Hydroseeding av plenen: fordeler og teknologi ved metoden. DIY hydroseeding

Innholdsfortegnelse:

Hydroseeding av plenen: fordeler og teknologi ved metoden. DIY hydroseeding
Hydroseeding av plenen: fordeler og teknologi ved metoden. DIY hydroseeding

Video: Hydroseeding av plenen: fordeler og teknologi ved metoden. DIY hydroseeding

Video: Hydroseeding av plenen: fordeler og teknologi ved metoden. DIY hydroseeding
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Kan
Anonim

En vakker, pen plen vil fremheve all sjarmen til hageflekken og glede øynene til eierne. Det er mulig å gjøre det jevnt og ensartet, bare for dette må du gjøre litt innsats. På små områder er dette mye lettere å gjøre. Og hva skal man gjøre med store og til og med høydeforskjeller? I slike situasjoner kan hydroseing av plenen være den beste løsningen. Denne prosessen er sprøyting av en vandig løsning over området til stedet. Løsningen inkluderer gressfrø og gjødsel.

Anvendelsesomfang

Hydrosåing av plenen er en veldig praktisk metode for landskapsarbeid og egner seg for bruk i vanskelig tilgjengelige og vanskelige områder.

hydroseeding av plen
hydroseeding av plen

I praksis brukes denne metoden i følgende tilfeller:

for veikanter;

bygater;

sport og lekeplasser;

flyplasser;

i bakker og bakker (vanskelig tilgjengelig, høy, grunnløs og så videre);

territorier utsatt for erosjon ved påvirkningvind og vann

Egnet for hydroseeding av plen for store områder, parker og hager. Den brukes også til å fylle ut grønne områder som har blitt skadet av en eller annen grunn.

metodefordeler

At dømme etter vurderingene av plenhydroseeding, er det mange styrker ved denne metoden. Fordelene inkluderer:

enkelt og raskt å påføre (opptil 5 hektar kan grønnes på en dag);

nesten alle frø spirer (opptil 95 %);

økonomisk løsningsforbruk;

enkel teknologi;

landskapsarbeid kan gjøres på de mest utilgjengelige stedene;

styrker jorden;

påført lag bekjemper jorderosjon, skadelige planter, hindrer støv;

hjelper jorda å komme seg etter mange års bruk

plen hydroseeding utstyr
plen hydroseeding utstyr

Med disse fordelene blir det klart hvorfor denne landskapsdesignteknologien har blitt så populær i det siste.

Forberedelse av mørtel

Teknologien for plenhydroseeding innebærer bruk av en vandig løsning som sprayes over området. Sammensetningen av løsningen inkluderer følgende komponenter:

gressfrø (du kan bruke en blanding av forskjellige frø);

gjødsel (komplekset deres forbedrer sammensetningen av jorda og lar plenen vokse og utvikle seg bedre);

hydrogel (akkumulerer vann for senere å gi det til jorden);

mulching materiale, som er en slags "utvikler" som lar deg påføre løsningen jevnt på området (denne kanvære miljøvennlige fargestoffer, sagflis eller finhakket halm);

gluten (er et bindemiddel)

plen hydroseeding teknologi
plen hydroseeding teknologi

Disse komponentene blandes med hverandre med obligatorisk tilsetning av vann, hvoretter de påføres jordoverflaten. Dette er den forberedende prosessen som starter hydroseeding av plenen din.

Applying technology

Spesialutstyr brukes til å utføre arbeidet. Det er en maskin. Den blander alle komponentene i løsningen som plenen skal hydroseedes med. Utstyret mater blandingen fra maskinen gjennom en slange og sprayer den med høyt trykk.

Etter noen timer tørker den påførte løsningen opp. En slags skorpe dannes på overflaten av jorda. Det beskytter frøene fra å bli vasket bort av regn, blåst bort av vinden og spist av fugler. Optimale forhold for frøspiring dannes under skorpen.

plen hydroseeding anmeldelser
plen hydroseeding anmeldelser

Etter 5-10 dager kan de første spirene allerede sees. Med det optimale forholdet mellom varme og vanning vil plenen dekke området i løpet av 2-3 uker.

Hydrosåing av plenen med egne hender

Små arealer kan plantes på denne måten selv. For å gjøre dette er det slett ikke nødvendig å ringe spesialister med deres profesjonelle utstyr.

Først må du rydde området for rusk og ugress. Jorden kan mates med organisk gjødsel (torv, gjødsel, kompost og så videre). Dette gjøres best tidlig på våren når jordavarme opp til 10 grader. Velg en tørr solrik og vindstille dag. På grunn av disse forholdene dannes skorpen raskere.

Løsningen kan tilberedes med tilsetning av leire (for å danne en skorpe) og gjødsel (for å mate jorden). Hvis du trenger å blande en stor mengde, kan du bruke en betongblander. Bare den må først renses for betongrester. Løsningen i mindre mengder kan røres med en spesiell dyse på boret for blanding av tørre blandinger.

Spray den med en håndsprøyte. Det viktigste er at frøene passerer gjennom hullet. Hulldiameteren kan forstørres med en drill. Hvis løsningen er godt drenert, kan en vannpumpe av bekketypen brukes.

Løsningen vil påføres jevnt. Du bør ikke bekymre deg for dette. Ved å tilsette leire vil det være godt synlig hvor løsningen har kommet inn og hvor den ikke har kommet enda. For rask og høykvalitets frøspiring er det nødvendig å vanne området daglig.

gjør-det-selv plen hydroseeding
gjør-det-selv plen hydroseeding

Anmeldelser

Hydroseeding som en metode for landskapsforming av personlige gårdsplasser fortjener bare positive tilbakemeldinger. Naturligvis, for å oppnå ønsket resultat, er det nødvendig å overholde alle teknologiske forhold. Det viktigste er å velge riktig landingsperiode. Været må være varmt. Høy kvalitet og rikelig vanning er også veldig viktig. I tørt vær er vanning nødvendig daglig. De sideeierne som har gjort alt riktig er fornøyd med den nye plenen sin. Hvis vi forsømmer disse enkle reglene, en vakker og jevn overflateikke motta.

Hydrosåing av plenen, hvor anmeldelser fremhever de mange fordelene ved bruken, er en unik plantemetode som er egnet for en rekke landskapsområder. Teknologien for bruken er enkel. Derfor kan hvem som helst håndtere det. Du kan til og med gjøre landskapsprosedyren med egne hender. Det vil ta ganske mye tid og krefter.

Anbefalt: