Hvordan kappe et hus med ytterkledning med egne hender? Beregning. Nyansene ved å jobbe med motstående materiale

Hvordan kappe et hus med ytterkledning med egne hender? Beregning. Nyansene ved å jobbe med motstående materiale
Hvordan kappe et hus med ytterkledning med egne hender? Beregning. Nyansene ved å jobbe med motstående materiale

Video: Hvordan kappe et hus med ytterkledning med egne hender? Beregning. Nyansene ved å jobbe med motstående materiale

Video: Hvordan kappe et hus med ytterkledning med egne hender? Beregning. Nyansene ved å jobbe med motstående materiale
Video: Hvordan legge parkett med Sinnasnekker'n 2024, April
Anonim

Hvis du har bodd i et hus i mange år, og det ytre skallet på fasaden er nedslitt, må du først velge materiale til kledningen, og deretter fullføre monteringsarbeidet. Det er mange materialer for kledning av bygninger: fôr, murstein, klinker termiske paneler, naturstein, ytterkledning og andre. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan du kan kappe et hus med ytterkledning med egne hender, men la oss først snakke om hvorfor du bør velge akkurat dette kledningsmaterialet.

hvordan kappe et hus med sidekledning
hvordan kappe et hus med sidekledning

Benefits

  • Vinylkledning er billig og kommer i mange farger.
  • Installasjonen er ganske enkel, den kan monteres på den gamle huden.
  • Værbestandig materiale.
  • Levetid opptil 50 år, i denne tiden krever ikke maling og reparasjon.
  • Tåler temperaturer fra -60°C til +60°C.
  • Etter installasjonen krever den ikke spesiell pleie, bare skyll med en vannstråle.
DIY sidekledning
DIY sidekledning

Beregning

For å fullføre sidesporetmed mine egne hender passert uten tap av materiale, er det nødvendig å foreta en beregning ved å beregne arealet av benpanelet. For å gjøre dette, multipliser lengden med bredden. Og for å finne ut den nødvendige mengden sidekledning for hele kledningen, finner vi først ut området til husets vegger, og deler deretter den resulterende verdien med kvadraturen til ett panel. Fra resultatet trekker vi fra arealet til vinduer og dører.

Forberedende arbeid

Før du kapper et hus med ytterkledning med egne hender, må du ta en rekke handlinger: fjern trim, skodder, utvendige vinduskarmer, dreneringsrør, dekorative elementer som dekorerer huset, samt undersøk det gamle nøye. kledning og, hvis det er råtne steder eller krøllete planter, fjern dem. Sprekker er fylt med monteringsskum.

Kasse og isolasjon

hvordan dekorere et hus med sidespor med egne hender
hvordan dekorere et hus med sidespor med egne hender

Til rammen bruker vi en profil (galvanisert), som vi fester vertik alt med oppheng i en avstand på 0,3-0,4 m fra hverandre. Og på toppen og bunnen av veggen skal den festes horisont alt. Ved hjelp av en lodd og nivå setter vi profilen, styrker flere ledninger og installerer hele kassen langs dem. Hvis huset er av tre, og du vil isolere veggene, bør det gjøres vanntetting, som må festes under rammen. For å gjøre dette bruker vi damptette fukttette membraner. Isolasjonen er festet til kassen, og filmen er på toppen (på profilen). For å gjøre dette må du lage et motgitter av stengene, som vi fikserer med selvskruende skruer på profilen

Installasjon

La oss gå videre til svaret på spørsmålet "hvordan kappe et husgjør-det-selv-kledning". For å gjøre dette vil vi installere beslagene, men før det vil vi vurdere nyansene ved montering av frontmaterialet:

  • ved oppvarming utvider sidekledningen seg, så det må være en åpning på 5-6 mm mellom panelene;
  • slik at det ikke oppstår et gap om vinteren, montering utføres med overlapping (inntil 2 cm);
  • hvis kledningen av huset utføres i den kalde årstiden, bør avstandene være opp til 12 mm;
  • for at beslagene skal bevege seg, kan ikke skruene strammes til det ytterste (et gap på opptil 2 mm), de monteres også midt på festene (ellers vil det oppstå bølger på fasaden i varmen, og sprekker om vinteren).

Hvordan dekorere et hus med ytterkledning med egne hender?

  • hvordan kappe et hus med sidekledning
    hvordan kappe et hus med sidekledning

    Installer vertikale elementer, hjørner og profiler. For å gjøre dette, fikser vi det øvre punktet med en selvskruende skrue, og fest deretter resten. Beslag monteres i en avstand på 0,25 m fra hverandre. Når vi skjøter sammen hjørnene ved det nedre elementet, skjærer vi av kinnet (2,5 cm) og lager en 2 cm overlapping på den øvre delen, mens vi etterlater et gap på 5-6 mm bak.

  • Vi fester startstengene, og kontrollerer at installasjonen er korrekt med et vater og et tau. Vi installerer også med mellomrom.
  • Fiks nærvinduslistene med en etterbehandlingsskinne.
  • Vi fortsetter med å installere panelene fra bunnen fra startlisten, etter det monterer vi den andre listen, uten å glemme å lage hull, og heller ikke stramme de selvskruende skruene (med 1-2 mm)), siden alle paneler må installeres fritt.
  • Hvis bredden på panelene er litt mindre enn bredden på veggen,det er nødvendig å øke dem i lengde, for dette fester vi dokkingprofilen på veggen parallelt med et av husets hjørner.
  • Du kan bygge opp og overlappe, så overlapper hvert påfølgende panel det forrige med 2-3 cm, og plasser skjøtene i et rutemønster.
  • I de smale åpningene til panelet spikrer vi ikke (ovenfra) for ikke å komplisere installasjonen av neste stripe (i dette tilfellet er forrige sidekledning bøyd), og så fikser vi det.
  • Ved overlapping, sett inn låsedelen av det installerte panelet (det har hull) inn i langsgående kant (det er bøyd) av den nedre (festede) stripen og først etter det skru den øvre med selvskruende skruer.

Konklusjon

I denne publikasjonen prøvde vi å svare på spørsmålet: "Hvordan kappe et hus med ytterkledning med egne hender?" Hvis du følger tipsene ovenfor og forstår alle nyansene, vil veggkledning hjemme være enkelt.

Anbefalt: