Bad - legging av fliser

Bad - legging av fliser
Bad - legging av fliser

Video: Bad - legging av fliser

Video: Bad - legging av fliser
Video: Få det gjort | Baderom | Slik legger du fliser på gulvet! 2024, Kan
Anonim

Flislegging er en vesentlig del av en baderomsoppussing. Mange tror at flislegging er en vanskelig oppgave som ikke alle kan gjøre. Jeg vil forsikre deg om at dette ikke er tilfelle. Når du studerer materialet i denne artikkelen, vil prosessen med å legge fliser virke ikke bare enkel, men også interessant.

legge fliser
legge fliser

Flislegging på badet, på grunn av plassbegrensninger, anses som en mer tidkrevende prosess sammenlignet med fliser på kjøkkenet. Før du fortsetter med legging av fliser, er det nødvendig å forberede både overflaten og rommet som helhet nøye. Klargjøring av lokalene inkluderer: demontering av gammelt og montering av nytt VVS ved behov, utskifting av elektriske ledninger, og montering av nye elektriske ledninger.

Å legge fliser med egne hender kan starte både fra gulvet og fra veggene. Alt avhenger av beredskapen til gulvet, hvis det for eksempel ikke er klart på badet, det vil si at det ikke er fylt og jevnet, så ville det være bedre å begynne å legge fliser fra gulvet. Først av alt må du gjøre detavrettingsmasse, for ikke å kaste bort overflødig lim. En forutsetning for legging av fliser er at overflaten må renses for rusk og grunnes før legging.

installasjon av baderomsfliser
installasjon av baderomsfliser

Å legge fliser på gulvet starter som regel fra hjørnet. Først og fremst passer vi flisene fra hjørnet til hverandre og ser hvordan det passer til veggen. Med perfekt jevne vegger trenger ikke flisen kuttes, men hvis den er buet, vil det være bedre å lage et lite gap mellom veggen og den, for å forhindre ytterligere forbruk av fliser ved sømmene. Deretter legger vi et lag med en spesiell limsammensetning på det og jevner det ut med en tannsparkel. Om nødvendig, for eksempel ujevnheter på gulvet, er det tillatt å påføre limsammensetningen direkte på gulvet. I dette tilfellet må sporene i limsammensetningen, som etterlates av en tannsparkel, på flisen og på overflaten være vinkelrett på hverandre. Etter å ha påført limet, presser vi flisen til gulvet, og uten feil sjekker vi posisjonen ved hjelp av et nivå. Bruken av plastkryss gjør det mulig å opprettholde samme bredde på sømmene. Ikke glem å fjerne overflødig lim fra flisene og fra sømmene, siden det etter tørking er vanskelig å fjerne.

gjør-det-selv flislegging
gjør-det-selv flislegging

Å legge fliser på veggene krever også foreløpig overflatebehandling. Hvis det er forskjeller på overflaten på mer enn 5 mm, må veggene avrettes, forskjeller på mindre enn 5 mm utjevnes under legging ved å øke tykkelsen på limlaget.komposisjon. Å legge fliser på veggen begynner med det laveste og mest synlige hjørnet slik at det trimmes på steder som ikke er for iøynefallende. Gjennom hele prosessen med å legge fliser, bør du hele tiden sjekke posisjonen ved hjelp av et nivå.

Sømmene fylles på en dag med en spesiell fugemasse ved hjelp av en gummispatel. Det er nødvendig å fylle fugene med fugemasse så dypt som mulig for å forhindre at det oppstår hulrom i dem i fremtiden.

Hvis du trenger å lage utskjæringer i flisen (sokkel, bryter osv.), trenger du et spesielt bor. Flisskjæring gjøres med en fliskutter. Du trenger også en gummihammer for å legge fliser.

Anbefalt: