne lukt i kjøleskapet. En forutsetning er bruk av natron. En vanlig beholder med det eller et glass brusløsning bør plasseres i kammeret. I denne formen kan "renseren" stå i opptil tre måneder, etter denne tiden må den endres.

Tredje metode: kullrensing

For å fjerne lukten i kjøleskapet er kull eller aktivt kull godt egnet. En håndfull kull må knuses, legges på en tallerken og sendes til kjøleskapet i seks til syv timer. Den absorberer lukten veldig godt og mister ikke egenskapene sine over tid, så du kan gjøre det samme som i den andre metoden - la kullet stå inne.

Fjerde metode: produkter fra bordet vårt

lukter i kjøleskapet
lukter i kjøleskapet

Overraskende nok løser noen produkter også spørsmålet: "Hvordan rengjøre kjøleskapet slik at det ikke lukter?" De trenger ikke engang å vaskes. La oss bli kjent med noen av dem.

Sitron er en god hjelper. Alt du trenger å gjøre er å kutte den i skiver og sette den i kjøleskap i 2-3 dager.

Sort brød - skjær i skiver og legg inni.

Hvitløk eller løk - gni feddene i kjøleskapet og la stå i 12 timer.

Gurkemeie, nellik, kanel, selleri - sorter gjennom.

Også gode luktabsorberende egenskaperha timian, estragon, basilikum, s alt, sukker, ost. Hvis de spres inni i små mengder, hjelper de mye.

Slik rengjør du innsiden av et kjøleskap
Slik rengjør du innsiden av et kjøleskap

Hvordan vaske kjøleskapet slik at det ikke lukter

Et annet godt middel er å kombinere kjemi og konvensjonelle produkter. Kutt for eksempel en sitron, velg fruktkjøttet, ha brus inni og sett i kjøleskapet i en uke.

Det finnes også ionisatorer-oppfriskere som kan kjøpes i ethvert supermarked. De er batteridrevne og veldig enkle å bruke. Et alternativ til dem er luktabsorbenter, som også henges i kjøleskap.

hvordan rense kjøleskapet fra lukten
hvordan rense kjøleskapet fra lukten

Regler for stell av kjøleskapet

Hver individuelle maskintype krever forskjellig pleie. Moderne teknologi er utformet slik at avriming enten gjøres svært sjelden eller ikke i det hele tatt. No Frost-systemet forhindrer for eksempel dannelse av frost på veggene i fryseren. Eldre enheter krever vedlikehold og tining annenhver måned.

Vedlikehold av kjøleskapet er veldig enkelt. Utsiden kan tørkes av med en fuktig klut og vaskemiddel for å fjerne smuss, fett og håndavtrykk. Pleieprodukter må være flytende for ikke å skade eller ripe opp overflaten. Alkaliske eller sure produkter vil ikke fungere. De kan "spise" emaljen eller belegget. En svamp eller celluloseserviett er den beste hjelperen i denne saken. De er enkle å vaske, etterlater ikke striper og renser godt restene av husholdningskjemikalier. Hvis endu vet ikke hvordan du vasker kjøleskapet innvendig, det spiller ingen rolle. Du kan bruke de samme produktene som for utvendig omsorg.

stell av kjøleskap
stell av kjøleskap

Tining

Om sommeren må du gjøre denne prosedyren mye oftere, siden produksjonen av frost i varmen er mye høyere. For å finne ut om kammeret ditt trenger avriming, vær oppmerksom på veggene. Hvis det er et lag med is, er det nødvendig.

Først av alt må du koble enheten fra nettverket og trekke ut alle produktene. Du bør ikke tine med hårføner eller improviserte midler, alt skal skje naturlig. Hvis prosessen er for lang, er en god måte å sette en kjele med kokende vann inni. Damp fremskynder tiningen, men vær forberedt på å varme opp vannet siden det avkjøles veldig raskt.

Vann fra fryseren renner vanligvis ned i dryppskålen, som må tømmes med jevne mellomrom. Hyller bør vaskes med en klut. Hvis det er en lukt, må du ta vare på hvordan du vasker kjøleskapet fra lukten. I dette tilfellet kan du bruke tipsene vi ga tidligere, men bare etter at avrimingen er fullført.

Konklusjon

Som du allerede har forstått, vil rettidig vedlikehold av enheten hjelpe deg med å forhindre mange problemer og sammenbrudd. Ikke ta med mat som ødelegges, oppbevar dem i lufttette eller lukkede beholdere. Oppbevar grønnsaker atskilt fra andre matvarer i spesielle beholdere. Under ingen omstendigheter skal kjøtt eller fisk eller annen mat med sterk lukt stå uemballert. Tin og vedlikehold kjøleskapet ditt regelmessig. Hvis du vil at blomster eller andre planter skal stå på den, er plastpotter best for å unngå å skrape opp overflaten.

Vi håper at våre pleietips har vært verdifulle for deg, og vi har hjulpet deg med å takle noen av hverdagsproblemene i livet ditt.

Anbefalt: