Hvordan velge riktige transformatorer for halogenlamper

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge riktige transformatorer for halogenlamper
Hvordan velge riktige transformatorer for halogenlamper

Video: Hvordan velge riktige transformatorer for halogenlamper

Video: Hvordan velge riktige transformatorer for halogenlamper
Video: Как Разобрать Трансформаторы, Извлечь Медь И Заработать Деньги. 2024, April
Anonim
Transformatorer for halogenlamper
Transformatorer for halogenlamper

Menneskelig aktivitet står ikke stille, og først i det siste århundre har verdens fremgang nådd slike topper at den ikke har nådd i hele historien om menneskelig eksistens på jorden. Et teknisk gjennombrudd har vært spesielt merkbart de siste tiårene, som kommer til uttrykk i et konstant oppdatert utvalg av ulike utstyr og enheter. Hva kan jeg si når til og med den tradisjonelle "Ilyichs lyspære" blir aktivt presset ut av markedet av belysningsenheter laget ved hjelp av nye teknologier. Blant lyspærene til den nye generasjonen har halogenlamper, oftest brukt i spotlights, vist seg godt.

Halogenbelysning

Disse enhetene har fått god bruk i hverdagen, som grunnlag for dekorativ belysning av boliger, gir god belysning og er samtidig en del av designet. Det myke lyset til halogenlamper gir rommet en spesiell stil og komfort. Det er to typer halogenlamper som er forskjellige i driftsspenning - 220 og 12 V. Sistnevnte type vurderestrygt, siden spenningen på 12 V ikke utgjør noen fare for mennesker, men for at slike lamper skal fungere, trengs spesielle transformatorer for halogenlamper.

Hva er en transformator for?

Elektroniske transformatorer for halogenlamper
Elektroniske transformatorer for halogenlamper

Hvis du ser nøye på lyskasterne, vil du legge merke til at ikke alle pærer alltid lyser på samme måte, noen er lysere, mens andre er svakere. Dette er det første tegnet på at belysningen drives av en spenning på 12 V, der transformatorene for halogenlamper, delt inn i grupper, er feil valgt, eller teknologien for installasjonen deres blir brutt. Transformatoren gir lyspærene den nødvendige spenningen og kraften, hvis den passer til antallet. Derfor, for å velge de riktige konvensjonelle transformatorene, og fortrinnsvis elektroniske transformatorer for halogenlamper, må du finne ut deres nominelle utgangseffekt og dele den med det estimerte antallet pærer. Strømmen bør ikke være mindre enn lyspærene selv vil forbruke, ellers vil den ikke avsløre alle egenskapene deres, men strømreserven bør ikke være med et betydelig overskudd.

Fordeler med elektroniske transformatorer

Transformatorer for halogenlamper av de første generasjonene er allerede utdaterte og har ikke så store tekniske muligheter som elektroniske, som:

  • lett og kompakt;
  • har et lavt støynivå;
  • godt beskyttet mot kortslutninger;
  • stabil ved tomgang;
  • ha et jevnt triggernivå og beskyttelse motoveroppheting og overbelastning.
Elektronisk transformator for halogenlamper
Elektronisk transformator for halogenlamper

Enhver elektronisk transformator for halogenlamper vil ha disse egenskapene, slik at de kan brukes til takbelysning og skapbelysning. I tillegg forlenger den elektroniske transformatoren, på grunn av den jevne starten, levetiden til lyspæren betydelig og sparer penger. For best effektivitet anbefales det å lage et belysningssystem med flere transformatorer. Transformatorer for halogenlamper i mengden 3-4 stykker gjør en bedre jobb enn en kraftig enhet. I tillegg, hvis den eneste transformatoren svikter, vil det ikke være belysning i rommet i det hele tatt, og hvis transformatoren til en gruppe pærer svikter, vil pærene til andre grupper fortsette å fungere.

Anbefalt: