Poleringsmaskiner: typer, egenskaper, formål

Innholdsfortegnelse:

Poleringsmaskiner: typer, egenskaper, formål
Poleringsmaskiner: typer, egenskaper, formål

Video: Poleringsmaskiner: typer, egenskaper, formål

Video: Poleringsmaskiner: typer, egenskaper, formål
Video: NYHET: Carpro DarkSide er en ny og utrolig rik dekkfornyer 2024, Kan
Anonim

Ved å bruke poleringsteknikken kan du fullføre arbeid på metall-, tre- og steinemner. Muligheten for finkorrigering av kanter gir produktet nøyaktige dimensjonsparametere egnet for spesifikke oppgaver. Moderne poleringsmaskiner er presentert i forskjellige versjoner og modeller, forskjellige i tekniske, strukturelle og operasjonelle kvaliteter.

poleringsmaskiner
poleringsmaskiner

Formål med utstyr

De enkleste modellene er designet for etterbehandling av byggematerialer som brukes i reparasjons- og installasjonsaktiviteter. Dette gjelder hovedsakelig arbeid med solide materialer som er umulige eller vanskelige å endre med et annet verktøy. På denne måten utføres for eksempel polering av stein- eller porselensfliser. Dette er etterarbeid, blant forholdene som nøyaktighet og nøyaktighet er oppført for.

I industrien og noen verksteder i modusen for in-line prosessering, lar slike maskiner deg forme deler og strukturelle elementer i samsvar med de spesifiserte dimensjonene. I motsetning til kuttere og vannstråle gir filtpoleringshjulet korrigering ned til mikron. Noen modeller av maskiner med bruk av spesialutstyrogså utføre tekstural kunstnerisk overflatebehandling.

varianter

steinpolering
steinpolering

Vanligvis brukes to klassifiseringer av denne typen maskiner: i henhold til hjemme- eller industriområdet, og i henhold til målbehandlingsmaterialet. Når det gjelder det første kriteriet, er industrimodeller utstyrt med kraftige motorer, en sterk ramme med ekstra stopp, overbelastningsbeskyttelse og elektroniske stabiliseringssystemer. Hjemmemodeller har som regel en liten kraftmargin og er mer operatørorientert i kontroll. I samsvar med den andre klassifiseringen skilles modeller ut for arbeid med tre, metall og stein. Den minste ressursen for kraftretur leveres av en trepoleringsmaskin, siden i dette tilfellet er den strukturelle nøyaktigheten av verktøyplassering av større betydning. Motsatt er bearbeiding av stein, metall og andre solide arbeidsstykker umulig uten å koble til en høyhastighets kraftig elektrisk motor.

Hvordan fungerer poleringsmaskiner?

filthjul for polering
filthjul for polering

I motsetning til poleringsmaskiner har maskinen en arbeidsplattform (ramme), som er festet på en stabil flat overflate og ikke endrer posisjon. Bæremetallbasen er plassert på plattformen, der den elektriske motoren og spindlene er installert. Kraftverket driver akselen, som er drivmekanismen i forhold til det roterende utstyret. Som arbeidsmateriale kan en lær- eller filtsirkel brukes tilpolering, samt sliping av slipemidler.

For den fysiske reguleringen og kontrollen av prosessen brukes styreenheter, og vinkelmåleren lar deg stille inn ønsket skarphetsvinkel. Avhengig av modell kan enheten være utstyrt med tilleggsfunksjoner. For eksempel inkluderer designet ofte en liten beholder for vann for å fukte platen under bruk. Dette tillegget er spesielt viktig hvis langsiktig polering av steinen er planlagt i en transportørmodus. Hvis verktøyet ikke er avkjølt, vil risikoen for ødeleggelse øke.

Funksjoner

trepoleringsmaskin
trepoleringsmaskin

For å kjøre maskinen, selv når det gjelder industrimodeller, kreves det en laveffektsmotor - maksim alt ca. 700-950 watt. De fleste modellene er utstyrt med 200 watts kraftverk. Følgelig er utstyret hovedsakelig koblet til et 220 V-nettverk, men reguleringen av rotasjonshastigheten og antall omdreininger bestemmes av ulike krav til behandling. En ting er å vedlikeholde granitt, og en annen å polere et trestykke. Hastighetsområdet varierer fra 90 til 150 rpm. Formatet på sirkelen har også betydning. Hvis en metallpoleringsmaskin brukes til å utføre sliping, vil standardstørrelsen være 250 mm i diameter og 50 mm i tykkelse. Små sirkler og disker brukes til finforedling av små deler. Det lille området lar tonen utføre en smykkefinish.

Forbruksvarer og tilbehør

I tillegg til det direkte fungerende utstyret iMaskinvedlikehold og service kan omfatte strømkabelforlengere, stabilisatorer, vinkelmålere, poleringspasta og deksler. Hjelpeenheter lar deg forlenge levetiden til utstyret og dets komponenter. Før du kjøper en maskin, vil det også være nyttig å se etter en arbeidsbenk for den. Stabiliteten og stabiliteten til underlaget som poleringsmaskinene opererer på er svært viktig for å sikre kvaliteten på driften og sikkerheten. Arbeidsbenken skal være en arbeidsbenk i metall med en bærende struktur av metall. Ikke glem personlig verneutstyr. Fint stein- og metallstøv fra polering er det farligste for luftveiene. Derfor, i tillegg til hansker, briller og et forkle, er det ønskelig å ha en respirator i bruk. Og hvis driften av enheten er ledsaget av høy støy, bør du også få konstruksjonshodetelefoner.

metall poleringsmaskin
metall poleringsmaskin

Konklusjon

Moderne poleringsmaskiner utfører sjelden bare én funksjon. Produsenter streber etter å orientere både design og kraftbase for et bredt spekter av operasjoner. Spesielt er poleringsmaskiner også i stand til å slipe, slipe og i noen tilfeller kutte. En annen ting er at den universelle optimaliseringen av maskinen kanskje ikke har den beste effekten på kvaliteten på hver operasjon individuelt. Når det gjelder kostnadene for poleringsutstyr, er det i gjennomsnitt 7-10 tusen rubler. I proffklassen kan du også finne modeller til 20-25 tusen, men dette segmentet er snevert fokusert og i de flestecase tilbyr kombinerte enheter med tilleggsfunksjoner. For hjemmebehov kan du begrense deg til en maskin for 5-7 tusen, som lar deg skjerpe verktøyet, om nødvendig, modifisere kantene på flisen, og også dekorere treoverflaten med en individuell tekstur.

Anbefalt: