Hvordan fylle væskegulvet med egne hender?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fylle væskegulvet med egne hender?
Hvordan fylle væskegulvet med egne hender?

Video: Hvordan fylle væskegulvet med egne hender?

Video: Hvordan fylle væskegulvet med egne hender?
Video: Hvordan fylle luft i dekkene 2024, April
Anonim

Når det kommer til å bytte ut eller legge om gulv i hjemmet ditt, er det så mange alternativer å velge mellom at det kan få hodet til å snurre rundt. Hva tilbyr markedet? Og laminat, og tradisjonelt tre, og bruk av ulike typer linoleum, og til og med et flytende gulv. Med egne hender eller ved hjelp av et team av håndverkere kan du enkelt forvandle ethvert rom.

Hvorfor velge selvnivellerende gulv

gjør-det-selv flytende gulv
gjør-det-selv flytende gulv

En så seriøs prosess som restaurering av gulv er mye mindre vanlig enn andre typer reparasjoner. Derfor er tilnærmingen til valg av materiale vanligvis mer seriøs og grundig enn for eksempel å bytte tapet.

Hvilke faktorer bør jeg være oppmerksom på? Høyden på taket er selvfølgelig viktig. Hvis det er utilstrekkelig, vil det være problematisk å bruke å legge gulvet på tømmerstokkene, fordi dette vil redusere volumet i rommet. For slike rom kan et godt linoleum eller selvutjevnende flytende polyuretangulv være en ideell løsning.

Vil barnehagen pusses opp? Hva kan være bedre enn et flerfarget belegg med 3D-effekt? Glitter og bilder fra dine favoritttegneserier, striper eller geometriske mønstre i optimistiske farger - alle ideer kan bringes til live ved å fylle væskegulvet med egne hender. Det viktigste er å følge visse regler.

I stuen og på soverommet, på barnerommene og på badet, med tredimensjonal effekt og rett og slett enfarget påstøping av flytende gulv kan være et høydepunkt i ethvert interiør.

Er det mulig å "støpe" gulvene?

helle flytende gulv
helle flytende gulv

Blant selvnivellerende forbindelser skilles følgende typer ut:

  • tørre ferdigblandede sementsammensetninger;
  • epoksyharpiksprodukter;
  • polyuretan;
  • sement-akryl;
  • metylmetakrylat;
  • syntetisk.

Hvis du legger til flytende glass til gulvet til noen av dem under avl, vil sammensetningen vise seg å være sterkere og mer motstandsdyktig mot fuktighet. Vanligvis brukes denne teknikken ved installasjon av gulv i industriell skala eller ved bygging av svømmebassenger. Alle disse blandingene er forskjellige ikke bare i sammensetning, men også i pris: syntetiske er dyrere, og sement er billigere.

Etter fortynning med vann i forholdet spesifisert i instruksjonene og foreløpig klargjøring av hovedetasjen, helles blandingen i små porsjoner på ønsket overflate, med observasjon av teknologien. Fyllingsmetoder ligner hverandre og har små forskjeller. Et par dager etter herding får man et flytende varmt gulv.

Forberedende arbeid

flytende gulv på badet
flytende gulv på badet

Før du begynner å arbeide med det endelige flytende belegget, bør grunnflaten forberedes nøye. Lag vanligvis en foreløpig betongmasse. Med et stort område av rommet er nivåfyr satt inn. I et standardrom trekkes metallsnorer langs hvilkeden horisontale dekningen vises. Etter at hovedbelegget er klart, kan du begynne å feste den støtdempende tapen.

Hvis du planlegger å fylle gulvet med rester av keramiske fliser, må du først fjerne alle fragmenter som sitter svakt fast. De resulterende hulrommene forsegles med en sementblanding. Etter herding blir hele den gamle overflaten avfettet og belagt med en spesiell grunning. Dette er nødvendig for bedre vedheft og for å forhindre dannelse av bobler på overflaten.

Hvordan fylle et tregulv med en komposisjon

flytende gulv på tregulv
flytende gulv på tregulv

Ved klargjøring av treoverflater for nytt flytende belegg utføres følgende aktiviteter:

  • fjern lakk og maling helt mekanisk;
  • grovt sandpapir eller sliping gjør platene grove for tilstedeværelse av riller og riper, noe som vil forbedre koblingen med bulksammensetningen;
  • omhyggelig fjerning av støv og smusspartikler;
  • tørking av gammelt gulv;
  • det anbefales å bruke et ekstra forsterkende nylonnett;
  • å helle væskegulvet på tregulvet bør være så tykt som mulig, da dette vil redusere risikoen for sprekkdannelse under drift.

Resten av prosessen med å jobbe med dette byggematerialet er ikke forskjellig fra å legge et flytende gulv på en betongmasse.

Teknologiske funksjoner ved denne metoden

flytende gulvvarme
flytende gulvvarme

Hvordan lage et flytende gulv med egne hender for å få et varmt og sømløst belegg?Etter å ha forberedt basen nøye, fjernet alt søppel, støv og fettflekker, kan du gå videre til nivået og fragmentarisk merking av arbeidsplattformen.

Alt arbeid med å støpe flytende gulv skal utføres ved positive temperaturer. Rommet bør varmes opp til minst +10 grader. Ellers vil sammensetningen spre seg med lavere hastighet, noe som vil påvirke kvaliteten på belegget.

Ved montering av gulv i sanitæranlegg kan det tilsettes flytende glass i fyllblandingen. Dette gjelder støping av sementblandingen. Dermed vil utilsiktet sølt vann ikke sive gjennom belegget ned til naboene, men forbli på overflaten.

Det er svært viktig på stadiet av forberedende arbeid å lime en spesiell tape rundt hele omkretsen av rommet. Den skal gå rundt alle hjørner, rør, åpninger og relieffer på dørkarmer.

Hvorfor trenger vi et støtdempende lag

flytende glass til gulvet
flytende glass til gulvet

Flytende gulv hvordan fylle? Spjeldet polyetylen tape har et selvklebende lag på baksiden og en beskyttende kant på forsiden. Ved hjelp av en selvklebende base festes stripen ved kryssene mellom veggene og bunnen av gulvet. Leppen forhindrer at etterbehandlingsmassen flyter inn i buffersonen mellom veggen og blandingen.

For å spare penger, støpe et flytende gulv på badet, bruk noen ganger en varmeisolerende eller propylenfilm med en tykkelse på minst 10 mm. Dette må gjøres for å lage et krympelag. Det myker opp den uunngåelige deformasjonen under temperaturendringer eller krymping av husets bærende strukturer. Tilstedeværelsen av en slik avskrivning er en garanti for holdbarheten til tankendekning.

Nyttige egenskaper av flytende glass

flytende gulv hvordan helle
flytende gulv hvordan helle

Du kan liste opp fordelene med et stoff i lang tid, som faktisk er en vandig løsning av natriumsilikat. Det oppnås etter brenning, knusing og påfølgende oppløsning av en blanding av brus og kvartssand i vann.

Flytende glass til gulvet er ikke forskjellig fra det som brukes i kjemisk industri, såpe, tekstil og verkstedindustri, landbruk og medisin. I konstruksjon brukes dette stoffet til vanntetting av fundamenter, vegger, bassenger. Det anbefales å legge dette allsidige materialet til sement-betongblandingen når du installerer den første avrettingsmassen, før du tømmer væskegulvet med egne hender.

Hvis tak og vegger i rommet er behandlet med en slik sammensetning, vil det aldri dannes sopp og mugg i det. I tillegg vil det angitte stoffet gi utmerket brannbeskyttelse for ethvert materiale, enten det er tre, stoff eller papp.

Hvordan lage et flott omslag?

Så, hvordan helle flytende gulv? En nøye forberedt base er tørr nok og rengjort til en glans. Hele overflaten grunnes, spjeldtape legges grundig. Nivåmerker ble plassert og den endelige markeringen av territoriet ble foretatt. Enheter for utjevning av sammensetningen er forberedt - brede hakk og smale spatler. Det er spesielle ruller for å punktere væskeblandingen og frigjøre tilfeldige luftbobler, samt sko med spesialsåle for ikke å skade det våte belegget med føttene.

Nå kan du fortynne arbeidsblandingen. Dette gjøres i strengt samsvar med instruksjonene fra produsenten. Til å begynne med er beholderen fylt med vann, først da helles tørt polyuretanstoff i små og jevne porsjoner. Du kan røre den med en drill og en spesiell dyse.

Hvis du gjør det motsatte, og heller vann i komposisjonen, kan det dannes klumper. Dette vil negativt påvirke kvaliteten på belegget. Blandingen tilberedes etter hvert som den brukes, spesielt hvis arbeidet utføres i et rom med stort areal.

Er det alt?

Vanligvis gjøres flytende gulv i to trinn:

  • først påføres det første tykkere laget på avrettingsmassen;
  • etter at det er helt tørt, hell det andre, avsluttende laget.

Hvis du trenger å få et tredimensjon alt bilde på gulvet, gjør følgende mellom disse to stadiene: det valgte mønsteret trykkes på en spesiell film, som festes på "skjorten" til det første laget. Fyll deretter bildet med den endelige gjennomsiktige komposisjonen. Luftbobler som ved et uhell har oppstått må slippes ut. På dette stadiet brukes ruller med små nåler. Rull over området som nylig er hellet og jevnet med denne enheten.

Det er viktig å vurdere alle punktene som er beskrevet. Ellers kan det hende at resultatet ikke blir så vakkert som forventet, for teknologi er nesten en lov!

Anbefalt: