Vermeavbildning av bygninger: prosedyre, fordeler med metoden

Innholdsfortegnelse:

Vermeavbildning av bygninger: prosedyre, fordeler med metoden
Vermeavbildning av bygninger: prosedyre, fordeler med metoden

Video: Vermeavbildning av bygninger: prosedyre, fordeler med metoden

Video: Vermeavbildning av bygninger: prosedyre, fordeler med metoden
Video: Как вылечить подошвенный фасциит БЫСТРО и НАВСЕГДА [боль в пятке и пяточная шпора] 2024, Kan
Anonim

Varmeavbildning av bygninger er en populær metode som gjør det mulig å identifisere områder hvor varme forlater lokalene, for å lage en effektiv plan som tar sikte på å eliminere konstruksjonsfeil. Hva er prosedyren? Hva er funksjonene ved implementeringen? La oss prøve å svare på disse og andre spørsmål.

Hva er et termisk kamera?

termisk avbildning
termisk avbildning

Enheten som brukes til termisk bildebehandling gjengir et bilde som viser hvordan temperaturen på de studerte overflatene endres. Det visuelle bildet vises i sanntid på enhetens skjerm. De enkelte temperaturområdene er markert med forskjellige farger. Samtidig er feilen i indikatorene ikke mer enn 0, 1 oС.

Vermeavbildning av en bygning kan også utføres ved hjelp av en alternativ enhet - et pyrometer. Hovedforskjellensistnevnte er fraværet av en fargeskjerm. Samtidig er pyrometre rimeligere og lar deg måle temperaturer over et større område.

Hvilke organisasjoner utfører termisk bildebehandling?

Termisk bildebehandling kan utføres av følgende strukturer:

  • huseierforeninger og eiendomsforv altningsselskaper;
  • energi- og varmeforsyningsorganisasjoner;
  • kraftgenererende selskaper;
  • tilsynsmyndigheter.

Termisk bildebehandlingsmetodikk

termisk bildeteknikk
termisk bildeteknikk

Som du kan se, brukes et spesialisert kamera til å utføre en termisk bildeundersøkelse av bygninger og strukturer, som gjengir et bilde i infrarødt format. Det bør umiddelbart bemerkes at slike hendelser ikke krever spesiell forberedelse, men bare i tilfeller der termisk avbildning utføres i den kalde årstiden.

Når du gjennomfører en studie om sommeren, kan dataene som innhentes være betydelig forvrengt, på grunn av den betydelige oppvarmingen av overflater av solstrålene. For å identifisere problemområder i bygningsstrukturen ved hjelp av en termisk bildebehandlingsenhet i den varme årstiden, kreves det bruk av klimaanlegg, som vil avkjøle rommet fra innsiden.

Hvis vilkårene ovenfor er oppfylt, vil termisk bildebehandling hjemme tillate deg å få bilder av høy kvalitet som viser områder med varmetap, forringelse av termisk isolasjon, ødeleggelse av innkapslingstrukturer, hull i taket osv.

Til syvende og sist gjør fotografering med bruk av varmekamera det mulig å vurdere kvaliteten på anleggets konstruksjon. Ved å bruke enheten kan du umiddelbart oppdage strukturelle defekter som er usynlige for det blotte øye, og identifisere andre byggherrers feil.

Fordeler med forskningsmetoden

termisk bildebehandling hjemme
termisk bildebehandling hjemme

Utfører termisk bildebehandling:

  • reduserer tiden som kreves for å lokalisere varmelekkasjer gjennom hull i bygningskonvolutten;
  • gjør det mulig å identifisere de såk alte kuldebroene;
  • tillater en omfattende vurdering av kvaliteten på arbeidet til spesialister innen gulvlegging;
  • hjelper med å identifisere områder med frost i de isolerende skallene til en bygning, for å oppdage åpenbare veggdefekter.

En annen åpenbar fordel med å bruke et termisk kamera er objektiviteten til informasjonen som mottas, samt muligheten til å utføre beregninger med høyeste nøyaktighet. Enheten gjør det mulig å få bilder av både innvendige og utvendige gulv. Derfor får spesialisten data om alle tilgjengelige typer feil.

Å utføre en undersøkelse med et termisk kamera er en helt sikker metode. Dessuten, under hendelsene, blir integriteten til objektets strukturer krenket.

Boligundersøkelse

termisk avbildning av en bygning
termisk avbildning av en bygning

Termisk avbildning av boliger anbefales utført før kjøp eller aksept av en handling på utført arbeidfra et byggefirma. Dersom det under befaringen er registrert kritiske mangler ved noen av enhetene til gjenstanden, har kjøperen full rett til å kreve verdireduksjon. Hvis det oppdages feil ved bruk av et termisk kamera etter betaling, må du reparere bygningen selv.

Deteksjon av gulvfeil

Utføring av termisk bildebehandling er en ekstremt effektiv løsning når det er nødvendig å visuelt fikse plassering av sprekker i tak, hull i vindus- og døråpninger, murverk. Ved å bestemme nøyaktig lokalisering av disse defektene kan du forbedre bevaringen av varme i rommet uten problemer.

Oppdagelse av feil i varmesystemet

Termografisk inspeksjon gjør det mulig å analysere effektiviteten til varmesystemer. Ved hjelp av en spesialisert termisk kamera er det ganske enkelt å finne ut hvor effektive de eksisterende varmeapparatene er, hvor mye varme som går tapt når de plasseres i visse områder av lokalene. Basert på informasjonen som er mottatt, vil det i fremtiden være mulig å eliminere manglene og øke effektiviteten til varmesystemer ved å kontakte de relevante spesialistene for å få hjelp.

Anbefalt: