Skadedyr og sykdommer i aubergine

Skadedyr og sykdommer i aubergine
Skadedyr og sykdommer i aubergine

Video: Skadedyr og sykdommer i aubergine

Video: Skadedyr og sykdommer i aubergine
Video: 3 Insects That Eat Eggplants, and Some Things You Can Do About Them. 2024, April
Anonim

For å få en høy avling av auberginer i hagen din, må du ikke være sen med å så frø til frøplanter, og dette må gjøres før midten av februar. Hvis du sår senere, vil plantene dine ikke blomstre før på sensommeren fordi aubergine har en lang vekstsesong (mer enn 100 dager).

aubergine sykdom
aubergine sykdom

Forsåing av beskyttelse av auberginefrø mot sykdommer

Før du sår frø, må de oppbevares i tretti minutter i en sterk løsning av kaliumpermanganat. Skyll deretter godt under rennende stråle med kaldt vann og fukt med en næringsløsning. For å tilberede det, må du løse opp en teskje aske i en liter vann. Hvis det ikke er aske tilgjengelig, kan den erstattes med flytende natriumhumat eller nitrophoska.

I den resulterende varme (+28 grader) løsningen dyppes frøene i gasbind i en dag. Takket være denne behandlingen vil auberginer vokse raskere, og du vil ta av den første høsten mye tidligere.

Etter det må frøene fjernes fra løsningen, fuktes lett med vann, legges på en tallerken og stå på et varmt sted i 2 dager. I løpet av denne tiden vil frøene klekkes. Nå kan de sås i frøkasser, og etter 5 dager vil du se de første skuddene.

frøplantesykdommeraubergine
frøplantesykdommeraubergine

Vanlige sykdommer hos auberginefrøplanter

For å forhindre plantens uunngåelige død, må du forstå årsakene til auberginesykdommen godt og kjenne dens ytre kjennetegn.

En av de vanligste plantesykdommene er svartben. Det er forårsaket av en sopp som forårsaker mørkning og visning av rothalsen. Hvis det ikke tas hastende tiltak, vil denne sykdommen dekke hele planten, og den vil visne. På steder med høy luftfuktighet sprer sykdommen seg i løpet av bare noen timer.

Dessverre er det ikke lenger mulig å kurere planten, men sykdommen med det "svarte benet" er fullt mulig å forebygge.

Forebygging av auberginesykdom

Den berørte planten må raskt fjernes sammen med en liten jordklump, og jorda som er igjen på dette stedet bør desinfiseres med en liten mengde blekemiddel. Frøplanter bør tynnes ut systematisk.

Men de mest alvorlige er auberginebakteriesykdommer, disse inkluderer "svart bakterieflekk". Det påvirker hele planten.

I begynnelsen vises enkle svarte flekker, med en gul kant på sidene. Disse flekkene begynner å vokse til hele planten er dekket med dem. Hvis dette skjer, bør ikke fruktene av aubergine spises. For å forhindre at denne formidable auberginesykdommen dukker opp, er det nødvendig å spraye plantene med et spesielt bakteriepreparat "Barrier" - i en dosering på 3 kapsler per liter vann.

I tillegg til sykdommene ovenfor, er det andre, ikke mindrefarlig og bør alltid huskes. Disse inkluderer - gråråte, verticillium og fomospsis.

aubergine skadedyr
aubergine skadedyr

Aubergineskadedyr

Sannsynligvis den farligste og mest glupske skadedyret er Colorado-potetbillen. For en bille smaker ingenting bedre enn en ung aubergineplante, og han elsker dem mer enn poteter.

Den nest mest populære er edderkoppmidden. Den kan fullstendig suge ut all saften fra planten, med mindre det selvfølgelig tas nødstiltak. Den første bølgen av skadedyrets angrep erstattes av den andre bølgen, når en ny generasjon skadedyr dukker opp om et par uker.

Ikke noe imot å spise aubergine og bladlus. Hun, som en flått, suger saft fra en plante. For å forhindre utseendet er det nødvendig å spraye plantene med preparater som Karbofos og Aktara i blomstringsperioden. Disse kjemikaliene er universelle, og takket være dem blir alle aubergineskadedyr ødelagt.

For å ødelegge nakne snegler må du holde aubergineplantingene rene, fra tid til annen støve gangene med nylesket kalk og selvfølgelig hele tiden løsne jorda.

Anbefalt: