Vindussperrer: beskyttelse og dekorasjon i ett design

Innholdsfortegnelse:

Vindussperrer: beskyttelse og dekorasjon i ett design
Vindussperrer: beskyttelse og dekorasjon i ett design

Video: Vindussperrer: beskyttelse og dekorasjon i ett design

Video: Vindussperrer: beskyttelse og dekorasjon i ett design
Video: DIY Functional Exterior Shutters For The Win! #diy #diyprojects #diydecor #doityourself 2024, Kan
Anonim

Hvis du bor i første etasje, så er du sannsynligvis interessert i å sørge for en komfortabel og trygg tilværelse for deg selv. For å beskytte hjemmet ditt er det viktig å installere sprosser på vinduene. Disse funksjonelle og samtidig dekorative produktene er montert ikke bare i boliger, men også i kommersielle og industrielle lokaler, kontorer og til og med landhus. Dessuten vil kostnadene for kjøpet være små, og beskyttelsesgraden vil være høy.

sprosser på vinduene
sprosser på vinduene

Hva slags sprosser kan være på vinduer?

Slike beskyttelsesprodukter monteres som regel på vinduene i første etasje. Installasjon i andre og tredje etasje er nødvendig når vindusåpninger er plassert i umiddelbar nærhet til inngangstak eller gassrør som inntrengere lett kan komme inn i rommet gjennom. Det anbefales å i tillegg beskytte landhus der ingen bor permanent. Alle moderne vindusgitter er laget av stål. St3 regnes som det beste merket, som sveiser godt og fast.

vindusgitter i smijern
vindusgitter i smijern

Vindusperrer trengs selvfølgelig først og fremst av hensyn til den beskyttende funksjonen. Det er imidlertid ikke nødvendig å bruke mestenkle strukturer, hvis stenger er plassert vertik alt eller horisont alt. Moderne selskaper tilbyr sveisede elementer som med sin eleganse og grad av dekorativitet ikke er dårligere enn andre måter å dekorere fasader på. For eksempel ser smidd vindusgitter veldig imponerende og harmonisk ut i ethvert eksteriør. De er perfekte for å dekorere både en leilighet og et landsted. Med pålitelighet og styrke utmerker smidde strukturer seg ved et estetisk utseende, i tillegg kan de lages på bestilling.

De fleste vinduskonstruksjonene er laget av stållist eller metallstang med en diameter på opptil 16 mm. Stenger med rektangulær eller firkantet seksjon er veldig populære. Å jobbe med en metallstrimmel er lett, fordi den lett kan bøyes, men det er veldig vanskelig å oppnå et interessant mønster. Men å jobbe med en bar er mye mer interessant, siden det er lettere å behandle og smi. Støpejern bør ikke brukes som materiale til rister, fordi det er tungt og samtidig ganske skjørt.

gitter for sveisede vinduer
gitter for sveisede vinduer

Gitter på sveisede vinduer kan være stasjonære, åpne (det vil si med ramme), glidende og avtagbare. Det er klart at stasjonæren er installert en gang og fjernes ikke lenger. For all sin pålitelighet er dens største ulempe at i tilfelle brann, gjør det det umulig å gå ut gjennom vinduet. Skoddene er enkle å åpne. Et verdig alternativ til dem er glidende strukturer, som er laget på grunnlag av stålstrimler forbundet med nagler. De er kraftige, men likevel enkledeformeres under påvirkning av fysisk makt.

Avtakbare rister på vinduer ligner på stasjonære, de festes med bolter. Funksjonen deres er muligheten til å trekke seg når som helst. Dermed er kjøperen utstyrt med et virkelig stort utvalg av systemer som pålitelig beskytter boliger. Det viktigste er å plukke dem opp så nøyaktig som mulig under åpningen. Prikken over i-en er å male vindusristene med ulike typer emalje. Dette er nødvendig ikke bare for dekorative formål, men også for å øke overflatens motstand mot ulike atmosfæriske påvirkninger.

Anbefalt: